Black Mamba – achtbaan in Phantasialand

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Bij achtbanen in Phantasialand zal je waarschijnlijk het eerste denken aan Taron of Raik. Maar heb je weleens gehoord van de Black Mamba? Dit is een achtbaan in Phantasialand die gebaseerd is op de gelijknamige en minstens zo enge slang. Deze hangende achtbaan geeft veel bezoekers de rillingen en ik moet bekennen, ook ik vond hem enger dan ik had verwacht.

Waar vindt je de Black Mamba in Phantasialand?

Phantasialand is geen groot pretpark. Toch kan je er snel verdwalen. Bij veel attracties zitten de ingangen niet op een logische plek. Hierdoor ben je soms minutenlang aan het zoeken waar je nou eigenlijk naar binnen moet. Dat geldt ook voor de Black Mamba.

Laten we kijken naar de kaart.

Locatie Black Mamba Phantasialand

Klein park he? Toch kan je je in Phantasialand prima de hele dag vermaken. Op deze kaart moet je misschien even zoeken naar de Black Mamba. Deze hangende achtbaan zie je rechts onderin. Je hebt het groene “park” met het beige pad en dan een wit, kasteelachtig gebouw. Daar gaat de Black Mamba doorheen.

Als je nu denkt: “als ik binnenkom dan moet ik rechts aanhouden”. Dan kan je alsnog verdwalen. Phantasialand heeft namelijk 3 parkeerplaatsen. Wij stonden zelf op de parkeerplaats “Mystery”. Die bevindt zich bovenin, rechts van het Phantasialand logo. Je ziet dat je dan nog best een stukje moet lopen naar de attractie.

Als je ter plekke de borden Africa volgt kom je vanzelf bij deze attractie uit. De ingang zit dan een beetje verstopt tussen de gebouwen.

Wie mogen er in deze attractie?

Om in deze achtbaan te mogen moet je minimaal 1.40m lang zijn. Kinderen moeten daarnaast minimaal 10 jaar oud zijn om een rit in de Black Mamba te maken. Doordat het een echte thrillride is zijn er behoorlijk strenge regels. Als je lichamelijke klachten of een beperking hebt mag je er helaas niet in. Dat geldt ook voor zwangere vrouwen en mensen die onder invloed zijn van drugs of alcohol.

Bijzonder is dat je niet mag filmen in deze attractie. Alle losse items moet je goed opbergen of achterlaten op het station. Zelf een GoPro op je hoofd of aan je pols is niet toegestaan.

Durf jij in de Black Mamba?

De achtbaan Black Mamba is een inverted achtbaan. Dat betekent dat de karretjes onder de rails hangen. Je zit dus met je benen los, wat de attractie extra eng maakt.

Tijdens de rit ga je 4 keer over de kop. Je raast door tunnels en ruïnes. Een aantal keer heb je het gevoel dat je op de muur of andere attributen zal botsen. Het karretje gaat namelijk vlak langs de muren en attributen.

Tenslotte gaat het karretje tijdens de rit maximaal 80km/h en krijg je 4G (niet te verwarren met het internet op je telefoon) op je lijf.

Zelf moest ik echt even bijkomen toen ik uit deze achtbaan kwam. Je wordt namelijk echt alle kanten op gegooid en dat op hoge snelheid. Daarnaast heb ik hoogtevrees, wat erger wordt wanneer ik met mijn benen los van de grond zit. Als je daar zelf ook last van hebt weet je waarschijnlijk precies wat ik bedoel. Het is geen achtbaan die je 10 keer achter elkaar moet doen. Maar wel een attractie die je zeker niet mag missen!

Foto: Phantasialand