6 dingen die je wilt weten over Phantasialand!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Phantasialand is een van de leukste attractieparken in Duitsland. Het ligt in het plaatsje Brühl net onder Keulen en is daardoor goed bereikbaar vanuit Nederland. Ben je hier nog nooit geweest en ben je benieuwd wat je kunt verwachten? Dit zijn de 6 dingen die je zeker wilt weten!

Phantasialand is bijna het gehele jaar geopend

Net als veel pretparken kent Phantasialand een zomer- en winterseizoen. Het zomerseizoen loopt van begin april t/m half november. En het winterseizoen sluit daar direct op aan en loopt t/m eind januari.

Daarna is het attractiepark gesloten tot aan het begin van het zomerseizoen. Tijdens de zomer kun je alles beleven wat het pretpark te bieden heeft, van de vele attracties tot restaurants en shows.

In de winter is er een aangepast programma, genaamd Phantasialand Winter Traum. Dan zijn vanwege het weer bepaalde attracties gesloten. Wel is er dan winters entertainment met veel shows, gezelligheid en fonkelende lichtjes.

Voor de ticketprijs maakt het niet uit wanneer je gaat, deze is het hele seizoen gelijk.

Phantasialand tickets zijn duurder dan je denkt!

Kinderattracties in Phantasialand
Kinderattracties in Phantasialand

Voor het seizoen 2023/2024 ligt de prijs voor een Phantasialand ticket tussen de €54 en €61 per persoon. Voor kinderen is dit tussen de €44 en €51 per persoon.

Het prijsverschil hangt af van de periode waarin je gaat. Weekenden en schoolvakanties hebben het duurdere tickettarief, de andere dagen het lage tarief.

Er zijn ook actietickets te koop. Deze kun je het beste zo vroeg mogelijk kopen want er is maar een beperkt aantal beschikbaar. Deze tickets kost tussen de €26 en €41 per persoon

Phantasialand heeft geen kassa. Dit betekent dat je altijd de kaartjes vooraf moet kopen. Dat geldt niet voor parkeren, je moet de €7 bij de ingang van het parkeerterrein contant afrekenen.

Met de Quickpass hoef je niet te wachten

Net als andere attractieparken als Disneyland Paris en Walibi Holland kun je ook bij Phantasialand betalen om niet lang in de rij te hoeven wachten.

Er zijn twee mogelijkheden:

  • Quickpass – €10
  • Quickpass Plus – €20

Je kunt deze passen gebruiken om twee keer versneld toegang te krijgen tot een aantal attracties.

Voor Quickpass zijn deze attracties:

  • Talocan
  • Maus au Chocolat
  • Chiapas
  • Winja’s Fear
  • Winja’s Force
  • Colorado Adventure

Voor Quickpass Plus zijn dat alle attracties hierboven, plus:

Je kunt deze Quickpass alleen kopen in het park zelf bij de gastenservice in het Berlin gedeelte.

Er zijn attracties voor jong en oud

Taron in Phantasialand
Taron

In Phantasialand zijn er attracties voor iedereen. Of je nou het liefst zo hard mogelijk over de kop gaat, of blij wordt van een rondje in de draaimolen.

Ze hebben zelfs een aantal attracties die een award hebben gewonnen, waaronder Taron en F.L.Y. Dit zijn de twee beste achtbanen in Phantasialand die je zeker niet wilt missen.

Voor kleintjes zijn er een hoop rustige attracties in het Fantasygedeelte van het pretpark. En ze zullen de grootste lol hebben in Maus au Chocolat waar je zelf met slagroom mag schieten.

Nieuw dit jaar is Deep in Africa – Adventure Trail. Dit is geen attractie, maar een op Afrika geïnspireerd wandelpad met allerlei hindernissen.

Phantasialand heeft veel aandacht besteed aan de aankleding van de attracties en de themagebieden. Dit is vergelijkbaar met Disneyland Paris en de Efteling. Je komt hier dus echt voor de belevenis, niet om alleen een ritje te maken in de achtbaan.

Je kunt lekker eten in Phantasialand

Behalve Duitse specialiteiten als een pul met bier, flammkuchen en bratwurst, kun je in Phantasialand ook allerlei internationale specialiteiten eten. In het Mexico gedeelte bijvoorbeeld vind je bij restaurant Cocorico allerlei Mexicaanse gerechten.

In Rookburgh vind je in restaurant Uhrwerk onder andere poke bowls, maar ook hamburgers en huisgemaakte friet. Voor een lekker broodje ga je naar Lilli‘s Café in het Berlijn gedeelte en voor een Chinese maaltijd kun je terecht in China Town.

Verder zijn er door het park allerlei snackkraampjes waar je onder andere ijs, taart, churros en hotdogs kunt krijgen. Kijk dus goed op de kaart voordat je een restaurant kiest. De prijzen zijn vergelijkbaar met andere pretparken en liggen dus wat hoger dan je van thuis gewend bent.

Slapen in style doe je in een van de Phantasialand Hotels

Hotel Charles Lindberg in Phantasialand
Kamer in Hotel Charles Lindbergh

Een van de dingen waar we spijt van hadden tijdens ons laatste Phantasialand bezoek is dat we geen kamer hadden geboekt in een van de hotels. Niet alleen zien ze er erg leuk uit, ze zijn namelijk onderdeel van het pretpark, maar we vonden de rit van 3 uur naar huis best pittig. Uiteindelijk hebben we er door de files ruim 4 uur over gedaan om terug te komen naar Den Haag.

Phantasialand heeft drie hotels: Matamba, Ling Bao en Charles Lindbergh.

Hotel Matamba ligt in het Afrika gedeelte en heeft dan ook een bijpassende inrichting. Ook Hotel Ling Bao past perfect in het China Town gedeelte van het park. Wanneer je in deze hotels verblijft krijg je toegang tot het pretpark via een privéingang en je krijgt 1 Quickpass per persoon per nacht.

Het Hotel Charles Lindbergh is geen standaard hotel. Dit is een belevenis die begint zodra je het hotel binnenstapt. Slapen doe je bijvoorbeeld in kleine tweepersoonskamers zoals piloten dat vroeger deden. Ook zit er een diner bij inbegrepen en kun je ’s avonds een exclusieve wandeling maken door Rookburgh.