Omniversum Den Haag: wat is er te zien en praktische informatie

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Het Omniversum in Den Haag, ik rijd er regelmatig langs, maar zelden om deze bioscoop te bezoeken. Terwijl het juist een enorme populaire plek is. Altijd als ik er in de buurt ben zie ik de rijen auto’s om het parkeerterrein op te draaien staan. De films worden nog steeds goed bezocht.

Maar wat is het nou eigenlijk?

Als je het Omniversum slechts een bioscoop noemt dan doen je het echt te kort. Het is meer dan dat, het is echt een filmbelevenis. Door de vorm van de zaal en het doek zie je overal waar je kijkt het scherm. Je zit dus echt middenin de film.

Hierdoor kom je op plekken waar je anders nooit zou komen en het voelt levensecht.

Films in het Omniversum

Het aanbod films is wisselend, daarom zal ik hier geen lijst opsommen met wat er nu te zien is. Voor de actuele agenda kan je hier terecht.

Maar de films hebben meestal een natuurthema. Zo word je meegenomen in de oceaan en zie je alle kleurrijke vissen en de prachtige onderwaterwereld. Van heel dichtbij. Ja ook die witte haai, levensgroot, brrr maar wel mooi gefilmd!

Een andere film neemt je juist mee door de bossen en laat je daar het leven zien. Inclusief de wilde dieren die je in hun eigen omgeving mee kunt maken.

Je kunt het misschien nog wel het beste vergelijken met de documentaires die je op National Geographic ziet. Alleen dan op een enorm scherm dat zich om je heen bevindt. Plus een enorm geavanceerd audiosysteem die alle geluiden levensecht afspeelt.

Omniversum Cinema

Het Omniversum is meer dan alleen het ronde theater. Er is namelijk ook een normaal bioscoopscherm dat ze de Omniversum Cinema noemen. Hier kijk je films – verzorgd door het Filmhuis – met andere thema’s.

Ook hiervan is het aanbod wisselend. Op het moment van schrijven kan je er een balletvoorstelling van de Notenkraker, een concert van Nick Cave en de opera MacBeth bekijken. De films in de Omniversum Cinema draaien twee weken, dan worden ze gewisseld.

Wekelijks valt er één film af en komt er weer een nieuwe bij. Hierdoor is er altijd wat nieuws te zien.

Waar ligt het Omniversum en hoe kom je er?

Het Omniversum ligt in Den Haag, net buiten het centrum richting Scheveningen. De makkelijkste manier om er te komen is via de N14 en dan de tunnels volgen, langs Madurodam en dan alsmaar met de weg mee totdat je aan de rechterkant het Omniversum hebt.

Een andere route – vaak iets drukker – is via het Prins Clausplein, langs het Malieveld en dan de route volgen richting Scheveningen Haven en Madurodam. Dan bij Madurodam maak je een draai naar rechts en kom je op dezelfde weg als hierboven uit.

Je kunt natuurlijk het beste je eigen navigatie volgen, maar ik ben een local dus ik dacht, ach laat ik de route uitschrijven :).

Parkeren is betaald en kan in de World Forum Parkeergarage of die van het The Hague Mariott Hotel, beiden naast het Omniversum. Of langs de weg.

Sta je in de garages dan kan je bij de kassa van het Omniversum een uitrijkaart halen. Sta je langs de weg dan kan je betalen bij de automaat – alleen Pin – of via de bekende parkeerapp’s.

Met het openbaar vervoer kan je er ook eenvoudig komen. Vanaf Den Haag Centraal en Den Haag Hollands Spoor rijden diverse bussen en trams naar het Omniversum. Je kunt het beste vooraf je route plannen via 9292ov.

Vanuit het Omniversum zit je trouwens ook zo op Scheveningen of in het centrum. Mocht je er een dagvullend uitje van willen maken.

Tickets en korting

Op dit moment kan je alleen tickets online kopen via de website van het Omniversum. Normaal gesproken kan dat ook aan de kassa, maar in deze tijd niet.

De prijs voor een ticket is €12,50 per persoon. Ga je diezelfde dag nog naar een andere Omniversum voorstelling? Dan krijg je dat ticket voor de helft van de prijs.

Combineer je een bezoekje aan deze cinema met het naastgelegen Museon? Dan krijg je korting op het totaalbedrag.

Nog meer korting op je tickets? Houd dan ook de site tripper in de gaten. Zij hebben vaak aanbiedingen op tickets voor dagjes uit en wie weet staat er nu voor het Omniversum ook iets tussen.