Hoe lang is het rijden naar Phantasialand?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Nu Phantasialand net als veel andere pretparken weer geopend is zullen velen van jullie weer een bezoek plannen. Niet zo vreemd, want het is gewoon een heel leuk park. Fijne attracties, mooi park, alleen die rit er naartoe… Want hoe is het rijden naar Phantasialand?

Hoe lang is het rijden naar Phantasialand?

Als je mijn blog al een tijdje volgt weet je dat ik in het westen van het land woon. In Den Haag om precies te zijn.

Toen wij Phantasialand bezochten op een doordeweekse dag vertrokken we rond 7 uur van huis. Het park zou om 10 uur open gaan en volgens de navigatie zouden we er 3 uur over doen. Nou dan kwamen we mooi op tijd aan. Althans dat zou je denken…

Wij kwamen namelijk om 10:45 aan, drie kwartier langer hebben we erover gedaan vanwege de vele files. Als je om 7 uur vertrekt vanuit het westen rijd je eigenlijk vrijwel continu file. Je doorkruist het land en gaat in Limburg de grens over. Phantasialand ligt namelijk net onder Keulen. Dan heb je waarschijnlijk een beter idee hoe lang het rijden is naar het park.

Op de terugweg hebben we er bijna 4 uur over gedaan, dit vanwege de files.

Waarom je beter kunt blijven overnachten

Voor een dagje Phantasialand zijn wij bijna 8 uur onderweg geweest met de auto. Dat is gewoon zonde van de tijd. Je komt al helemaal opgefokt aan, althans wij, omdat je constant in de file hebt gestaan en dan moet je dag nog beginnen.

Ga je ’s avonds terug dan ben je moe. Je voeten doen zeer, hebt buikpijn van het pretpark eten, kortom je wilt naar huis.

Dan moet je je eens voorstellen dat je dan nog 4 uur terug moet rijden. Dat is geen pretje!

De volgende keer dat wij gaan blijven we daar ook zeker overnachten. Dan heb je misschien ’s ochtends nog de files, maar ’s avonds wandel je heel ontspannen terug naar je kamer.

Althans, als je in een Phantasialand Hotel verblijft. Ze hebben er 2, eentje met en Chinees thema en eentje in Afrikaanse stijl. Allebei liggen ze direct naast het park op nog geen 5 minuten lopen. Hoe lekker is dat? Aan het eind van de dag terug wandelen na je kamer en dan de volgende dag nog wat uurtjes in Phantasialand doorbrengen of lekker terug naar huis.

Het nadeel van pretparkhotels is dat deze vaak duur zijn. Dat geldt ook voor de Phantasialand Hotels, die zijn ook duurder dan vergelijkbare hotels in de omgeving. Vind je het aan het eind van de dag geen probleem om enkele minuten te rijden? Dan kan je een hoop geld besparen.

Toch zou ik kiezen voor de hotels van Phantasialand zelf. Voor het gemak, het thema, en het maakt de ervaring toch wel compleet. Een dagje weg is nou eenmaal duur.

Is Phantasialand de lange rit waard?

Daar hebben we hier een kleine tweestrijd over. Ben je pretparkliefhebber? Dan absoluut ja! Ben je uitgekeken op de Nederlandse pretparken? Dan is het ook zeker de moeite waard om het lange stuk naar Phantasialand te rijden.

Zoek je een pretpark voor een dagje weg? Dan zou ik één van de Nederlandse pretparken kiezen.

Wat zo leuk is aan Phantasialand zijn de vele attracties. Ze hebben twee van de beste achtbanen van Europa: Taron en F.L.Y.. Die mag je als achtbaanliefhebber niet missen. Maar ze hebben nog veel meer topattracties, het hele park staat er vol mee. Het park zelf is echt de moeite waard om eens te bezoeken. Neem dan wel een overnachting in de buurt van het park, zodat je ook weer uitgerust thuiskomt.

Dan is het niet zo erg om wat langer te rijden voor Phantasialand!