Een dagje naar Center Parcs: wat is er te doen?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Wist je dat? Dat je ook een dagje naar een Center Parcs kunt. Om te zwemmen bijvoorbeeld of om gebruik te maken van het tropische zwemparadijs.

Heel eerlijk wist ik dat niet. Zelf dacht ik dat de faciliteiten alleen voor gasten waren. En dat je er dus echt moest slapen om te kunnen zwemmen, tokkelen of midgetgolfen.

Nou dat klinkt als een prima tijdverdrijf voor gezinnen. Maar wat kan je dan doen op zo’n Center Parcs vakantiepark? Wat kost het en is het eigenlijk wel de moeite waard.

Laten we beginnen met de activiteiten!

Wat is er te doen tijdens een dagje Center Parcs?

Denk je aan Center Parcs dan denk je aan een tropisch zwemparadijs. Tijdens een dagje op het vakantiepark heb je ook toegang tot het waterpark.

Daarbij mag je ook gebruik maken van andere faciliteiten. Bij vakantiepark de Eemhof bijvoorbeeld krijg je toegang tot de Action Factory waar je onder andere kunt bowlen, klimmen en een escaperoom doen. En ook bij andere vakantieparken die deze opties bieden kan je met je dagkaart deelnemen aan deze activiteiten.

Ook mag je naar de shows en kan je shoppen mocht je dat willen. Tenslotte kan je ook eten in de restaurants. Wat voor restaurants er zijn verscheelt per vakantiepark. De één heeft een buffetrestaurant waar je voor een vast bedrag zoveel kunt eten als je wilt. De ander heeft allerlei soorten barretjes en restaurants met uiteenlopende menukaarten.

Wat ik zelf ook wel lekker vind is dat je toegang krijgt tot de sauna. Al zijn deze nooit zo ontspannen als een echt saunacentrum. Heb je die niet in de buurt maar wel een Center Parcs dan zou je een dagkaart kunnen overwegen.

Wat kost zo’n dagje uit?

Nou weet ik van Villages Nature Paris – Center Parcs naast Disneyland Paris – dat een dagkaartje zo’n €50 kost. Vind ik persoonlijk een hoop geld voor een dagje tropisch zwemparadijs.

Daarom keek ik vol spanning wat dat in Nederland zou kosten. Laten we er 3 uitpikken:

  • Dagje de Eemhof: tussen de €21 en €29 per persoon
  • Dagje de Kempervennen: tussen de €18 en €21
  • Port Zélande: tussen de €18 en €25

Voor een dagje zwemmen behoorlijk prijzig vind ik zelf. Wat vind jij?

Maar als je bedenkt dat je daarmee ook toegang krijgt tot andere activiteiten dan valt het best mee. Zolang het een dagvullend programma is. Want qua prijs is het te vergelijken met een dagje pretpark of dierentuin.

Mocht je je nu afvragen waar dat prijsverschil in zit voor een ticket voor hetzelfde park. Dat komt door de seizoen. Hoogseizoen is het duurst, laagseizoen het goedkoopst. En er zitten vaak nog 1 of 2 trappen daar tussenin.

Waar boek je het?

Je kunt een dagticket bij Center Parcs online boeken via de website: dagjecenterparcs.nl. Hier boek je direct bij Center Parcs zelf. Dus je weet dat het goed zit.

Om een kaartje te kunnen kopen selecteer je eerst de dag waarop je wilt gaan. Plus daarbij het aantal personen waarmee je komt. Vervolgens bestel je de kaartjes en reken je af.

Wat als ik op het vakantiepark logeer?

Dat vind ik zelf ook best gek. Je kiest toch meestal voor een Center Parcs voor de faciliteiten. Dan zou ik het best vervelend vinden als het zwembad overvol is terwijl er weinig mensen logeren op het park.

Aan de andere kant kan ik ook heel goed begrijpen dat je af en toe gebruik wilt kunnen maken van de faciliteiten. Zonder een huisje te hoeven boeken. Misschien woon je er wel in de buurt of is een Center Parcs net een prijsklasse te hoog. Wat je reden ook is, een dagje waterpark blijft natuurlijk leuk.

Kinderfeestje vieren bij Center Parcs

Toevallig zag ik laatst op een andere website iets voorbij komen over kinderfeestjes bij Center Parcs. Dat lijkt me eigenlijk best leuk. Er is in ieder geval genoeg te doen.

Maar als ik kijk naar bovenstaande prijzen dan zou ik daar als ouder niet heel blij van worden. Gelukkig zijn de kinderfeestjes iets goedkoper.

Een Kinderfeestje Aqua Park in Port Zélande bijvoorbeeld kost €12,50 per kind. Dat is inclusief een uurtje zwemmen in het aquapark en een snackmenu met friet plus een snack.

Kinderfeestjes kan je niet online boeken. Hiervoor moet je een formulier invullen en insturen. Center Parcs zal dan contact met je opnemen om alles verder af te stemmen.

Hoe zit het tijdens de corona-uitbraak?

Op dit moment zijn de vakantieparken nog gesloten maar zullen langzaamaan de deuren weer openen voor gasten. Zoals je weet mogen er maar een bepaald aantal mensen op één plek zijn. Om zo de verplichte afstand te kunnen handhaven.

Daarom heeft Center Parcs vooralsnog besloten om de dagtickets en de kinderfeestjes stop te zetten. Als je al een kaartje hebt gekocht dan kan je deze omboeken.