Home Overzicht pretparkenPhantasialand Is Phantasialand Wintertraum de moeite waard?

Is Phantasialand Wintertraum de moeite waard?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Steeds meer pretparken zijn in de winter ook geopend. Disneyland Paris en de Efteling zijn twee van de weinige parken waar je 365 dagen paar jaar naartoe kunt. Andere pretparken zijn gesloten tijdens de koude maanden of zijn alleen geopend tijdens de kerstperiode en schoolvakanties. Dat geldt ook voor Phantasialand Wintertraum – de winteropening van dit Duitse pretpark.

Wat is Phantasialand Wintertraum?

Phantasialand Wintertraum loopt elk jaar van eind november t/m half januari.

Tijdens dit festijn is het hele park versierd met duizenden lichtjes en andere kerstversieringen. Je komt helemaal in de feeststemming, zeker als het wat donkerder begint te worden. Aan het eind van de dag is er een spectaculair vuurwerk en je kunt overdag diverse wintershows bekijken.

Verder zijn vrijwel alle attracties geopend, behalve de ritjes waar je nat kunt worden. Behalve dat is Phantasialand Wintertraum eigenlijk hetzelfde als het normale seizoen.

Is Phantasialand Wintertraum een bezoek waard?

Phantasialand Wintertraum is een leuke familieactiviteit tijdens de koude maanden. Hier vind je wat gezellligheid als het buiten guur is.

Ook zijn de Phantasialand Tickets dan meestal goedkoper, zeker als je deze koopt in de voorverkoop. Zorg dat je de tickets ruim van tevoren hebt gekocht om zeker te zijn van de laagste prijs. Hoe meer kaartjes er verkocht worden, des te duurder deze zullen worden.

Daarbij is er natuurlijk nog het entertainment tijdens Phantasialand Wintertraum en vaak zijn de wachtrijen bij de attracties ook nog een stuk korter.

Wanneer je naar Phantasialand Wintertraum gaat kun je het beste blijven overnachten in een van de Phantasialand Hotels. Phantasialand ligt onder Keulen wat vanuit het westen van ons land zo’n 3 uur rijden is. Wintertraum is ’s avonds het leukst wanneer het donker begint te worden en de lichtjes aan gaan. Daarna wil je eigenlijk niet meer terugrijden.

De Phantasialand Hotels liggen direct naast het attractiepark op nog geen paar minuten lopen. Parkeren is er gratis en ook ontbijt zit bij je verblijf inbegrepen.

Bekijk Phantasialand hotels inclusief tickets

Oud en nieuw vieren in Phantasialand

Je kunt tijdens Phantasialand Wintertraum ook Oud en Nieuw vieren. Je moet hiervoor een arrangement boeken in één van de hotels of een feestlocatie in het park. Zo’n arrangement kost gemiddeld €200 per persoon en is dan inclusief eten en onbeperkt drinken. En je kunt kijken naar de langste vuurwerkshow op muziek in Duitsland. Vanaf je locatie wordt je naar een algemeen punt gebracht waarvandaan je het vuurwerk goed kunt zien. Daarna brengen ze je weer terug en kan je eten, drinken en feesten tot de late uurtjes.

Het is helaas niet zo dat de attracties open zijn en je in de achtbaan het nieuwe jaar in kunt luiden. Wil je dit wel dan zal je naar Disneyland Paris moeten gaan. Al zit er dan ook een kans in dat je elkaar gelukkig nieuwjaar moet wensen in de wachtrij.

Tip! Boek je overnachting in Phantasialand inclusief entreekaartjes en ontvang meteen een leuke korting op het totaalbedrag!

Bekijk de Phantasialand Arrangementen

Foto’s: Phantasialand