Menu
Attracties

Review: de Zes Zwanen in het Efteling Sprookjesbos

De Zes Zwanen is het nieuwst sprookje in het Sprookjesbos. Eentje met een heuse attractie, een zwanenbootje die je door het sprookje brengt. Of als je niet wilt varen dan kan je ook wandelend er doorheen lopen.

Het sprookje..

…kende ik zelf niet. Had jij er weleens van gehoord? Het verhaal gaat als volgt:

In dit sprookje trouwt de koning met een nieuwe vrouw. Zij was niet zo dol op zijn 6 zonen en veranderde deze in zwanen. Om de betovering te verbreken moet hun kleine zusje Elisa zes hemden van bos-astertjes breien en zes jaar niet spreken of lachen.

Het zal je gebeuren.

De Zes Zwanen in het Sprookjesbos

In het Sprookjesbos beelden ze meestal 1 scene uit een bepaald sprookje uit. Bijvoorbeeld het huis van de heks uit Hans & Grietje, de boze wolf die bij de geitjes aanklopt en de boze vis uit Pinokkio.

Zo ook in dit sprookje waarin je arme Elisa ziet zwoegen. Het kind breidt wat af.

Niet de meest scherpe foto, maar dit is 1 van de 6 hemden

Met de zwaanboot vaar je voor Elisa langs, tijdens de wandeltour bekijk je de scene vanaf de andere kant.

Wat vond ik er van?

Het meest spannende aan deze mini-attractie in het Sprookjesbos was de vraag of wij met z’n 2-en in een zwaanbootje paste. Het was vrij krap maar het ging.

Vanaf het station vaar je langzaam langs de scene hierboven en het gebreide hemd om vervolgens weer buiten te komen. Al met al nog geen minuut gok ik, instappen duurt langer.

  Polka Marina in de Efteling sluit en dat vind ik heel jammer!

Voor kleintjes hartstikke leuk. Die vinden het prachtig om in de zwaanboot te mogen en zullen dat vooral onthouden.

Volwassenen en oudere kinderen? Als je het sprookje wilt zien lekker wandelen of met de zwaan als je even wilt lachen!

Waar vind je dit sprookje?

Kan je niet wachten om Elisa zelf te bewonderen? Dan vind je haar in het Sprookjesbos vlakbij het grote plein waar vroeger de gekleurde duiven vlogen. Die zijn tegenwoordig natuurlijk helemaal wit, kleuren mag niet meer.

De attractie zit wat weggestopt naast Assepoester en Sneeuwwitje.

Toen wij er waren stond er geen rij en het park was gevuld met gezinnen met jonge kinderen. Of het op piekdagen in de zomer wel druk was weet ik niet, maar toen wij gingen waren wij de enige die erin gingen.

HANDIGE TIPS & SITES

  • Op zoek naar tickets voor dagjes uit? Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
  • Er tijdens de herfstvakantie een weekje uit, zonder risico? Bij CenterParcs kan je nu heel makkelijk je boeking annuleren. Vind ik zelf een fijne gedachte!
  • Wil je ook dat je website snel laadt en je 24/7 iemand kan bereiken in geval van nood? Probeer dan Cloudways
Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Geen reacties

    Reageer

    X