Home Blog Olaplex: wat is het en waarom kan ik niet meer zonder?

Olaplex: wat is het en waarom kan ik niet meer zonder?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

In mijn artikel over zelf highlights zetten had ik het al even over Olaplex. Voor mij heeft dit product het verschil gemaakt tussen wel of geen highlights. En het heeft ervoor gezorgd dat ik nog steeds heel gezond haar heb ondanks het (vele) bleken.

Je ziet het soms ook staan bij kappers, waarbij je voor een x bedrag Olaplex kunt toevoegen aan je kleuring. Of een losse behandeling kunt doen voor steviger en gezonder haar.

Vaak zijn deze behandelingen niet goedkoop. Zeker als je niet weet wat Olaplex is en wat het doet. Daarbij zijn er ook nog eens tientallen producten die beweren hetzelfde te doen voor je haar. Dus waarom zoveel betalen voor Olaplex?

Wat is Olaplex?

Voordat ik begin met de uitleg eerst dit. Ik ben geen kapper maar een consument die dol is op het doen van mijn eigen haar. Voordat ik begon met highlights heb ik uren online rondgestruind hoe ik dit kon doen zonder mijn haar te verpesten. Via allerlei kapperforums kwam ik terecht op een product genaamd Olaplex.

Na het lezen van de vele goede reviews – van kappers – in combinatie met het blonderen van haren ging ik overstag en heb ik het gekocht. Want het laatste wat ik wilde is dat mijn haar afbrak of dat je zo’n bos stro krijgt.

Olaplex bestaat uit nummer 1 en 2 voor tijdens het kleuren of bleken, 3 voor thuisverzorging, en de shampoo, conditioner en olie voor thuis.

De Olaplex waar ik fan van ben zijn nummers 1 en 2.

Van nummer 1 doe je een klein scheutje (tussen de 1/16 en 1/8 op de maattuit) bij je haarkleuring. Dit zorgt ervoor dat je haar niet beschadigd tijdens het bleken. Nummer 2 doe je na het uitwassen van de verf in je haar en repareert de overgebleven beschadigde disulfide verbindingen in je haar.

Disulfide verbindingen geven je haar de structuur, stevigheid en flexibiliteit. Kleuren, stijlen en borstelen kunnen deze verbindingen beschadigen. Olaplex herstelt deze weer.

Met als resultaat dat ook als je heel donker haar hebt zoals ik, je het veilig kunt bleken zonder dat het stro wordt.

Waarom kan ik niet meer zonder?

Heel eerlijk durf ik mijn haar niet meer te bleken zonder Olaplex. Als ik het eindresultaat mét vergelijk met voordat ik het gebruikte dan is het verschil enorm.

Zelf doe ik ook elk half jaar een intensief masker met Olaplex 1 en 2, en doe ik elke week nummer 3 in mijn haar als conditioner. Zo blijft het voor mijn gevoel sterk en gezond.

Voor de Olaplex was mijn haar niet te bleken, het brak al af voor de verf erin zat. Nu ben ik van heel donker naar bijna lichtblond gegaan. En ik heb al mijn haar nog!

Andere “bond”-herstellers

Elk kappersmerk heeft inmiddels een bond (verbinding) herstelproduct. Die zijn vaak goedkoper. Maar ik durf het niet aan.

De reden? Olaplex is uitgevonden door wetenschappers die ook het patent bezitten. De andere merken hebben het nagemaakt maar kunnen nooit 100% gelijk zijn aan het origineel. Daarom ben ik bang dat ze hierdoor ook minder goed werken.

Kappers die geen Olaplex maar wel een afgeleide daarvan verkopen zullen je vertellen dat dat de enige is die werkt. Of het zo is weet ik niet en ik durf het ook niet te proberen. Wat ik wel weet is dat ik in het geval van mijn haar dan liever geen risico neem. Met het origineel komt het goed en kan ik zoveel bleken als ik wil. Daarom houd ik het voorlopig bij dit merk.

Heb je ervaring met andere bondherstellers? Laat het zeker even weten!