Menu
Dagje uit

Wat is er te doen in Linnaeushof?

Linnaeushof is de grootste speeltuin van Europa en bestaat al meer dan 50 jaar. Deze geweldig grote speeltuin is te vinden in Heemstede. In het park zijn meer dan 350 speeltoestellen te vinden die de kinderen uitdagen om actief te spelen en hun fantasie te gebruiken. De laatste jaren is er meer ruimte gekomen voor interactieve speeltoestellen die gebruik maken van moderne technologie.

Actief spelen en het gebruiken van de fantasie blijven bij Linnaeushof echter voorop staan. Een voorbeeld van een interactief speeltoestel is de interactieve speelboog. Hier worden kinderen doormiddel van verschillende opdrachten uitgedaagd om te bewegen.

Speeltoestellen en attracties

In Linnaeushof vindt je meer dan 350 verschillende speeltoestellen en attracties. Zo zijn er onder andere kabelbanen, luchtkussens, trampolines, waterfietsen, hobbelfietsen, glijbanen en nog heel veel meer.

Een van de spectaculairste speeltoestellen in het park is het piratennest van maar liefst 11 meter hoog. Hier kun je klimmen, klauteren en glijden. Naast een grote verscheidenheid aan moderne speeltoestellen zijn er ook verschillende nostalgische speeltoestellen te vinden in het park. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een familieschommel waarop het hele gezin tegelijk kan schommelen.

Speelzones

Het park is verdeeld in verschillende speelzones. Zo is er een speciale peuter en kleuterspeeltuin. Hier kunnen de kleinere kinderen veilig schommelen, draaien, klimmen en met zand spelen. Oudere kinderen kunnen zich vermaken in een andere zone. Voor hen is er onder andere een klimwand, een stoere hindernisbaan en een ski-dive waarin je in een stoeltje over de waterfietsvijver heen vliegt.

Linnaeushof beschikt ook over een grote waterspeeltuin. Deze is bij warm weer geopend van mei tot en met september. In de waterspeeltuin vindt je onder andere een grote waterglijbaan, een waterbrug, een waterspeelput en watertuimelbakjes. Op warme dagen kunnen zowel jong als oud genieten van dit waterspektakel. De maximale diepte in de waterspeeltuin is 30 cm.

Overdekt spelen

Ook op regenachtige dagen kan er in Linnaeushof gespeeld worden. Er is namelijk ook genoeg te beleven in het overdekte gedeelte van dit park. Zo zijn er een groot speelkasteel, minicars en luchtskelters. Ook in het overdekte gedeelte is aan de kleinere kinderen gedacht. Zo is er voor hen een overdekte wortelberg om in te spelen, is een wortelwasmachine en een zelf bewegende lachspiegel. Linnaeushof heeft ook een heuze speeltuinmascotte: Bennie Broek. Deze treed meerdere keren per dag op.

Handige weetjes

Het is toegestaan om zelf meegebrachte etens- en drinkenswaren te nuttigen in het park. Op het park worden echter ook ijsjes, snacks en andere versnaperingen verkocht. Het park verhuurd bovendien kluisjes waar je je spullen veilig in op kunt bergen.

HANDIGE TIPS & SITES

  • Op zoek naar tickets voor dagjes uit? Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
  • Er tijdens de herfstvakantie een weekje uit, zonder risico? Bij CenterParcs kan je nu heel makkelijk je boeking annuleren. Vind ik zelf een fijne gedachte!
  • Wil je ook dat je website snel laadt en je 24/7 iemand kan bereiken in geval van nood? Probeer dan Cloudways
Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Geen reacties

    Reageer

    delingen
    X