Phantasialand tickets

Home Dagje weg Phantasialand tickets

Phantasialand tickets zijn niet goedkoop. We moeten toch eerlijk zijn, want ze zijn bijna 10 euro duurder dan Efteling kaartjes.

Nou zijn de Phantasialand attracties dit meer dan waard, alleen als je alles bij elkaar optelt kan het best even slikken zijn. Zeker, omdat je eigenlijk ook een overnachting in Phantasialand nodig hebt als je wat verder uit de buurt woont.

Wij deden er de laatste keer vanuit het westen bijna 3,5 uur over om te komen en terug meer dan 4 uur vanwege files. Dat is een lange reis voor een dagje pretpark. Daarom onze tip, boek een overnachting!

Wat kosten Phantasialand tickets?

De prijs van de Phantasialand tickets is afhankelijk van de leeftijd:

  • T/m 3 jaar: gratis
  • Van 4 t/m 11 jaar: €47
  • 12 tot 60 jaar: €57
  • 60+: €47

Dat zijn prijzen die je kunt vergelijken met Disneyland Paris. Niet wat je zou verwachten bij een klein pretpark als Phantasialand.

Toch zijn die prijzen het waard. De attracties zijn namelijk echt van een heel hoog niveau. Zeker de achtbanen zijn een paar van de beste van Europa en misschien wel de wereld. Taron en F.L.Y., twee van deze achtbanen, mag je dan ook zeker niet missen tijdens je bezoek.

Heb je niks met thrillrides dan zijn er in dit park ook genoeg andere attracties, maar dan zou ik er heel eerlijk niet naartoe gaan. Deze attracties zijn niet uniek genoeg (veel overlap met de Efteling) om daarvoor zoveel geld te betalen of om zover te reizen.

Houd je van achtbanen en adrenaline? Dan zeker naar Phantasialand gaan!

Tip! Boek je overnachting in Phantasialand inclusief entreekaartjes en ontvang meteen een leuke korting op het totaalbedrag!

Bekijk de Phantasialand Arrangementen

Korting op Phantasialand tickets

Wij gaan eigenlijk alleen als we korting op Phantasialand tickets kunnen krijgen. Via een spaaractie bijvoorbeeld of tijdens het laagseizoen.

Zo hebben we altijd zo’n 10 euro per kaartje kunnen besparen. Na de pandemie is het pretpark een stuk duurder geworden dus ik hoop dat de aanbiedingen net zo scherp blijven.

Bekijk hier onze tips om Phantasialand tickets met korting te krijgen.

Phantasialand Jaarabonnement

Voor de pandemie kon je een Phantasialand Jaarabonnement aanschaffen. Hiermee kreeg je onbeperkt toegang tot het attractiepark plus korting op eten en souvenirs.

Helaas is het nog steeds niet mogelijk op lid te worden van de Phantasialand Club, zoals het jaarabonnement heet. Huidige abonnementen zijn nog geldig t/m eind juni.

Houd de website van Phantasialand goed in de gaten voor nieuws over de jaarkaarten.

Phantasialand tickets + overnachting

Het slimste is om een Phantasialand ticket + overnachting te boeken. Dit kost vanaf zo’n €160 per persoon voor 2 dagen, inclusief twee dagen entree en ontbijt.

Dat lijkt best veel, maar aangezien de entreekaartjes €57 per dag kosten en deze er voor 2 dagen bijzitten kost de overnachting niet zoveel. Zeker omdat ook het ontbijt inbegrepen zit.

Je verblijf dan in het 4-sterrenhotel Ling Bao Hotel dat direct aan het pretpark grenst. Binnen een paar minuten ben je terug op de kamer. Er is ook nog een ander hotel: Hotel Matamba in Afrikaanse stijl. Dit is een 3-sterrenhotel die vaak nog iets voordeliger is dan Hotel Ling Bao.

Wanneer je hier overnacht kun je gratis parkeren (ook dat scheelt weer geld t.o.v. een dagtocht) en je kunt gratis gebruik maken van de faciliteiten in het hotel waaronder het zwembad. Wil je nog meer ontspanning dan kun je bijkomen in de Spa.

Wij raden echt aan om een overnachting te boeken, uit eigen ervaring! Zoals ik hierboven al schreef hebben wij tijdens ons laatste bezoek 7,5 uur moeten rijden (heen+terug samen) voor 8 uur pretpark. Dat is gewoon zonde van de tijd.

Daarbij hebben we ook nog 1,5 uur in de file gestaan op de terugweg. Dat wil je niet als je moe bent van een dag pretpark. Dan kun je er beter een minivakantie van maken door een arrangement te boeken en dan rustig de volgende dag terugrijden na een paar attracties en het ontbijt.

Bekijk de Phantasialand arrangementen (hotel incl. ontbijt en tickets)

Copyright afbeeldingen: Phantasialand