Home Blog Dinoland Zwolle: locatie, activiteiten, tickets en review

Dinoland Zwolle: locatie, activiteiten, tickets en review

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Hoewel ze al heel lang uitgestorven zijn, blijven we toch dol op dino’s. We kennen ze allemaal uit de Jurassic Park films – al zijn die niet erg geschikt voor (jonge) kinderen. En hoewel we natuurlijk nooit helemaal zeker weten hoe ze eruit hebben gezien kunnen we ons van de meesten wel een voorstelling maken. Wist je dat we in Nederland een aantal parken hebben vol met dinosauriërs? Dinoland Zwolle is daar één van!

Dit park ligt – zoals je al kunt verwachten – in Zwolle. In je navigatie zet je het volgende adres:

Willemsvaart 19,
Zwolle

Dinoland heeft een eigen betaald parkeerterrein. Parkeren kost €5 per auto per dag.

Je kunt natuurlijk ook met het openbaar vervoer. Neem de trein naar station Zwolle en loop binnen ongeveer 15 minuten naar de entree van het park.

Wat is er te doen?

Dinoland is een klein park met ongeveer 100 levensgrootte dino’s. Je kunt er op ontdekkingstocht langs de verschillende exemplaren en er natuurlijk ook meer over leren. Bij aankomst in het park ontvangen kinderen een Ranger Paspoort. Hiermee mogen ze de volgende activiteiten doen:

  • 1x Hoogteparcours
  • 1x Klimwand
  • 1x Fossielen zeven
  • 1X Lasergamen

De andere activiteiten mag je onbeperkt doen.

Dit zijn onder andere: minigolfen, tentoonstelling bekijken, laagteparcours, zoeken naar edelstenen, als een archeoloog een skelet blootleggen, spelen in de speeltuin of indoorspeelhal, dinospeurtocht en de show bekijken.

Door het doen van activiteiten kunnen kinderen stickers verdienen. Hebben ze alle 3 de stickers? Dan ontvangen ze een dino-diploma.

Eten en drinken

Als ik naar een park ga vind ik eten en drinken altijd erg belangrijk. Je krijgt toch honger en zelf meegenomen eten smaakt na zo’n dag toch minder lekker.

Daarom heb ik – speciaal voor jullie natuurlijk – ook even een kijkje genomen op de menukaart van het restaurant.

Wat mij opviel was dat de maaltijden heel betaalbaar zijn. Er zijn veel gezonde keuzes en er zijn ook vegetarische of vegan opties beschikbaar. Vanzelfsprekend staat er voor kinderen vooral lekkers op de kaart zoals een portie kip nuggets, frikandel of hamburger. Maar voor €2 heb je ook al een wit bolletje met beleg. Dat vind ik voor een dagje uit zeer betaalbaar.

Bij de kindergerechten ontvangen zij een dinodukaat. Hiermee kunnen zij in de giftshop een klein kado uitzoeken.

Voor volwassenen staat er ook genoeg op de kaart: broodjes, salades en kleine snacks. De prijzen liggen tussen de €5 en €8.

Voor wie?

Dinoland is een park voor kinderen van 2 tot 14 jaar. Kinderen hoeven niet perse dol te zijn op dino’s maar het is natuurlijk wel mooi meegenomen. Het is geen pretpark, maar er zijn wel genoeg activiteiten zoals de klimmuur en het lasergamen. Toch denk ik dat oudere kinderen het al snel wat saai kunnen vinden.

Daarnaast zijn sommige dino’s wel 10 meter hoog en lijken ze – voor kinderen – levensecht. Dan kunnen die tanden best angstaanjagend zijn.

Het is een leuk park voor een leerzaam dagje uit en weereens wat anders dan de drukke pretparken.

Tickets

Tickets zijn te koop vanaf €11,50 per persoon. Baby’s mogen gratis naar binnen. Tot 4 jaar betaal €7,50 per kind.

In Dinoland kan je ook een kinderfeestje houden. De kosten hiervoor zijn €12,50 per kind. Hierin zit onder andere eten, onbeperkt drinken, de parkactiviteiten en een kado voor de jarige. Parkeren is goedkoper bij een kinderfeestje: €2,50.

Meer over Dinoland Zwolle vind je op hun website!