Home Pretparken Phantasialand

Phantasialand

Phantasialand is een attractiepark in Duitsland. Het ligt op zo'n 3 uur rijden vanaf de randstad in het plaatsje Brühl onder Keulen.

Als je op de plattegrond kijkt dan lijkt het een klein pretpark, maar het staat echt boordevol attracties. Hier vind je ook een aantal van de beste achtbanen van Europa waaronder de dubbele lanceerachtbaan Taron.

Maar ook als je niks met thrillrides hebt is er hier ook genoeg te doen.

Phantasialand attracties

Phantasialand

Je gaat natuurlijk naar Phantasialand voor de attracties. Welke je echt niet mag missen vind je hieronder!

Meer over de Phantasialand attracties

Phantasialand tickets & korting

Phantasialand

Natuurlijk wil je niet te veel betalen voor je bezoek aan Phantasialand. Bekijk hieronder de prijzen voor tickets en kortingsacties!

Phantasialand tickets & korting

Phantasialand hotels & overnachting

Phantasialand
Hotel Ling Bao Phantasialand – Bron: Phantasialand

Wanneer je naar Phantasialand gaat is een overnachting aan te raden. Dat kan in een van de Phantasialand Hotels. Meer hierover lees je hieronder.

Meer over de Phantasialand Hotels

Phantasialand arrangement: tickets + overnachting

Phantasialand

Boek je een Phantasialand overnachting inclusief tickets dan krijg je vaak een leuke korting. Bekijk hieronder deze arrangementen en bespaar!

Phantasialand arrangementen bekijken

Hoe druk is het in Phantasialand?

Phantasialand is een kleinschalig attractiepark dat vol staat met attracties. De populaire attracties als Taron, Black Mamba en Fly kunnen lange rijen hebben. Zeker rond de middag. Deze attracties kun je het best meteen 's ochtends bezoeken of aan het eind van de dag.

Bij andere attracties zijn de wachtrijen wisselend. Soms kan het ergens heel druk zijn en een paar minuten later staat er slechts een korte rij.

Daarom is het verstandig om gebruik te maken van de Phantasialand app om zo de wachttijden in de gaten te houden.

Meer over de drukte in Phantasialand

Beste manier om naar Phantasialand te reizen?

Met de auto.

Of hooguit met een busreis, al zou ik dan zeker geen dagtocht doen, omdat een bus nou eenmaal langer onderweg is dan de auto.

Tip! De beste prijzen voor Disneyland Paris, ook tijdens de schoolvakanties. Incl. Disney Hotel en tickets!
Bekijken

Maar ga zeker niet met het openbaar vervoer. Dan ben je enorm lang onderweg en het is echt een gedoe. Ga met de auto, dat is best goed te doen.

De Duitse wegen zijn vergelijkbaar met die van ons, net als de verkeersregels. Laat je zeker niet afschrikken door de “onbeperkte” snelheid. Dat kan slechts op een paar stukjes en je hoeft niet hard te rijden als je dat niet wilt.

Phantasialand als het regent

Wij waren in de zomer in Phantasialand en toen was het prachtig weer. In de middag begon het helaas toch te regenen.

Je merkt dan dat de meeste mensen gaan schuilen in attracties, restaurants of winkels. Echt andere overdekte ruimtes zijn er niet. Is er even niks in de buurt? Dan is een regenponcho best lekker. Die koop je voor iets meer dan een euro bij de Action en kun je makkelijk in je tas stoppen.

Gaat het regenen dan trek je de poncho aan en – heel slecht ik weet het – aan het eind van de dag gooi je de poncho weg. Hoef je ook geen zeiknatte poncho mee te nemen in je auto.

Doe dat natuurlijk alleen als je een goedkope poncho hebt gekocht.

Phantasialand of Movie Park Germany?

Denk je aan pretparken in Duitsland dan zullen Phantasialand en Movie Park Germany waarschijnlijk de meest bekende zijn.

Als ik zou moeten kiezen dan kies ik zeker voor Phantasialand! De attracties hier zijn echt van een ander level dan die in Movie Park Germany. Phantasialand is iets verder reizen, maar je zult er zeker geen spijt van krijgen! Zodra je in de Taron zit of de Fly dan weet je wat ik bedoel.

Onderwerp Pretparken

Tip! Beste prijzen voor Disneyland Paris ook tijdens de schoolvakanties!

Incl. Disney Hotel en entreetickets.