Home Blog Westduinpark: wat kan je er doen?

Westduinpark: wat kan je er doen?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Het Westduinpark is het natuurgebied tussen Kijkduin en Scheveningen. Het strekt zich uit vanaf de haven van Scheveningen tot de Zandvoortselaan in Kijkduin. Door de grootte is dit een geliefd gebied om te wandelen of te fietsen. Een groene oase waar je nog rust vindt en dat vlakbij de Haagse binnenstad.

Er zijn een aantal plekken waarop je het gebied kunt betreden. Je vindt de ingangen aan Wieringsestraat, de Duivelandsestraat, de Laan van Poot, De Savornin Lohmanlaan en de Kijkduinsestraat. Hier kan je te voet, te paard of lopend het gebied in. Parkeren is alleen gratis in Kijkduin.

Onderweg valt er in het Westduinpark genoeg te zijn. Zo zijn hier jaren geleden Schotse Hooglanders uitgezet die nog steeds deel uitmaken van het gebied. Ze lopen hier vrij rond dus je weet nooit wanneer je dit imposante dier tegenkomt. Hoewel ze niet gevaarlijk zijn, wordt afgeraden de dieren te benaderen.

In dit gebied zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers een aantal bunkers gebouwd. Hoewel je deze niet kunt bezoeken, zijn ze wel nog steeds zichtbaar in het landschap. 

Tenslotte vind je hier ook de strandopgangen waar je de meeste locals tegen zult komen. Die gaan niet naar Scheveningen maar kiezen de rustigere strandopgangen langs het Westerpark. Er is hier wat horeca te vinden maar niet zo massaal of toeristisch. Wil je je even een Haagse local voelen? Dan kan dat hier.