Hotel Castillo Alcazar- Europa-Park

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Overnachting in een kasteel bij een pretpark? Dan denk je natuurlijk meteen aan Disneyland. En toch moet je hier niet voor naar Parijs, maar naar het Duitse plaatsje Rust. Bij Europa-Park vind je namelijk Hotel Castillo Alacazar, dat gebouwd is als een echt Middeleeuws kasteel. Overdag bezoek je een aantal van de beste attracties van de wereld, en ’s nachts slaap je als echte royalty in een kasteel.

Waar ligt Europa-Park Hotel Castillo Alacazar?

Je vindt dit hotel in het plaatsje Rust in het Duitse Zwarte Woud. Dit is een van de mooiste natuurgebieden van onze Oosterburen. En toch ga je hier niet naartoe voor de natuur, maar voor de spetterende attracties. Want Hotel Castillo Alacazar ligt namelijk direct naast Europa-Park. Dit is een van de grootste pretparken van Europa en in het bezit van een bekende attractiebouwer. Dat betekent de mooiste attracties en de beste achtbanen!

Als gast van Hotel Castillo Alacazar kun je gebruik maken van een aparte ingang tot het pretpark. Dat betekent dat je op drukke dagen lange rijen om binnen te komen omzeilt. En wil je naar Rulantica? Dan neem je gewoon de gratis shuttle die de gehele dag tussen het pretpark, de Europa-Park Hotels en Rulantica rijdt.

Wat is er te doen in het hotel?

De belangrijkste reden om hier te slapen is toch wel om Europa-Park te bezoeken. In de omgeving is verder niet zoveel te doen en je betaalt toch pretparkprijzen voor het hotel. Dit betekent trouwens niet dat je je hoeft te vervelen wanneer het pretpark gesloten is!

Zwembad

Zo kun je onder andere gratis gebruik maken van de zwembaden van alle Europa-Park Hotels. Hotel Castillo Alacazar heeft geen eigen zwembad, maar je kunt wel gebruik maken van het zwembad van het naastgelegen Hotel El Andaluz, van Hotel Bell Rock, Hotel Colloseo of van Hotel Krønasår. Dat geldt ook voor de sauna’s en de Spa’s.

Restaurant

Verder heeft het hotel een restaurant met een typisch Middeleeuwse uitstraling, maar met een verrassend menu! In Restaurant Castillo geen riddermaaltijd maar een Rodizio, waar er met grote spiezen vol vlees langs de tafels wordt gegaan. Je betaalt hiervoor een vast bedrag en voor kinderen is er een speciaal menu met minder grote hapjes.

Bar

Tenslotte heeft het hotel ook een gezellige bar die zich op de 9e verdiepingen van het hotel bevindt. Dat betekent dat je vanaf het dakterras een prachtig uitzicht hebt over Europa-Park en de omgeving. En dat doe je natuurlijk onder het genot van een cocktail, goed glas wijn of een lekker Duits biertje.

De kamers

Bij slapen in een kasteel horen natuurlijk bijpassende kamers. De ruime kamers in Hotel Castillo Alacazar bieden plaats aan 2 tot 5 personen, hebben gratis wifi, klimaatregeling en een flatscreen tv. De badkamer heeft een douche, toilet en grote badkamer.

Kamertypes:

  • Standaardkamer
  • Standaardkamer Plus (met uitzicht over Europa-Park)
  • Comfort Kamer (2 aparte slaapkamers)
  • Deluxe Kamer (hogere verdiepingen, met balkon)
  • Themasuite (2 aparte slaapkamers, op hogere verdiepingen en met balkon)
  • Presidentiele Suite (op twee etages met aparte slaapkamers en veel luxe extra’s)

De prijzen voor deze kamers beginnen bij €73 per persoon per nacht en lopen op tot wel €400 extra per nacht afhankelijk van het kamertype. Dat is inclusief ontbijt, maar zonder tickets voor Europa-Park of Rulantica. Deze kun je tegen een lager tarief kopen in combinatie met de overnachting.

Naar Hotel Castillo Alacazar met kinderen

Kinderen zullen dol zijn op het thema van het hotel. Wie droomt er namelijk niet van om in een echt kasteel te kunnen slapen! Niet alleen de buitenkant, maar alles in het hotel voelt aan als een kasteel. Tot de kamers aan toe!

Verder heb je bij dit hotel al het gemak van een Europa-Park hotel. De locatie dicht naast het pretpark is fijn als je snel terug moet naar de kamer. Je kunt zwemmen in de leukste zwembaden bij alle Europa-Park hotels. Hotel Castillo Alacazar heeft verder een speelhoek en wisselend entertainment speciaal voor kinderen. En als ze geen genoeg kunnen krijgen van de mascotte van het park, de muis Ed Euromaus, dan kunnen ze hem in levende lijve ontmoeten tijdens het ontbijt.

Hotel Castillo Alacazar en de andere Europa-Park hotels

Alle hotels bij Europa-Park hebben 4-sterren en zijn daardoor behoorlijk luxe. De enige keus die je hoeft te maken is wat je het leukste thema vindt. Kies je voor overnachten in een kasteel bij Hotel Castillo Alacazar? Of slaap je toch liever in een van de andere hotels?

Behalve het thema zit er niet veel verschil tussen de hotels. Je kunt dus nooit een verkeerde keus maken!

Verder lezen