Leukste vakantieparken met waterpark/aquapark

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Een vakantiepark met waterpark, dat staat natuurlijk garant voor een spetterende vakantie. Op de een of andere manier houden we bijna allemaal van zwemmen, en al helemaal van waterparken. Zeker bij een zonnige vakantie is een vakantiepark met tropisch zwemparadijs fantastisch.

Wanneer je kinderen hebt zullen zij hier super blij van worden, maar vergis je niet, ook volwassenen kunnen uren plezier hebben in een waterpark. In Europa zijn ontzettend veel waterparken te vinden met zo’n zwemparadijs, en wij hebben de leukste voor jou op een rijtje gezet.

We hebben er hierbij zowel een aantal met een outdoor zwemparadijs, als met een indoor variant uitgelicht!

Molecaten Park Bosbad Hoeven

Bron afbeelding: Molecaten Park Bosbad Hoeven

We beginnen de lijst met de outdoor zwemparken, en de eerste is ook nog eens dichtbij huis. Wanneer je een vakantiepark met een mooi zwemparadijs zoekt, maar je ook gewoon lekker in Nederland wil blijven, is dit park in Noord-Brabant ideaal. Hier is namelijk ook Waterspeelpark Splesj te vinden.

Er zijn hier 7 spectaculaire waterglijbanen te vinden, en ook het grootste spraypark van Europa. In dit soort parken worden kinderen uitgedaagd om op een leuke manier met water te spelen. Kinderen kunnen zich hier ontzettend vermaken. Met name geschikt wanneer je nog redelijk jonge kids hebt dus.

Je kan los naar het waterpark, of dit combineren met een verblijf op het vakantiepark.

Bekijk prijzen en aanbiedingen voor dit vakantiepark

Gustocamp Camping Sant’Angelo

Bron afbeelding: Sant Angelo

Dit park is in Italië te vinden. Op deze mooie camping is ook een groot waterpark te vinden, waar je onder andere verschillende glijbanen kunt vinden. Zowel groot als klein kan zich hier helemaal uitleven. Er zijn glijbanen voor kinderen, en ook 3 spectaculaire hoge glijbanen. Je zult je hier dus zeker niet vervelen!

Bekijk prijzen en aanbiedingen voor dit vakantiepark

Gustocamp Camping Union Lido

Bron afbeelding: Gustocamp Union Lido

Union Lido ligt ook in Italië, en is werkelijk een waar zwemparadijs. De camping zelf is overigens ook heel mooi, wat natuurlijk wel zo fijn is. Op deze camping vind je meer dan 10.000 vierkante meter aan waterplezier. Er is niet één waterpark, maar wel twee. Je hebt hier zowel Aqua Park Laguna als Aqua Park Mare. Beiden zijn geweldig wanneer je water en van glijbanen houdt.

Op allebei de parken zijn meerdere glijbanen te vinden, die vanaf verschillende hoogtes vertrekken. Jong, oud en alles daartussenin kunnen zich hier uitleven. Heb je even genoeg van de glijbanen? Dan kan je lekker chillen in de laguna pool, waar een echte zandbodem is. Het voelt dus net alsof je in de zee ligt. Of kies juist voor de lazy river, om helemaal tot rust te komen.

Bekijk prijzen en aanbiedingen voor Union Lido vakantiepark

Hof van Saksen

De bovenste drie parken hebben allemaal een outdoor zwemparadijs. Dat is heerlijk wanneer het goed weer is natuurlijk. In Nederland is dat echter helaas niet altijd het geval, en misschien wil je niet helemaal naar Italië. Daarom hebben we ook vakantieparken met indoor parken geselecteerd.

We beginnen met Hof van Saksen, een bekend park in Drenthe. Hier is de grootste indoorglijbaan ter wereld te vinden. Ook de langste trechterglijbaan vind je op dit park. Met maar liefst 195 meter staat deze garant voor een unieke ervaring.

Bij de glijbaan Bombo staat je een vrije val van 10 meter te wachten, samen met drie andere personen in jouw zwemband. Intens is dan weer de hoogste bandenglijbaan, waarbij je zelf de lichteffecten kunt kiezen. Bij de steile speedslide Presto kun je het record qua snelheid proberen te verbreken, de snelheden lopen op tot boven de 60 kilometer per uur. Je leest het al, de waterratten kunnen zich hier helemaal uitleven.

Bekijk prijzen en aanbiedingen voor Hof van Saksen

Slagharen

Bron afbeelding: Slagharen

Slagharen staat bekend om het attractiepark, maar hier zijn ook een waterpark en vakantiepark te vinden. Het waterpark Aqua Mexicana heeft maar liefst 10 waterglijbanen, die samen ongeveer een halve kilometer lang zijn. De meest opvallende glijbaan is de MexiCone, die maar liefst 119 meter lang is. Hierbij kom je ook nog special effects met 3D-projecties tegen.

Yukatime is dan weer de hoogste glijbaan, en ook de snelste. Hier kan je zelf kiezen welke geluidseffecten en lichten je onderweg wil zien en horen. De Magic Maya is een glijbaan waar je op een band met 2 anderen doorheen kan. Verder is er ook een waterspeeltuin, een gigantisch bubbelbad en kun je lekker bijkomen op een Caribisch strand. Genoeg waterplezier dus!

Bekijk prijzen een aanbiedingen voor Vakantiepark Slagharen

Duinrell

Aquapark

Deze naam kan natuurlijk niet uitblijven in dit lijstje. Hou je van snelle achtbanen, snelle waterglijbanen en allerlei andere attracties? Dan is Duinrell de perfecte plek. Hier kun je kamperen combineren met een waterpark én pretpark. Het waterpark heeft de naam Tikibad, waar je de meeste glijbanen in één park van de Benelux kunt vinden. 16 glijbanen die samen goed zijn voor 1,3 kilometer aan puur zwemplezier.

Je kunt hier snelheden van 60 kilometer per uur behalen. Heb je kinderen? Ook die kunnen zich hier perfect vermaken, in het waterpark Playa. Dit is een overdekt en verwarmd waterpark, met maximaal 15 centimeter diep water. Ook hier zijn waterglijbanen te vinden.

Iedereen groter dan 1 met 20 kan zijn lol op bij de 13 unieke waterglijbanen. Wat te denken van de Cycloon, waarbij je kunt tollen in een trechter? Of de doorzichtige glijbuis Tyfoon, waar je G-krachten de baas moet zien te blijven? En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

In 2019 is er ook nog een vernieuwd buitenbad bij gekomen. Ook hier zijn er waterglijbanen te vinden, en een waterspeeltuin voor de jongere bezoeker. Je kan het Tikibad ook los bezoeken, maar het is natuurlijk super leuk om dit te combineren met een verblijf op het vakantiepark.

Ferienpark Weissenhäuser Strand

Bron afbeelding: Ferienpark Weissenhäuser

Het laatste park ligt bij onze oosterburen. Hier is ook een heel mooi indoor waterpark te vinden, waar mensen van alle leeftijden zich kunnen vermaken. Je hebt hier bijvoorbeeld een 214 meter lange tube glijbaan, een super grote waterwereld voor de kleinere bezoeken en een glijbaan waar je tegen elkaar kan racen. Genoeg om je uit te leven.

Mocht je daar even genoeg van hebben, en gewoon lekker tot rust willen komen, dan kan dat in de grote wellness. Ook dit park kun je los bezoeken, maar het is ideaal om het te combineren met een verblijf op het vakantiepark.

Bekijk prijzen en aanbiedingen voor dit vakantiepark

Villages Nature Paris

Comfort, Premium of VIP bij Centerparcs
Bron afbeelding: Center Parcs

Villages Nature Paris is een Center Parcs vakantiepark naast Disneyland Paris. Op het vakantiepark vind je een van de mooiste, en zo niet het allermooiste, waterpark van alle vakantieparken.

Aqualagon heeft 7 zwembaden, diverse glijbanen en andere wateractiviteiten. Je kunt hier dus heerlijk ontspannen na een dagje wandelen in Parijs of de attracties van Disneyland Paris.

De toegang tot waterpark Aqualagon is gratis voor gasten van vakantiepark Villages Nature Paris. Verblijf je niet op het vakantiepark dan kun je een dagticket kopen.

Bekijk prijzen en aanbiedingen voor Villages Nature Paris

Nog meer inspiratie en waterpret?