Wat is het verschil tussen Disneyland Parijs en Disney World?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Euro Disney, Disneyland Parijs, Disney World….Er zijn veel verschillende benamingen voor het pretpark vlakbij Parijs. Maar hoe heet het park nou écht en wat is het verschil?

Disneyland Paris

Het pretpark bij Parijs heet Disneyland Parijs. Toen het park in 1992 de deuren opende heette het Euro Disney. Veel mensen hebben die naam onthouden en noemen het, nu meer dan 20 jaar later nog steeds zo.

Disneyland Parijs bestaat uit twee pretparken: het Disneyland Park en de Walt Disney Studios. Het eerste park is het oudste en het grootste park. Hier vind je bekende attracties als It’s a Small World en Pirates of the Caribbean. De Walt Disney Studios zijn later bijgebouwd. Dit park heeft een filmthema en hier vind je bekende attracties als de Tower of Terror, Crush’s Coaster en Ratatouille.

Disney World

In Amerika zijn er 2 Disney pretparken: Disneyland en Walt Disney World. Beide benamingen worden ook gebruikt voor het pretpark in Parijs, maar het zijn dus 3 verschillende pretparken. Disneyland vind je in Anaheim, Californië en Walt Disney World bevindt zich in Orlando, Florida.

Het laatste park is ook het grootste Disney pretpark. Het bestaat uit 4 verschillende pretparken: Magic Kingdom, Epcot, Animal Kingdom en Hollywood Studios. De afstanden tussen de parken zijn zo groot dat je de bus moet nemen als je naar een ander park wilt. Heel wat anders dan in Parijs waar je zo van de Walt Disney Studios naar het Disneyland Park loopt.

Als je een echte pretpark liefhebber bent dan moet je zeker een bezoekje brengen aan Walt Disney World. De sfeer is daar nog magischer dan in Parijs en in elk park vind je veel attracties die er in Disneyland Parijs niet zijn. Dit betekent natuurlijk niet dat je Disneyland Parijs moet overslaan!

Disneyland Paris Aanbiedingen

[supsystic-price-table id=9]