Home Blog Aqualand Keulen: is dit waterpark een bezoekje waard?

Aqualand Keulen: is dit waterpark een bezoekje waard?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Ok, ik moet iets bekennen, ik ben dol op waterparken. De glijbanen kunnen mij niet hoog en snel genoeg zijn. In ons eigen land hebben we daar natuurlijk het Tikibad voor. Maar in Duitsland is dat Aqualand Keulen.

Dit is een tropisch zwemparadijs vol glijbanen, zwembaden, een saunagedeelte, fitness, massage, en zelfs fysiotherapie. Genoeg te doen en te beleven dus.

Maar voordat ik je meer vertel over de activiteiten, eerst de praktische informatie, want waar vind je dit aquapark eigenlijk?

Waar ligt Aquapark Keulen?

De naam geeft het natuurlijk al een beetje weg, want dit aquapark vind je in Keulen. Op precies te zijn aan de Merianstrasse 1.

Om je een idee te geven van de locatie, het ligt in het noorden van de stad op zo’n 20 minuten rijden vanaf het centrum. Je kunt het bereiken met de auto – door bovenstaand adres in je navigatie te zetten – of met het openbaar vervoer. Kijk op aqualand.de welke bus of trein je daarvoor nodig hebt.

Verder is het afhankelijk van je locatie hoe lang je er ongeveer over doet. Voor mij is het vanuit mijn woonplaats ruim 2, bijna 3 uur reizen. Daarom zou ik nooit enkel naar Keulen toe gaan voor het waterpark, maar combineer ik het met een dagje Keulen, lekker winkelen, wat eten en daarna een paar keer van de glijbaan.

Wat is er te doen?

Naar Aqualand Keulen ga je voor de zwembaden en glijbanen natuurlijk. Ze hebben er in totaal 6, een aantal heel eng en andere juist weer mild. Er is voor iedereen wel een passende glijbaan te vinden.

Ook vind je hier diverse zwembaden waaronder een lazy river, een kinderbad, en een hoofdzwembad met bar. Hier kan je in het water zitten terwijl je je cocktail drinkt. Als dat geen luxe is.

De welness van dit waterpark bestaat uit 7 verschillende sauna’s, dompelbaden en een zwembad. Verder gelden hier de gebruikelijke saunaregels. Badkleding en telefoons zijn niet toegestaan. Dit is dus geen sauna voor kinderen.

Wil je nog wat extra ontspanning dan kan je een massage boeken. De prijzen zijn redelijk normaal, voor een massage van een uur betaal je zo’n 60 euro. Je kunt kiezen uit een traditionele massage of een wat exotischere zoals een Hotstonemassage. Die laatste kost €69 per uur.

Is het een bezoek waard?

Ben je in de omgeving van het aquapark? Dan kan dit zeker een leuk uitstapje zijn, zeker met het gezin. Je kunt het goed combineren met een dagje in de stad Keulen en alle bezienswaardigheden daar.

Net als bij veel attracties zul je ook hier vooraf moeten reserveren om binnen te komen. Hiermee kunnen ze garanderen dat er niet te veel mensen binnen zijn en dat iedereen veilig kan zwemmen.

Verder heb je hier, net als in veel andere zwembaden, ook soms last van de lokale jeugd die de boel op stelten zet. Al zal dat in deze tijd waarschijnlijk wel meevallen.