Home Blog De leukste dierentuinen in Limburg

De leukste dierentuinen in Limburg

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Elke keer verbaas ik mij er over hoeveel dierentuinen we hebben in Nederland. Vrijwel elke provincie heeft wel een dierenpark, dus dierentuinen in Limburg zijn er ook. En niet de minste, misschien wel één van de mooiste van ons land.

Welke dierentuinen in Limburg zijn er?

Er zijn twee dierentuinen in Limburg: GaiaZoo en Kasteelpark Born.

GaiaZoo

GaiaZoo is echt een typische dierentuin. Met zebra’s en giraffen, leeuwen en tijgers. Het park bevindt zich in een groene bosrijke omgeving en dat zie je ook in GaiaZoo terug. Je wandelt hier tussen de bomen over de smalle paadjes. Langs de ruime dierenverblijven om uiteindelijk weer terug bij de uitgang te komen.

Veel mensen zijn dol op GaiaZoo, omdat deze dierentuin in Limburg niet zo massaal is. Het is er zeker ook weleens druk, maar toch anders dan de dierentuinen in de randstad.

Ook ademt deze dierentuin gezelligheid. Het is een knus park maar boordevol dieren. Je kunt hier zeker een dag zoet zijn. En woon of verblijf je in de omgeving dan is het leuk om meerdere malen te gaan.

Een bezoek aan GaiaZoo kost €17,50 voor kinderen tot 10 jaar, vanaf 10 jaar kost een kaartje €22,50. Kom je in het laagseizoen – tijdens de wintermaanden – dan krijg je 2 euro korting op je entreekaartje.

Logeer je in de buurt en wil je vaker naar GaiaZoo dan kan een jaarkaart voordeliger zijn. Bij het derde bezoek heb je de kaart er al uit. Wil je de kaart verlengen dan krijg je een tientje korting. Dan heb je het er al bij 2 bezoeken uit.

Je vindt GaiaZoo in Kerkrade tussen het centrum en de provinciale weg. Het park is het gehele jaar door geopend en het is goed om te weten dat in de wintermaanden je korting krijgt op je entreekaartje.

Kasteelpark Born

Kasteelpark Born is een kleinschalige dierentuin in Limburg. Je vindt deze in het plaatsje Born, in het noorden van de provincie.

Het park is gebouwd in de tuinen van een kasteelruïne, die je helaas niet mag bezoeken. Het is een dierenpark met wat kleinere dieren en een hoop verschillende vogelsoorten.

Van ezels tot uilen, lynxen tot neusberen. Geen tijgers of leeuwen hier, maar meer de dieren die je ook op de kinderboerderij tegen zou komen met daarbij wat aanvullende soorten.

Kaartjes voor het park kosten €9,50 voor volwassenen en €7 voor kinderen. Het park is dagelijks geopend van 10 tot 18. Kaartjes kan je online kopen of ter plekke aan de kassa.

Net als GaiaZoo verkoopt Kasteelpark Born ook jaarkaarten. Deze kosten €28,50 voor volwassenen en €21 voor kinderen. Ook hier heb je het er dus bij het derde bezoek uit.

Wat is de leukste dierentuin in Limburg?

Nou zijn er maar twee dierentuinen in Limburg en ze hebben zo hun eigen charme. Ben je in de buurt dan zou ik voor beiden een bezoekje overwegen.

Reis je er speciaal voor naar Limburg dan zou ik zeggen GaiaZoo. Dit is meer een echte dierentuin dan een dierenpark. Hier vind je de grotere diersoorten die je toch wel verwacht bij een dierentuin. En het park is echt een plaatje met al dat groen.