Menu
Disney Plus / Lifestyle

Maleficent review en (gratis) online kijken!

Als ik je vraag om aan een Disney Schurk te denken, wie is dan de eerste die in je opkomt?

Scar, Jafar, Cruella of Kapitein Haak? Bij mij is dat Maleficent. Zij is voor mij toch wel de nummer 1 Disney Schurk. En ze heeft inmiddels ook 2 films die aan haar zijn gewijd. In dit artikel vertel ik je meer over Maleficent 1, de film uit 2014 met Angelina Jolie als het boosaardige hoofdpersonage.

Voor wie Maleficent niet kent, zij is de boosaardige fee uit Doornroosje. Degene die voor de betovering waarbij het hele koninkrijk in slaap valt als zij haar vinger aan de naald van een spinnewiel prikt.

Laat daar het eerste deel van deze film ook over gaan!

Maleficent (2014) – het verhaal

In deze film leren we dat Maleficent niet altijd zo onaardig is geweest. Sterker nog, ze was ooit op zoek naar ware liefde.

Maar de enige man waar zij van hield bleek toch niet haar ware liefde. Hij verraadde haar en hakte zelfs haar vleugels af om die aan de koning te geven zodat hij kon trouwen met zijn dochter.

Jaren gaan voorbij en deze jongeman heeft inmiddels een dochter: Aurora. Maleficent die nooit over het verraad heen gekomen is vervloekt haar. Op haar 16e verjaardag zal zij zich prikken aan een spinnewiel en zal zij permanent slapen. Om dit te voorkomen verstopt haar vader alle spinnewielen in de kerker én laat hij zijn dochter opvoeden door 3 feeën, ver weg van het koninkrijk.

LEES OOK:  Review Philips Speedpro Max Aqua stofzuiger: ik kan niet meer zonder!

Maleficent houdt de kleine Aurora goed in de gaten. In het begin vol woede en haat, maar later begint ze toch moederlijke gevoelens te ontwikkelen. Zeker aangezien de 3 feeën er af en toe een zooitje van maken.

Uiteindelijk krijgt Maleficent spijt en wil je de vloek verbreken. Maar dat kan helaas alleen door een kus van Aurora’s ware liefde.

Lukt het haar om de vloek te verbreken en Aurora te beschermen tegen haar lot? Daar zal je de film voor moeten kijken!

Wat vond ik er van?

Dit is een heerlijke film die ik al meerdere keren heb gezien. Er zit een heerlijke donkere humor in. Maar het blijft wel een echt Disney sprookje. Met natuurlijk de prinsessen.

Hoewel er wat actie in zit is dit vooral een film die lekker wegkijkt. Je krijgt sympathie voor Maleficent en hoopt echt dat het haar lukt de vloek te verbreken.

In het begin – wanneer ze Aurora net bezoekt – zie je dat ze echt een hekel heeft aan het kind. Maar gaandeweg wordt ze steeds warmer en vriendelijker.

Het is trouwens geen kinderfilm! Pas vanaf 12 jaar is deze geschikt. Dit komt door de soms enge scenes. Wil je de kindvriendelijke versie van deze film zien? Bekijk dan de tekenfilm!

Deze film online kijken

Maleficent is een Disney film. Dat betekent dat je deze alleen op Disney Plus kunt bekijken. Hier heb je een abonnement voor nodig die €6,99 per maand kost of €69,99 per jaar. Je kunt dan onbeperkt alle Disney, Marvel en Star Wars series bekijken evenals de documentaires van National Geographic en de series van Disney Channel/XD/Junior.

LEES OOK:  Dumbo (2019) is helemaal niet voor kinderen!

Om gebruik te maken van deze aanbieding kan je je hier aanmelden. Binnen een paar minuten kan je dan elke Disney film en serie op je telefoon, tablet of zelfs tv bekijken. Hartstikke handig, zeker voor die dagen dat je binnen moet zitten.

HANDIGE TIPS & SITES

  • Disneyland Paris is weer open en heeft nu extra flexibele voorwaarden en extra veel voordeel. Bekijk hier alle voordelen en hoe je kunt boeken
  • De meeste andere pretparken zijn weer open, maar het aantal bezoekers blijft wat achter. Dat kan maar één ding betekenen: korting! Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
  • Liever last minute naar een leuk vakantiehuisje? (ook in eigen land!) Bij CenterParcs kan je nu heel makkelijk je boeking annuleren. Vind ik zelf een fijne gedachte!

Toerist in eigen land? Boek de leukste rondleidingen en uitjes!

Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Geen reacties

    Reageer

    X