Home Blog Landgoed Ruwinkel, alles over het vakantiepark, de huisjes en de omgeving!

Landgoed Ruwinkel, alles over het vakantiepark, de huisjes en de omgeving!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Landgoed Ruwinkel is een vakantiepark in Scherpenzeel. Dat ligt in de Gelderse Vallei, schuin boven Veenendaal. Vanwege de ligging is het een ideale plek om uitstapjes te doen in de omgeving. Maar je kunt er natuurlijk ook gewoon op het vakantiepark verblijven en daar meedoen aan alle activiteiten.

Hoewel Landgoed Ruwinkel niet behoort tot een van de bekende vakantieparken in Nederland, ontbreekt het hier naan niks.

Verderop kijken we naar de faciliteiten op het vakantiepark en de huisjes op Landgoed Ruwinkel. Maar eerst, wat kan je er in de omgeving doen?

Wat kan je doen in de omgeving van Landgoed Ruwinkel?

Door de ligging in de Gelderse Vallei kun je vanuit Landgoed Ruwinkel alle kanten op.

Bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Veluwe met het Kröller-Müller museum. Maar alleen een bezoek aan het Nationaal Park Hoge Veluwe en hier de vele wandelroutes volgen is al een uitstapje op zich.

Een ander leuk uitstapje is Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Een prachtig aangelegd dierenpark met wel hele bijzondere bewoners. Dit is namelijk het enige dierenpark in Nederland waar je panda’s kunt bekijken. En ze zijn zo schattig! Wij waren niet weg te slaan bij het pandaverblijf, net als veel andere mensen trouwens.

Ga je de andere kant op dan kom je bij de piramide van Austerlitz. Dit is een piramide midden in een bosrijk gebied, met daarbij een klein attractiepark. Ook hier weer een fijne plek om te wandelen en als je het aandurft, kun je zelfs de piramide beklimmen.

Andere bezienswaardigheden in de omgeving van Landgoed Ruwinkel zijn Paleis Soestdijk, kasteel Amerongen maar ook het Pluimvee museum in Barneveld.

Te doen op vakantiepark Landgoed Ruwinkel

Op Landgoed Ruwinkel is er net zoals in de omgeving genoeg te doen. Net als veel andere vakantieparken is er ook hier een zwembad. Deze is overdekt dus ook lekker op koudere dagen. Voor kinderen is er een apart kinderbadje. En wil je even sportief doen op vakantie? Dan kun je op dinsdag, donderdag en vrijdag meedoen aan aquafitness.

Andere sportfaciliteiten op het vakantiepark zijn de tennisbaan en de 18-holes midgetgolfbaan. Verder kun je op het park fietsen huren en vanaf het park routes volgen in de omgeving.

Tenslotte heeft Landgoed Ruwinkel een speeltuin waar kinderen hun laatste beetje energie kunnen verbranden en een kleine dierenweide met een voederapparaat zodat kinderen de geiten, biggen en kippen kunnen voeren.

Bekijk prijzen en aanbiedingen voor Landgoed Ruwinkel

Huisjes op Landgoed Ruwinkel

Het vakantiepark Landgoed Ruwinkel heeft vakantiehuisjes en chalets voor 2 tot 10 personen. De prijzen zijn heel goed te doen met een vanafprijs van €125 voor de stacaravans en €150 voor de huisjes.

De huisjes zijn allemaal vrijstaand en hebben een eigen terras zodat je ook fijn buiten kunt zitten.

Bij sommige type huisjes mag zelfs de hond mee. Dat is wel zo fijn, lekker samen wandelen in het bos.

Verder zijn de huisjes volledig ingericht, kun je er zelf koken als je dat wilt. Maar op het park is ook een restaurant als je liever uiteten gaat.

Landgoed Ruwinkel review

Landgoed Ruwinkel is een ruim opgezet vakantiepark in een groene, bosrijke omgeving. Door de centrale ligging in het land kun je er letterlijk alle kanten op. In de omgeving vind je diverse activiteiten waaronder museums en dierenparken. Daarbij is het ook een goede plek om lange wandelingen te maken of fietstochten door de omgeving of in Nationaal Park de Veluwe.

Meer weten over Landgoed Ruwinkel en meteen de huisjes, prijzen en aanbiedingen bekijken? Kijk dan hier.