Home Blog Tips voor een onvergetelijk Disney verjaardagsfeestje

Tips voor een onvergetelijk Disney verjaardagsfeestje

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

De tijd dat je wegkwam met een verjaardagsfeestje thuis met oud-Hollandse spelletjes als koekhappen en spijkerpoepen ligt ver achter ons. Tegenwoordig moeten verjaardagsfeestjes steeds groter en origineler. Als we Instagram moeten geloven kan je tegenwoordig niet meer zonder een partijtje van Hollywood proporties. Met entertainment, speciale outfits en een uitgedoste feestzaal. We hebben het hier trouwens niet over de verjaardagen van volwassenen! Al zou ik ook blij worden van een Disney verjaardagsfeestje.

Je kunt het zo gek maken als je wilt. Is geld geen optie dan neem je de kinderen mee naar Disneyland Paris en vier je daar de verjaardag met Disney figuren en een grote taart. Maar veel van ons hebben een veel kleiner budget en moeten het doen met een mini versie van Disneyland Paris in onze woonkamer. Ook dat kan heel gezellig worden! Het begint allemaal met een thema en de juiste aankleding

Een thema

Disney is natuurlijk een thema voor een verjaardagsfeestje, maar dat is zo ontzettend breed. Disney is films, pretparken, figuren en nog veel meer. Je hebt Marvel, Star Wars, etc. Als je een Disney verjaardagsfeestje doet kan je het beste één thema kiezen. Dat maakt het een stuk makkelijker en overzichtelijker. En je hebt genoeg Disney over om ook volgend jaar zo’n feestje te doen.

Als je kiest voor een Disney Filmthema dan kan je bijvoorbeeld een Lilo en Stitch feestje doen. Bij de lokale feestwinkel hebben ze vrijwel altijd spulletjes op voorraad met een Hawaii thema. Haal bloemenkransen, rietenrokjes en plastic ukelele’s. Pak Spotify of Youtube erbij en zoek een playlist met Elvis muziek. Op Spotify staat zelfs de soundtrack van de film, leuk als achtergrondmuziek! Houd de kinderen bezig met een Hawaïaans dansfeest. Laat ze een mooie tekening maken van Stitch, Lilo of Angel en maak een leuke goodiebag met Hawaai spulletjes.

Wil je de kinderen het gevoel geven dat ze in Disneyland Paris zijn? Bouw dan je woonkamer om tot Frontierland of Fantasyland. Sla cowboyhoeden in of kroontjes en zoek op Youtube muziek uit deze gedeeltes van het Park. Laat de kinderen zich verkleden als hun favoriete prins of prinses en maak er een sprookjesachtige verjaardag van.

Mickey of Minnie oren (en hoe je die zelf kunt maken!)

Bij een Disney verjaardagsfeestje horen natuurlijk Mickey of Minnie oren. De makkelijkste manier om deze zelf te maken is met speldjes, lijm en zwarte pom poms. Laat de kinderen zelf hun eigen oren ontwerpen. Laat ze zelf de kleur kiezen en de accessoires. Minnie heeft natuurlijk een strik, maar ze kan ook best een kroontje of hoedje op.

Wil je de oren maken die ze in de Disney Parken verkopen dan ben je iets langer bezig. Haal bij de drogist zwarte diadeems. Verder heb je stof, karton, lijm , kussenvulling en sierlint nodig. Knip uit het karton 2 oren en zorg dat deze op de diadeem passen, maar plak ze nog niet vast. Bekleed de kartonnen oren met stof en vul ze op met de kussenvulling. Plak de oren dicht en lijm ze vast aan de diadeem. Om het af te maken kan je een stuk sierlint om het oor plakken. Met het overgebleven stuk stof kan je een strik maken die je tussen de oren plakt. Het is best een werkje – en best ingewikkeld – maar als ze klaar zijn hebben de kinderen een unieke souvenir om naar huis te nemen.

Disney goodies bij de Primark

Disney is duur. Zeker als je heel veel kinderhandjes moet vullen. Daarom is het verstandig om voor de goodiebags te winkelen bij de Primark. Hier hebben ze écht heel veel Disney spullen. Van sieraden, sleutelhangers, schriftjes,t-shirts, speelgoed tot pluchebeesten. En voor een Primarkprijs! Als je er toch bent kan je gelijk leuke spullen voor jezelf kopen (win-win :)). Ook de Action heeft soms leuke Disneyspullen, maar dat verschilt per filiaal.

Ook de verkleedkleding kan je beter niet in Disneyland Paris zelf kopen. Als je online zoekt kom je veel webwinkels tegen die Disney prinsessenjurken verkopen. De meeste kosten maar €20. Dat is een stuk voordeliger dan in Disneyland Paris. Je kunt natuurlijk ook de kindjes verkleed laten komen, dat scheelt een hoop geld.

Disney hapjes maken

Een feestje kan natuurlijk niet zonder (gezonde) hapjes. Maak plakjes appel in de vorm van Mickey Mouse. Of laat de kinderen zelf koekjes maken in de vorm van hun favoriete Disney figuur. Je kunt ze ook vooraf maken en ze door de kinderen laten versieren. Dat kan bijvoorbeeld ook met pizza. Maak pizzadeeg in de vorm van een Mickey en laat de kinderen deze zelf beleggen met pastasaus, kaas, worst, paprika, ananas, olijven of wat ze ook maar lekker vinden.

Denk je aan Disney dan denk je aan popcorn! Ook deze kan je zelf heel eenvoudig thuis maken in de magnetron. Je kunt de popcorn extra aankleden door er gesmolten gekleurde chocolade – te koop bij de bakkerswinkel – doorheen te mengen en af te maken met glittersuiker en gekleurde hagelslag.

Hopelijk heb ik je hiermee wat ideeën gegeven voor een Disney verjaardagsfeestje. Heb jij een goede tip? Deel deze hieronder in de comments!