Overnachten bij Europa-Park

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Wanneer je naar Europa-Park gaat heb je aan een dag meestal niet genoeg. En zelfs als je binnen een dag alles hebt gezien, is terugreizen naar huis vaak een behoorlijke uitdaging. Daarom kiezen veel mensen ervoor om een nachtje te blijven slapen bij het attractiepark of in het Zwarte Woud. Dit zijn de beste plekken om te overnachten bij Europa-Park!

Europa-Park Hotels

Direct rond het park vind je de Europa-Park Hotels. Dit zijn allemaal luxe hotels met een uniek thema. Het Colosseo Hotel is bijvoorbeeld geïnspireerd op het oude Rome en heeft zelfs een eigen Colosseum. Ga je liever naar de Amerikaanse kust? Boek dan een kamer in Hotel Bell Rock, te herkennen aan de vuurtoren en de prettige sfeer. En heb je altijd al eens in een Middeleeuws kasteel willen overnachten? Boek dan een verblijf in Castillo Alcazar.

Alle Europa-Park hotels hebben ruime kamers en bieden met 4-sterren veel meer dan een comfortabele slaapplaats. Als gast van deze hotels heb je toegang tot de zwembaden, sauna’s, VIP ingang voor de parken en je mag gratis gebruik maken van de shuttlebus naar het pretpark of Rulantica.

Camp Resort

Liever wat meer vrijheid tijdens het overnachten bij Europa-Park? Boek dan een huifkar, blokhut of Tipitent op het Camp Resort. Dit vakantiepark is geheel in de stijl van het Wilde Westen ingericht.

De accommodaties zijn sfeervol, comfortabel, maar vooral slaapplaatsen. Voor de sanitaire voorzieningen kun je terecht in het daarvoor bestemde gebouw. Op het terrein vind je verder diverse restaurants, een winkeltje, zwemmeertje en een speeltuin voor kinderen.

Europa-Park Camping

Liever overnachten in je eigen tent, caravan of camper? Dat kan op de Europa-Park camping. Deze ligt naast het Camp Resort en deelt daardoor ook de voorzieningen. De staanplekken hebben elektriciteit en voor sanitair zul je naar een apart gebouw moeten.

Overnachten in de omgeving van Europa-Park

Europa-Park ligt in het Zwarte Woud, misschien wel een van de mooiste natuurgebieden in Duitsland. Je vindt hier dan ook ontzettend veel hotels, appartementen en vakantieparken. Te veel om hier allemaal op te noemen.

Wel is het goed om te weten dat je als gast van een Europa-Park Hotel een aantal voordelen hebt die je niet krijgt wanneer je buiten het resort verblijft:

  • Beste prijs voor tickets in combinatie met een overnachting
  • Gratis parkeren bij je hotel en daarna lopend of met de shuttle naar het pretpark
  • VIP ingang tot de parken waar je tot wel een uur eerder naar binnen mag en alvast attracties kunt bezoeken
  • Toegang tot het Spaanse themagebied waar ’s avonds een feestelijke sfeer hangt
  • Gebruik maken van alle zwembaden op het resort (ook van andere hotels)

Verder lezen

Wat is het leukste Europa-Park hotel?
Alles wat je wilt weten over de Europa-Park Camping