Vier redenen om je eigen eten en drinken mee te nemen naar een pretpark

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Lekker een onbezorgd dagje naar een pretpark, heerlijk toch? Het dagje wordt echter nog onbezorgder wanneer je je eigen eten en drinken meeneemt. Waarom is dat eigenlijk zo?

De kosten

Natuurlijk is het heel gezellig en lekker om eten te kopen in een restaurantje, snackbar of tent op het pretpark, maar waarom is het eten in deze parken altijd zo duur? Vaak is het een marketingstrategie. Wanneer de toegangsprijzen van een pretpark erg hoog liggen, gaan bezoekers meestal liever naar een goedkopere concurrent. Sommige pretparken kiezen er dus voor om hun toegangsprijzen iets lager te houden, maar het pretpark moet natuurlijk wel winst behalen. De prijzen van de horecatentjes en de souvenirwinkeltjes gaan dus omhoog. Eten kopen in pretparken is over het algemeen dus prijzig en je kan behoorlijk besparen wanneer je je eigen eten meeneemt. Zeker wanneer je met een grote groep bent.

De rijen

Bij een pretpark moet je al vrijwel overal voor in de rij staan en ook de kassa van de horecatentjes zijn hier geen uitzondering op. Je besteedt je tijd natuurlijk liever aan iets anders, want je wilt zoveel mogelijk attracties pakken. Bij sommige horecatentjes moet je eerst in de rij staan om je eten af te halen en vervolgens moet je bij een andere rij aansluiten om te betalen. Hierdoor wordt je eten koud. Klagen doe je echter niet, want tegen de tijd dat je er achter komt dat je eten koud is, zit je al aan je tafeltje. En je gaat natuurlijk niet wèèr in de rij staan, alleen maar om een klacht in te dienen. Je denkt waarschijnlijk: ‘Had ik maar mijn eigen eten meegenomen.’

De kwaliteit

Meestal is de kwaliteit van het eten niet overdonderend. De horecatentjes worden druk bezocht en het eten wordt in grote hoeveelheden klaargemaakt. Het is dus niet altijd vers. Daarnaast is het over het algemeen niet heel gezond. (Hamburgers, patat, kroket etc.)

De drukte

Je besluit toch eten te halen bij een horecatentje. Na lang in de rij te hebben gestaan, loop je dan toch eindelijk weg bij de kassa op zoek naar een plek om te zitten. Er is echter geen plek, want het is superdruk op het park en het is lunchtijd. Om het halve park af te lopen met je volle dienblad op zoek naar een plek om te zitten, daar heb je natuurlijk ook niet heel veel zin in.