Helpt fysiotherapie tegen hoofdpijn? Dit is mijn verhaal!

Maanden had ik hoofdpijn. Elke dag weer. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, elke dag maar die bonzende pijn in mijn hoofd. Om er vanaf te komen heb ik van alles geprobeerd. Elk tabletje dat je je maar kunt bedenken. Maar ook fysiotherapie.

In mijn omgeving hadden veel mensen een positieve ervaring met fysiotherapie tegen nek- en hoofdpijn. Baat het niet, schaadt het niet dacht ik.

Dus ik maakte een afspraak bij de fysiotherapeut in de buurt en ik kon verrassend snel terecht.

De eerste afspraak bij de fysio: achterhalen oorzaak hoofdpijn

Tijdens mijn eerste afspraak werd er vooral veel gepraat. De fysio wilde alles weten over mijn klachten: hoe zijn ze ontstaan, hoe lang heb ik er al last van, wanneer heb ik er erger last van, etc.

Na het gesprek keek de fysio naar mijn nek- en rugwervels en besloot er een paar te kraken. Mijn nekspieren zaten behoorlijk vast wat volgens hem die hoofdpijn kon verklaren. Dus door te kraken hadden mijn spieren meer bewegingsvrijheid en dat zou weleens een grote impact kunnen hebben.

Inderdaad, na de eerste behandeling werd de hoofdpijn minder maar deze kwam al snel terug.

Het vervolg

In de weken erna heb ik nog meerdere afspraken gehad bij de fysio. Hij heeft mij meerdere keren gekraakt en met een apparaat stroomstootjes gegeven. Alles om die spieren los te krijgen. Maar ondanks dat de spieren losser kwamen, ging de hoofdpijn niet weg.

Thuis deed ik braaf mijn oefeningen, zorgde ik dat ik niet te lang achter elkaar werkte en probeerde ik meer te bewegen. Er kwam een nieuw bureau, andere monitor en een andere stoel.

Als ik typte werkte ik actief aan mijn houding. Schouders naar achteren, goed rechtop. Echt waar, normaal gesproken ben ik nooit zo braaf, maar ik wilde nou zo graag van mijn klachten af.

Helaas besloot ik toch na een aantal behandelingen ermee te stoppen. Je kunt kraken, oefenen en stroomstoten geven zo vaak je wilt, alleen als het niks uithaalt dan is dat natuurlijk zonde. Er was nog een andere optie – dry needling – maar dan moest ik eerst weken behandeld zijn. Toen werd ik een beetje tegendraads, want hoezo zo lang wachten voor iets wat misschien wel effect kan hebben.

Uiteindelijk dan toch maar de knoop doorgehakt om terug te gaan naar de huisarts om daar advies in te winnen.

Hoe ik uiteindelijk van mijn hoofdpijn af kwam

Op een grijze middag, toen ik weer gek werd van de hoofdpijn, ben ik gaan Googlen naar andere oplossing. Iets ernstigs was het niet. Ook geen enorme stress of kater.

Maar wat dan wel.

Uiteindelijk kwam ik uit op mensen die ’s nachts hun kaakklemmen tijdens hun slaap. Dat doe ik, evenals tandenknarsen. En dat klemmen van je kaak heeft een enorm effect op je nekspieren. Die kunnen zo niet rusten en veroorzaken die hoofdpijn.

Dat klinkt heel aannemelijk, alsof er ineens een fel licht ging branden. Maar hoe dan verder?

Hiervoor was er een oplossing namelijk het slapen met een bitje. Dit bitje kon je zelf kopen of via de tandarts laten maken. Ik koos voor die eerste optie, want mocht het niet werken dan had het mij in ieder geval weinig geld gekost.

Na een paar dagen slapen met een bitje was ik van mijn hoofdpijn af. Mijn nekspieren zijn weer soepel en ik kan weer over mijn schouder kijken, iets wat eerst niet meer lukte. Voor mij was dit een lifesaver en ik ben zo ontzettend blij met deze oplossing.

Disneyland Paris aanbieding

Tip! De beste prijzen voor Disneyland Paris, ook tijdens de schoolvakanties. Incl. Disney Hotel en tickets!

Natuurlijk heb ik nog steeds hoofdpijn, maar niet meer elke dag. Hooguit een of twee keer in de maand. En dat is een hele verademing!

Heeft fysio mij geholpen om van mijn hoofdpijn af te komen?

Het zal misschien een beetje geholpen hebben om mijn nek soepeler te maken, maar ik ben ook kwaad op de fysio. Waarom begon hij over bureaustoelen en ergonomisch werken, terwijl we merkten dat dat geen effect had op mijn hoofdpijn.

Waarom keek hij niet verder dan de standaard oorzaken en bedacht hij zich dat het ook uit mijn kaak kon komen. Op het moment dat ik mijn mond open deed was het altijd een hoop ploppen en kraken vanuit mijn kaak. Dan moet hij toch gemerkt hebben…

Al met al ben ik blij dat ik ermee gestopt ben en dat ik deze oplossing heb geprobeerd. Weet dat dit natuurlijk wel mijn persoonlijke verhaal is, dus dat dit niet bij jou hoeft te werken. Iedereen is anders.

Een bitje kost 20 euro – ik zou wel een zachte nemen – en dat was voor mij de reden om het te proberen. Laat je weten of het ook jou heeft geholpen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven