Tempur hoofdkussen ervaring: verdwenen mijn nekklachten?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Al een tijdje liep ik met hoofdpijn. Van die hele, nare zeurende pijn, waar geen paracetamol of Ibuprofen tegen leek te helpen.

Doordat de spieren in mijn nek heel hard aanvoelden – en pijn deden als ik ze probeerde te masseren – had ik zo’n vermoeden dat die pijn afkomstig kon zijn uit mijn nek.

Dankzij mijn massage-apparaat (aanrader!) lukte het mij mijn nekspieren weer soepel te krijgen. Weg hoofdpijn.

Maar na een nachtje slapen kwam het weer net zo hard terug. Zou het dan toch door mijn hoofdkussen komen?

Dus ging ik op zoek naar een kussen die zacht genoeg was om lekker op te slapen, maar toch genoeg steun bood zodat ik geen hoofdpijn meer zou krijgen. Dit werd een Tempur hoofdkussen, de Symphony om precies te zijn!

Waarom het Tempur Symphony hoofdkussen?

Wanneer ik zocht op een hoofdkussen tegen nekklachten kwam ik elke keer uit op een Tempur. Schrikbarend duur, dan moet het goed zijn toch?

Maar elke keer vond ik of een hele dure, of eentje met een gekke vorm. Echt ik begrijp dat een hoofdkussen belangrijk is. En ja ik wilde van de nekklachten af, maar kom op zeg €140… Dat vond ik toch iets te veel van het goede.

Totdat ik op Amazon een aanbieding zag voor de Tempur Symphony. Die kostte daar nog geen €73. Nog steeds prijzig maar een stuk aantrekkelijker.

En heel eerlijk, de reviews waren goed. Vrijwel iedereen is te spreken over dit hoofdkussen. Niet te hard, niet te zacht, nekklachten verdwenen. Precies het kussen waar ik naar zocht!

Hoe bevalt mijn Tempur hoofdkussen?

Amazon leverde mijn Tempurkussen een dag later thuis, in een enorme doos. Echt ik had het kussen kleiner verwacht.

Toen ik het uitpakte viel mij meteen de vreemde geur op. Niet heel vies maar wel typisch. Je rook het als je erop lag maar het was niet sterk genoeg om er niet van te kunnen slapen.

Die geur schijnt normaal te zijn. Het staat zelfs in de handleiding. Tempur raadt aan om het kussen regelmatig te luchten en ik moet zeggen na een klein maandje was de geur er eindelijk uit.

Toch jammer voor zo’n premium product, maar ze vermelden het wel netjes.

Omdat ik niet van hoge kussens houd heb ik het laagste model genomen. Die is voor mij hoog zat. Het kussen zakt iets in als je je hoofd erop legt, maar verder is het stevig. Maar niet hard.

Vaag he? Toch denk ik dat je wel snapt wat ik bedoel. Het kussen wordt zachter als je het vaker gebruikt. Tempur geeft in de handleiding aan dat je het kussen ook echt goed moet gebruiken. Dus ook tegenaan leunen als je een boek leest of op de bank zit. Hierdoor zorg je dat het materiaal optimaal gaat werken.

Hoe zit het met mijn nekpijn?

Als je bent zoals ik dan wil je waarschijnlijk meteen van je hoofd- of nekpijn af. Helaas is het kussen geen wondermiddel. De eerste maand heb ik echt nog weleens hoofdpijn gehad.

Maar daarna merkte ik dat mijn nekspieren stukken minder gespannen waren als ik wakker werd. Ze deden minder pijn en ook mijn hoofd bonkte niet meer zo als daarvoor.

Nu 2 maanden later heb ik al een paar weken geen hoofdpijn meer gehad. Dus helpt het Tempur hoofdkussen tegen hoofd- en nekpijn? Bij mij wel.

Bij mij werd de pijn voornamelijk veroorzaakt door een verkeerde slaaphouding en een slechte bureaustoel (lees, ik hang vaak al typend op de bank). De combinatie goede werkplek en een goed hoofdkussen heeft bij mij de pijn weggenomen. Nou durf ik natuurlijk niet te zeggen of dat in jou geval ook zo is. Maar ik kan niet meer zonder mijn kussen en raad het ook aan iedereen aan.