Home Blog Leuk idee voor een uitje op de Posbank in Rheden!

Leuk idee voor een uitje op de Posbank in Rheden!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

In mijn zoektocht naar leuke uitjes kwam ik iets tegen wat ik echt even met jullie wilde delen. De Posbank ken je misschien. Dit is een groot natuurgebied vol met fiets- en wandelroutes in het oosten van het land.

Er zijn allerlei manieren om dit gebied te ontdekken maar misschien wel de leukste manier is met de Veluwescooter. Klinkt al leuk toch?

Wat is de Veluwescooter?

De Veluwescooter is een elektrische scooter die je kunt huren voor een dagdeel of een hele dag. Met deze scooter kan je ongestoord – en zonder moeite – het natuurgebied ontdekken. Zonder de wilde dieren te storen kan je op zo’n dag een behoorlijke afstand afleggen.

Ideaal als je niet zo sportief bent of om een andere reden de routes liever niet fietsend of wandelend af kunt leggen. Dit is ook een ideale manier voor gezinnen met jongere kinderen die nog niet zo ver kunnen fietsen.

Voor kinderen van 5 t/m 7 jaar zijn rugsteuntje verplicht. Die kan je ter plekke huren.

Er zijn een aantal routes uitgestippeld of je kunt zelf op pad.

Welke route is het leukst?

De natuur van de Posbank is natuurlijk al behoorlijk indrukwekkend, maar er is nog meer te zien. Bij het reserveren van je scooter kan je kiezen uit een aantal uitgestippelde routes langs eeuwenoude kastelen en de diverse horecagelegenheden.

De leukste route brengt je naar landgoed Middachten met de mooi aangelegde tuinen. Om het landgoed te bezichtigen betaal je een paar euro. Je kan dan ook binnen kijken. Een mooie afwisseling van het scooterrijden.

Daarbij is het ook leuk om wilde dieren te spotten op de Posbank. Je zult af en toe heel stil moeten zijn maar dan kan je toch zeker Schotse Hooglanders, Herten, Ijslandse pony’s en schapen spotten. Tijdens de schemering kan je zelfs wilde zwijnen spotten.

Kosten en waar te huren

De Veluwescooters huur je bij Veluwetransferium Posbank. Je kunt ze ter plekke huren of alvast online reserveren. Handig als je zeker wilt zijn van een scooter. Het zijn eenpersoonsscooters waar maximaal 1 volwassene op kan. Er zijn ook speciale “ouder en kind”-scooters te huur tot maximaal 130 kilo.

Als je de scooter voor 3 uur huurt kost dat €25 per persoon. Voor een hele dag is dat €48. Voor €5 per persoon kan je daarbij je eigen risico afkopen bij schade.

Wat praktische informatie

Om een Veluwescooter te kunnen huren moet je in bezit zijn van een geldig (bromfiet)rijbewijs. Heb je deze niet dan kan je een elektrische fiets huren die ongeveer even snel gaat.

Op een scooter kan maximaal 130 kilo, anders komt deze de heuvel niet op. Kinderen vanaf 5 jaar mogen achterop, maar er is geen gordel. Je kunt zelf het beste inschatten of jouw kind dat zou kunnen. Heb je jongere kinderen dan kan je het beste een elektrische fiets huren.

Daarbij moet je je natuurlijk aan de geldende verkeersregels houden. Netjes op de paden blijven en geen gekke capriolen uithalen.

Wat is de Posbank, eigenlijk?

De Posbank is een natuurgebied van bijna 5000 hectare. Het maakt onderdeel uit van de Veluwe en bestaat uit een heuvelachtig landschap, wat je op heldere dagen een mooi uitzicht tot aan Duitsland geeft.

Door het natuurgebied lopen veel wandel- en fietsroutes. Er zijn zelfs mogelijkheden om te mountainbiken op speciaal daarvoor aangelegde paden. Op natuurmonumenten.nl doe je allerlei ideeën op voor leuke routes. Van uitdagend tot recreatief.

Hoe kom je er?

De makkelijkste manier om bij de Posbank te komen is om met de auto te gaan. Je parkeert dan op de Heuvenseweg 5 in Rheden en wandelt vanuit hier naar het bezoekerscentrum waar je de scooter huurt.

Een andere plek om te parkeren is aan de Schietbergseweg bij de Houtplaats. Vanuit hier is het een stukje lopen naar het bezoekerscentrum. Parkeer hier alleen als de hoofdparkeerplaats vol is of als je zin hebt in een wandeling.