Batavia Stad: wat kan je er doen in coronatijd?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Ook bij mij slaat de verveling soms toe. Dan heb je gewoon zin om er even lekker op uit te gaan. Nou was dat normaal natuurlijk nooit een uitdaging, je stapte in de auto of trein en je was onderweg. In deze coronatijd is dat compleet anders. Dan moet je ineens reserveren, plannen en vooraf goed nadenken waar je naartoe kunt.

Zo kwam bij mij ook de vraag op: zou Batavia Stad open zijn?

Voor wie niet precies weet wat Batavia Stad is hieronder eerst een korte samenvatting.

Wat is Batavia Stad?

Batavia Stad is een outletwinkelcentrum. Met alleen maar winkels met bekende merken. Denk aan Tommy Hilfiger, Nike en Michael Kors.

Hier kan je kleding, accessoires en andere producten van deze merken kopen met hoge kortingen. Vaak zijn het oudere collecties – bijvoorbeeld van vorig seizoen – of producten die speciaal zijn gemaakt voor de outlets.

Zo heb ik bijvoorbeeld een vestje van The North Face – niet in Batavia Stad gekocht overigens – uit de outlet. En een vest die ik in een normale winkel heb gekocht. Hoewel er een enorm verschil in prijs zat, zit deze zeker ook in de kwaliteit.

Waar mijn winkelvest nog in perfecte staat is, zit die van de outlet vol met pluisjes. Die is zelfs met een ontpiller niet meer te redden. Ook merk je dat het outletvest veel dunner is. Maar ook veel goedkoper dus ik vind het toch minder erg.

Toch wilde ik je dit graag meegeven voordat je helemaal losgaat in de outletwinkels. Er is vaak een reden waarom het stukken goedkoper is.

Is het een dagje uit?

Veel mensen gaan een dagje naar Batavia Stad – behalve als je er in de buurt woont. Door de grappige bouwstijl en de hoeveelheid winkels kan je er ook zeker een paar uur volmaken.

Maar alleen als je echt dol bent op winkelen. Als je net als ik maar voor een aantal specifieke winkels gaat dan ben je binnen een paar uur wel klaar. Maak je er een dagje uit van dan zou ik rustig door de straten slenteren en overal even kijken. Je weet nooit wat voor leuks je tegenkomt.

Daarbij zijn er een aantal restaurants waar je even kunt zitten om op te laden van al dat geshop. Bekende namen zijn de McDonalds, Starbucks en LaPlace. Hier betaal je overigens geen outletprijzen.

Batavia Stad tijdens corona

Net als veel winkelcentra is ook Batavia Stad geopend. Elke dag van 10.00 tot 18.00. Er gelden wel een aantal regels. Hier vind je ze allemaal. Maar ik zal er een aantal uitlichten.

Verplicht afstand houden weet je denk ik inmiddels wel. Daarbij is er een maximum aantal gasten dat mag komen. Dat geldt zowel in het winkelcentrum als in de winkels zelf. Het winkelpersoneel en de beveiliging zien hierop toe.

Ook het parkeerterrein is behoorlijk ingekort. Er mag maar 1/3 van het terrein worden gebruikt. Als je naar Batavia Stad wilt zorg dan dat je er op tijd bij bent. Anders word je dus niet toegelaten en heb je geen parkeerplek.

En….. ze vragen of je alleen komt. Of in ieder geval in de winkels. Nou daar gaat het idee voor een leuk uitje.

Batavia Stad is dus nog steeds geopend. Alleen gelden hier dus ook dezelfde regels als in elk ander winkelcentrum. Waarschijnlijk zal dat in de toekomst wat meer versoepelen als er meer mensen tegelijk op 1 plek mogen zijn en de horeca weer open mag. Maar tot die tijd is het dus geen praktisch uitje om te doen. Jammer!