Home Blog Winteractiviteiten in Den Haag: Leuke ideeën voor een uitje tijdens de kerstvakantie!

Winteractiviteiten in Den Haag: Leuke ideeën voor een uitje tijdens de kerstvakantie!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Het is soms een hele uitdaging om een leuk uitje te vinden. Zeker tijdens de koude wintermaanden. Als het buiten grauw en grijs is blijf ik liever lekker warm binnen. Terwijl het dan juist goed is om een frisse neus te halen. Gisteren waren we op zoek naar leuke activiteiten bij ons in de regio en kwamen hierbij op de toeristische website van Den Haag terecht. Hier hebben ze een overzicht gemaakt van alle activiteiten die deze maand gepland staan. Inclusief al het leuks dat er te doen is tijdens de schoolvakantie.

Je kunt natuurlijk altijd een bezoekje brengen aan de stad. Al vergeet ik als “local” vaak te kijken naar de mooie, oude gebouwen. Als ik al in de binnenstad ben dan is dat voor een bezoekje aan de Primark, Decathlon en Bijenkorf. Winkels als de Hema en Kruidvat hebben we hier in de buurt ook en daar is het stuk rustiger én makkelijker om met de auto te parkeren.

Dat laatste is best een uitdaging in de Haagse binnenstad. Zelf parkeren wij meestal onder het Stadhuis of in de Veerkaden Garage. De adressen van deze garages zijn:

  • Stadhuis Parkeergarage
    Schedeldoekshaven 90, 2511 EX Den Haag
  • Veerkaden Garage
    Amsterdamse Veerkade 30, 2512 AJ Den Haag

Deze garages liggen midden in de stad, vlakbij de winkels. Maar ze zijn minder geschikt als je een hele dag blijft, je betaalt €2 of €2,50 per half uur met een maximum van €20 per dag. Wil je de gehele dag in Den Haag blijven parkeer dan je auto bij een P+R bijvoorbeeld in Hoornwijck. Dan ben je een stuk goedkoper uit! Of je kunt natuurlijk ook met het openbaar vervoer komen.

Winteractiviteiten in de Haagse Binnenstad

Elk jaar organiseert de stad Den Haag diverse activiteiten in de wintermaanden. In december zijn er allerlei leuke dingen die je in de Binnenstad en op Scheveningen kunt doen. Natuurlijk is de Binnenstad van Den Haag feestelijk versierd met allerlei lampjes en vrolijke slingers. Het is altijd leuk om tijdens deze feestmaand een bezoek te brengen aan de Bijenkorf, die heeft dan iets éxtra feestelijks.

Kerstmarkt van 14 t/m 23 december

Daarnaast zijn er natuurlijk ook allerlei speciale activiteiten. Bijvoorbeeld van vrijdag 14 december tot zondag 23 december is er elke dag een kerstmarkt op het Lange Voorhout. De Royal Christmas Fair – zoals de kerstmarkt heet – bestaat uit tientallen kraampjes waar je allerlei leuke spullen kunt kopen. Én natuurlijk ook allerlei lekkernijen kunt halen zoals bratwurst, flammküchen en poffertjes.

Voor kinderen is er tijdens de kerstmarkt een speciaal programma. Je kunt dagelijks op de foto met de Kerstman en alleen op zaterdag 15 december komen de Disney prinsessen Belle en Assepoester naar de kerstmarkt voor een ontmoeting. Circus Jeugd Musical

Groot Kerstcircus Den Haag

Van zaterdag 22 decemer tot en met 6 januari is het Groot Kerstcircus in Den Haag. Ze staan traditiegetrouw weer op het Malieveld net buiten de Binnenstad. De show die bijna 2,5 uur duurt bestaat uit allerlei artiesten die hun kunsten tonen. Zo zijn er bijvoorbeeld waaghalzen die in de Globe of Death met hun motoren de gekste capriolen uithalen Ook is één van ’s werelds sterkse mannen van de partij. Hij toont aan iedereen z’n krachten door stalen buizen te buigen en te spelen met kettingzagen. Daarnaast zijn er nog veel meer artiesten, zoals acrobaten en natuurlijk clowns.

Zelf ben ik hier nog nooit geweest, maar zo te zien worden er geen wilde dieren gebruikt. Dat vind ik zelf altijd heel belangrijk bij een circus. De tickets zijn online te koop en de prijzen variëren van €16,50 tot €64,50 voor kinderen en €20,50 tot €69,50 voor volwassenen.

VONK18 – Winterse sferen in Madurodam

In de laatste dagen van 2018, van de 27e t/m 30e, is er in Madurodam een speciaal avondvullend programma. De avond begint officieel om 18.30 met een openingshow, maar je kunt al vanaf 17.00 het park bezoeken. In het restaurant hebben ze een speciale winterkeuken met allerlei gerechten om je op te warmen.

Tijdens VONK18 is Madurodam verlicht met allerlei lampjes. Er zijn speciale lichteffecten, er is muziek en entertainment. Het is een avondvullend programma voor de hele familie en er is genoeg te doen om je uren te vermaken.

Winteractiviteiten op Scheveningen

Op Scheveningen wordt er dit jaar ook veel georganiseerd. De gehele maand december is er elke zondag Wintervuurwerk. Helaas kon vanwege het weer de eerste keer – op 2 december – niet doorgaan. Dat betekent dat naar verwachting en als het weer mee zit, op 9 december de eerste winterse vuurwerkshow plaats zal vinden. Het is een kleinschalig evenement waarbij iedereen welkom is. Je kunt het vuurwerk goed zien vanaf het strand en de boulevard. Voor nog meer winterplezier hebben ze vlak voor het Kurhaus een 30 meter lange roetsjbaan gemaakt waar je vanaf kunt glijden.

Daarnaast is er elk jaar op Scheveningen met oud&nieuw een groot vreugdevuur. De opbouw hiervan start op woensdag 26 december en gaat door tot oud&nieuw. Tijdens de bouw komen er diverse artiesten langs om de sfeer erin te houden en de bouwers aan te moedigen. Zelf gaan wij ook elk jaar kijken bij het opbouwen en het zijn echt imposante bouwwerken. Er worden namelijk 2 van deze enorme torens gebouwd, eentje op het Noorderstrand en eentje op het Zuiderstrand. Het is een wedstrijd tussen Scheveningen en Duindorp wie het hoogste vuur van Nederland heeft. Ben je in de buurt, neem dan zeker een kijkje. Het is leuker dan je denkt!

Andere activiteiten in Den Haag

Hierboven staan een aantal voorbeelden van wat er te doen is tijdens de koude decembermaand in Den Haag. Er is nog veel meer te doen. Kijk hiervoor op de website.