Phantasialand attracties: wat is er te doen in het pretpark?

Toen ik voor het eerst besloot om naar Phantasialand te gaan wist ik niet zo goed wat ik kon verwachten. Vanuit Den Haag is het toch drie uur rijden, dan wil je zeker weten dat het leuk is. Vooraf had ik de kaart bekeken en toen viel mij op dat het pretpark behoorlijk klein is. Is er dan wel genoeg te doen om jezelf bezig te houden? En zijn het allemaal kinderattracties of zijn er ook thrillrides? Herken jij je hierin of ben je benieuwd naar de Phantasialand attracties? Lees dan zeker verder!

Phantasialand attracties: de hoogte- en dieptepunten

Het eerste dat mij bij binnenkomst opviel was dat het enorm volgebouwd is. Elke vierkante centimeter in dit kleine pretpark wordt optimaal benut. Hierdoor zijn de meeste Phantasialand attracties vlakbij elkaar of zelfs tegen elkaar aan gebouwd.

Wij kwamen binnen via de ingang bij het Mystery-gedeelte. Als je hier kunt parkeren, gelijk doen. Je komt dan binnen bij twee van de populairste attracties: Taron en Raik. Taron is een multi launch coaster. Dat houdt in dat je vanuit het station wordt “afgeschoten” en later – tijdens de rit – nog een keer. Die tweede keer is niet vanuit stilstand, maar al rijdend krijgt het karretje opeens een boost.

Raik is een boomerangachtbaan. Dat betekent dat je het parcours eerst vooruit doet en vervolgens achteruit teruggaat. Dit is meer een familie-achtbaan, voor wie de Taron te heftig vindt.

In het Mystery-gedeelte is er nog een thrillride met misschien wel de langste wachtrij ooit. Daar kwam serieus geen eind aan. Mystery Castle – zoals deze attractie heet – is een bungee droptower van 65 meter hoog. Tip voor mensen met hoogtevrees: doordat het donker is tijdens de rit heb je daar minder last van.

Hierna is het door naar andere gedeeltes van het pretpark waar ze onder andere de volgende attracties hebben:

 • Colorado Adventure – de Duitse broer van Big Thunder Mountain
 • Talocan – een bank die tientallen keren over de kop gaat
 • Black Mamba – hangende achtbaan
 • Winja’s Fear and Force – twee achtbanen, vergelijkbaar met Crush’s Coaster
 • Maus au Chocolat – een 3D attractie waarbij je punten kunt verzamelen door zoveel mogelijk muizen te beschieten met slagroom (ja, ik verzin het niet :))
 • Würmling express: monorailtocht
 • Feng Ju Palace – Villa Volta met een ander thema
 • Geister Rikscha – Spookhuis
 • Crazy Bats – Fysieke achtbaan waarin je een 3D bril opzet

En nog veel meer.

Je ziet er zijn genoeg attracties en er is voldoende variatie. Er zijn thrillrides, maar ook attracties voor (jonge) kinderen.

Nu de hoogte- en dieptepunten

Hoogtepunten zijn voor mij de achtbanen Taron, Black Mamba, Crazy Bats en Fear and Force. Ook de attractie Maus au Chocolat – waarin je muizen beschiet met slagroom – vond ik heel geestig. Daarnaast hadden wij de grootste lol in Hotel Tartuf, dit is een indoor lunapark. Je waant je als volwassene weer even op de kermis!

Dieptepunt, dan springt er eentje tussenuit: Geister Rikscha. Wat een vreselijke attractie is dat. Als je mij niet gelooft, bekijk dan meer eens de video’s op Youtube. Het is een bizarre tocht – die qua techniek lijkt op Phantom Manor – langs allerlei vage, soms zeer griezelige figuren. Er lijkt geen einde aan te komen aan die attractie. Mijn tip: bespaar je de moeite en bezoek lekker één van de andere attracties.

Toch de video maar even toegevoegd, laat me weten in de comments wat je van deze attractie vindt.

Welke mag je niet missen?

De attracties die je niet mag missen in Phantasialand verschillen per doelgroep. Daarom hieronder een paar lijstjes op basis van voorkeur:

Thrillrides:

 • Taron
 • Black Mamba
 • Crazy Bats
 • Winja’s Fear & Force
 • Talocan
 • Chiapas

Voor het hele gezin:

 • Colorado Adventure
 • Raik
 • Tittle Tattle Tree
 • Maus au Chocolat
 • Würmling express
 • Hotel Tartuf

Is één dag genoeg om alle Phantasialand attracties te zien?

Ja, één dag is over het algemeen genoeg om alle Phantasialand attracties te zien. Ze zijn dicht op elkaar gebouwd dus je hopt heel makkelijk van de één naar de ander.

Doordat het pretpark niet zo groot is kunnen de wachttijden wel snel oplopen. De beste manier om Phantasialand te bezoeken is door een snipperdag te nemen en op een doordeweekse dag buiten het hoogseizoen te gaan. Dan kan je bij elke attractie zo doorlopen. Alleen bij Taron staat er dan een rij van ongeveer 30 minuten.

Het enige waar ik spijt van heb is dat we op dezelfde dag weer terug zijn gereden. Je bent dan echt behoorlijk gaar. De Phantasialand Hotels liggen direct naast het pretpark, zijn betaalbaar en hebben elk een eigen thema. Achteraf had ik hier best een nachtje willen blijven. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een hotel of appartement in de buurt. Die zijn vanzelfsprekend goedkoper.

Leukste kortingsacties!

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuwste posts

Meest gelezen

delingen