Home Blog Wanneer kan je Disney Plus beter opzeggen?

Wanneer kan je Disney Plus beter opzeggen?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Dit wordt geen artikel waarin ik Disney Plus afkraak, zeker niet, ik ben dol op deze streamingdienst. Maar er zijn ook een aantal redenen te noemen wanneer je Disney Plus beter kunt opzeggen.

De eerste is de meest voor de hand liggende, als je het nauwelijks gebruikt.

[Wil je weten hoe je Disney Plus daadwerkelijk opzegt? Scroll dan naar het eind van dit artikel]

Opzeggen als je er geen gebruik van maakt

Ken je dat? Met elke nieuwe streamingdienst schrijf je je vol enthousiasme in, kijk je achter elkaar alle series en films die je graag wilt zien. En na een paar maanden ben je er wel weer op uitgekeken.

Als ik kijk naar de streamingdiensten waar ik momenteel lid van ben: Disney Plus, Netflix, Amazon Prime, DPlay, en ik vergeet er vast nog een paar. Maar dat ik toch de meeste tijd op Youtube doorbreng, dan is dat eigenlijk best zonde.

Daarom probeer ik meestal een maandabonnement te nemen. Vaak iets duurder maar je kunt wel opzeggen wanneer je het zat bent. En als je het vaak gebruikt kan je natuurlijk altijd nog een jaarabonnement nemen.

Als je het aanbod niet leuk vind

Het is sowieso goed om zo’n streamingabonnement te proberen. Je wilt natuurlijk wel weten wat erop staat.

Disney Plus is niet voor iedereen. Een groot deel van het aanbod is alleen leuk voor Disney-, Marvel- of Star Wars-fans. Natuurlijk staan er ook nog wat andere films en series op, maar heb je niks met de 3 voorgaande franchises? Dan weet ik niet of je Disney+ wel leuk genoeg zult vinden.

Er zit niks anders op dan het gewoon te proberen. Zelf kan ik de Disney documentaire over de Imagineers aanraden als je meer over de geschiedenis van de pretparken wilt weten.

Wanneer je alles hebt gezien

Zoals ik hierboven al schreef, wanneer je net lid bent van een nieuwe dienst dan kijk je de series en films achter elkaar. Wanneer je alles hebt gezien dan is het maar de vraag of er wat nieuws komt en of dat aansluit bij jouw smaak.

Zo niet, dan is het vanzelfsprekend zonde om het abonnement nog te behouden en kan je het beter opzeggen, totdat er weer een nieuwe serie of film wordt toegevoegd. Een maandje Disney Plus a €6,99 is nog altijd goedkoper dan het huren van een film.

Behalve als je een abonnement hebt en Disney een nieuwe film uitbrengt waarvoor je alsnog moet betalen… Wat overigens ook een reden kan zijn om je Disney Plus op te zeggen.

Disney Plus opzeggen, hoe doe je dat?

Er zijn een paar manieren waarop je Disney Plus op kunt zeggen.

De eerste is door naar Disneyplus.com te gaan en in te loggen. Vervolgens klik je op account – dat ronde bolletje met een Disney figuur erin – en dan op accountinstellingen. Hier vind je het kopje abonnement met daaronder 2 opties. Als je op de bovenste – het type abonnement wat je hebt – klikt zie je onderaan de pagina de knop “abonnement opzeggen”.

Een andere manier is om op de iPhone/iPad naar je abonnementen te gaan en daar Disney Plus stop te zetten. Je vindt deze door naar Instellingen te gaan en dan op de bovenste optie te klikken. Dat is het vakje waar Apple ID in staat. Als je hierop geklikt hebt zie je de knop Abonnementen staan. Hier kan je Disney Plus opzeggen.

Op een Android toestel ga je naar de Play Store, dan klik je op menu en verschijnt hier de keuze abonnementen. Hier kan je Disney Plus selecteren en opzeggen.