Is Phantasialand Wintertraum de moeite waard?

Steeds meer pretparken zijn in de winter ook geopend. Disneyland Paris en de Efteling zijn twee van de weinige parken waar je 365 dagen paar jaar naartoe kunt. Andere pretparken zijn gesloten tijdens de koude maanden of zijn alleen geopend tijdens de kerstperiode en schoolvakanties. Dat geldt ook voor Phantasialand Wintertraum – de winteropening van dit Duitse pretpark.

Wat is Phantasialand Wintertraum?

Phantasialand Wintertraum loopt van 22 november 2019 t/m 19 januari 2020. Het park is dan op vrijwel elke dag geopend van 11.00 tot 20.00.

Tijdens dit festijn is het hele park versierd met duizenden lichtjes en andere kerstversieringen. Je komt helemaal in de feeststemming, zeker als het wat donkerder begint te worden. Aan het eind van de dag is er een spectaculair vuurwerk en je kunt overdag diverse wintershows bekijken.

Verder zijn vrijwel alle attracties geopend, behalve de ritjes waar je nat kunt worden. Behalve dat is Phantasialand Wintertraum eigenlijk hetzelfde als het normale seizoen.

Is het de moeite waard?

Het grootste voordeel van Wintertraum is de ticketprijs. Voor een kaartje betaal je in de voorverkoop €24 per persoon. Dat is de helft van de prijs voor vrijwel alle attracties en zelfs nog extra entertainment.

Er is wel een maar… Die kaartjes moet je ruim van tevoren in de voorverkoop online kopen. Daarnaast kijken ze ook naar de verwachte drukte. Op drukkere dagen kosten deze kaartjes €31 per persoon. Zijn de goedkope voorverkooptickets op? Dan betaal je het normale tarief namelijk €47,50 en dan zou ik heel eerlijk lekker in de zomer gaan.

Aan de ene kant is het natuurlijk weer eens iets anders om naar dit pretpark te gaan tijdens de kerstvakantie i.p.v. de Efteling. Je wilt de kinderen toch bezighouden en dat lukt zeker in Phantasialand. Aan de andere kant, als je de kaartjes niet in de voorverkoop hebt gekocht ben je hetzelfde tarief kwijt als in de zomer. Dan moet je voor jezelf de afweging maken of je voor wat lampjes, kerstversieringen en wintershows in de kou wilt rondlopen in het pretpark. Of dat je liever in de zomer gaat.

Als je gaat kan ik je een verblijf in de Phantasialand Hotels – of andere accommodaties in de buurt – aanraden. Zelf woon ik in het westen van het land en wij hebben 3,5 uur heen en weer 3,5 uur terug moeten rijden. Dan ben je behoorlijk gaar als je thuiskomt. Achteraf hadden we beter een overnachting kunnen boeken.

Oud en nieuw vieren in Phantasialand

Je kunt tijdens Phantasialand Wintertraum ook Oud en Nieuw vieren. Je moet hiervoor een arrangement boeken in één van de hotels of een feestlocatie in het park. Zo’n arrangement kost gemiddeld €200 per persoon en is dan inclusief eten en onbeperkt drinken. En je kunt kijken naar de langste vuurwerkshow op muziek in Duitsland. Vanaf je locatie wordt je naar een algemeen punt gebracht waarvandaan je het vuurwerk goed kunt zien. Daarna brengen ze je weer terug en kan je eten, drinken en feesten tot de late uurtjes.

Het is helaas niet zo dat de attracties open zijn en je in de achtbaan het nieuwe jaar in kunt luiden. Wil je dit wel dan zal je naar Disneyland Paris moeten gaan. Al zit er dan ook een kans in dat je elkaar gelukkig nieuwjaar moet wensen in de wachtrij.

Kortom, is Phantasialand Wintertraum de moeite waard? Alleen als je ticket met vroegboekkorting kunt krijgen en als je een activiteit zoekt voor de kerstvakantie en de Efteling wel gezien hebt.

Foto: Phantasialand

Leukste kortingsacties!

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuwste posts

Meest gelezen

delingen