Menu
Disney Plus / Lifestyle

Dumbo (2019) is helemaal niet voor kinderen!

Veel mensen hebben de originele Dumbo film weleens gezien. De zoete tekenfilm over dat vliegende olifantje met die veel te grote oren.

Hoewel deze film op het randje was, Dumbo leert dat hij kan vliegen na het drinken van te veel champagne, is het wel een echte kinderfilm. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Nou zou je denken dat die nieuwe Dumbo (2019) film dat ook is, maar dat blijkt niet zo te zijn!

Waar gaat Dumbo (2019) over?

Dumbo (2019) heeft grotendeels hetzelfde verhaal als de ouderwetse tekenfilm.

Het gaat over een olifantje dat geboren wordt met te grote oren. Moeders wordt kwaad wanneer ze haar kleine pesten en wordt weggestuurd en verkocht. Dumbo blijft alleen achter om kunstjes te doen.

Maar hier houden de overeenkomsten ook wel op.

Nu komen er een paar spoilers dus als je die niet wilt weten ga dan door naar het volgende hoofdstuk.

Dumbo wordt in deze film namelijk herenigd met zijn moeder. Dat is heel mooi toch? Maar natuurlijk niet voordat een boze circusbaas hier een stokje voor wil steken. Uiteindelijk komt het goed en worden ze vrijgelaten in de natuur. Eind goed, al goed!

Waarom niet voor kinderen?

Deze film is pas geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. Dat komt doordat er wat enge scenes in kunnen zitten. Sterker nog, er wordt ook in gescholden… En dat voor een Disney film. Voorbeelden van scenes die kinderen niet leuk kunnen vinden:

 • De moeder wordt weggehaald bij Dumbo terwijl hij achter de vrachtwagen aan rent
 • De ringleider wordt besprongen door een aap, dit is een schrikmoment
 • Een hoofdrolspeler mist een arm
 • Er is een deel in de film dat heet Nightmare Island, dat ziet er wat duister uit
 • De olifanten worden meerdere malen mishandeld en gepest
LEES OOK:  Hoe leuk is Toy Story 4 en waar kan je deze film online kijken?

Daarbij vind ik de Dumbo, hoewel prachtig gemaakt, ook best griezelig. Deze heeft toch een veel lager knuffelgehalte dan het origineel.

Waar kan je deze film bekijken?

Alle Disney films, dus ook Dumbo (2019) staan op Disney Plus. Dit is de streamingdienst van Disney. Je kunt de film hier in het Engels met ondertiteling kijken of in het Nederlands gesproken.

Behalve Dumbo staan er nog veel meer films op. Van tekenfilms tot Marvel en Star Wars. Alles wat ook maar iets met Disney en hun merken te maken heeft kan je hier bekijken.

Een abonnement kost €6,99 maar je kunt het eerst 7 dagen gratis proberen.

Laat me weten wat je van deze film vond!

HANDIGE TIPS & SITES

 • Disneyland Paris is weer open en heeft nu extra flexibele voorwaarden en extra veel voordeel. Bekijk hier alle voordelen en hoe je kunt boeken
 • De meeste andere pretparken zijn weer open, maar het aantal bezoekers blijft wat achter. Dat kan maar één ding betekenen: korting! Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
 • Liever last minute naar een leuk vakantiehuisje? (ook in eigen land!) Bij CenterParcs kan je nu heel makkelijk je boeking annuleren. Vind ik zelf een fijne gedachte!

Toerist in eigen land? Boek de leukste rondleidingen en uitjes!

Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Geen reacties

  Reageer

  X