Home Blog Vakantie Marbella en bezienswaardigheden

Vakantie Marbella en bezienswaardigheden

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Denk je aan een zomervakantie in Europa dan denk je natuurlijk al snel aan Spanje. Zoek je dan ook nog een mooie plaats aan de zee dan kom je al snel uit bij een stad als Marbella.

Marbella staat namelijk bekend als een van de populairste kustplaatsen van Spanje. Doordat het een hele populaire stad is, zijn er ook voldoende dingen om te doen en voldoende plekken om te zien.

Deze badplaats is op verschillende manieren te bereiken. Bijvoorbeeld met de auto, maar ook zeker met het vliegtuig. Je doet er dan ongeveer 3 uur over om te vliegen naar Malaga. Vervolgens kun je vanaf Malaga binnen 2 uur in Marbella zijn. Maar hoe is het weer in Marbella?

Het weer in Marbella

Ga je naar Marbella dan ga je waarschijnlijk voor het lekkere weer. Eigenlijk in alle seizoenen is het goed te doen wanneer je het vergelijkt met Nederland. Het is dan ook de reden dat een hoop mensen Marbella opzoeken in de winter om de koude temperaturen van Nederland te ontlopen.

Al met al is het dus een goed idee om vooral zomerse kleding aan te trekken wanneer je op vakantie gaat naar Marbella, maar wat is er eigenlijk allemaal de moeite waard om te bezichtigen?

De leukste bezienswaardigheden in Marbella

Marbella staat toch bekend als luxe bestemming

Hoewel de meeste van jullie waarschijnlijk voor de zon naar Marbella gaan, is er ook hier van alles te beleven. Niet alleen in de haven met de luxe jachten, op de gezellige terrassen en in de straten met leuke winkeltjes. Ook in de omgeving van deze Spaanse stad is er genoeg te doen.

Wat mag je zeker niet missen?

Het oude centrum van Marbella

Allereerst het oude centrum van de stad. Er is namelijk een hoop historie te vinden in Marbella. Zo vind je er het oude stadhuis van Marbella, maar bijvoorbeeld ook de oude stadsmuren.

Als laatste is het zelfs mogelijk om een oud kasteel te bezoeken en dit oude kasteel stamt uit de Arabische tijd waardoor er nog veel Arabische invloeden te zien zijn. Ben je gek op historie en architectuur dan is de eerste tussenstop natuurlijk het oude centrum van Marbella.

De stranden

Ga je naar een kustplaats dan ga je natuurlijk ook vast voor het strand en die zijn er zeker in Marbella. Er is qua strand voor ieder wat wils. Marbella bezit namelijk 27 kilometer aan strand. Dit is niet een lang strand, maar onderverdeeld in kleinere stukken strand.

Zo is er een strand waar je loopt over heel fijn grind, een strand met donker zand, maar ook een strand met geel zand. Welk strand je dan ook mag kiezen, er is voldoende te vinden aan faciliteiten.

Natuurlijk kun je overal een drankje krijgen om van te genieten in de warme zon, maar daarnaast ook op veel verschillende plekken een hapje eten. Het strand is dus een heerlijke plek om bij te komen van een lange dag of gewoon lekker te relaxen.

De La Concha berg

Ben je op zoek naar een mooi uitzicht dan is het een goed idee om de La Concha berg te beklimmen. Deze torent namelijk boven Marbella uit. Het is een tocht van ongeveer 2 á 3 uur om de berg te beklimmen. Het is dus een flinke activiteit, maar het uitzicht vanaf de berg is het helemaal waard.

Er groeien weinig planten op de berg wat het dan weer vrij makkelijk maakt om de berg te beklimmen. Toch is het afdalen van de berg hierdoor wellicht wat lastiger waardoor je ook de tijd nodig hebt om weer naar de begane grond te gaan.

Ook tijdens het afdalen heb je natuurlijk het mooiste uitzicht over Marbella en de zee wat het uiteindelijk allemaal waard maakt.

Canyoing

Wellicht zegt de term Canyoing niet direct iets. Het lijkt op Canyon en kanoën en dat is ongeveer waar het dan vandaan komt. In Marbella is het mogelijk om deze sport te beoefenen. Je beoefent dit namelijk in een ravijn. Het doel van Canyoing is dat je de rivier volgt in het ravijn.

Dit doe je door stukken te wandelen, te klimmen, te zwemmen en natuurlijk te abseilen. Al met al is het dus wel iets voor mensen die wat spanning zoeken op hun vakantie. Daarnaast is het natuurlijk wel zo dat je op deze manier de natuur rondom Marbella vanaf een heel ander punt kunt bekijken.

Het is niet alleen een sport voor gevorderden. Het wordt in groepsverband uitgevoerd en kan ook prima door beginners gedaan worden. Het is een spannende, maar ook hele mooie activiteit om te beleven wanneer je Marbella bezoekt.

Jachthaven Puerto Banús

Ben je op zoek naar wat luxe op je vakantie dan vind je dit in Jachthaven Puerto Banús. Hier staan namelijk de mooiste boten gestald en ontzettend dure auto’s geparkeerd. Het ligt een stukje van het centrum van Marbella af, maar is op verschillende manieren alsnog prima te bereiken.

Je kunt neerploffen bij een van de mooie restaurants en genieten van Spaanse specialiteiten of je gaat naar een bar en neemt een lekker drankje. Jachthaven Puerto Banús is zeker een ervaring die je niet mag missen in Marbella.

Avenida del Mar

Avenida del Mar is een mooi plein wat zich midden in Marbella bevindt. Vanaf het plein heb je een heel mooi uitzicht over de boulevard. Mocht je even tot rust willen komen dan kun je lekker gaan zitten op een van de bankjes op het plein.

Ook zie je op dit plein verschillende beelden staan. Deze zijn gemaakt door de bekende kunstenaar Salvador Dali en de echte kunstliefhebbers onder ons mogen deze beelden dan ook niet missen. Tegen de avonduren is het plein een gezellige plek om bij een van de restaurantjes te genieten van Tapas.

Ronda

Op iets meer dan 50 kilometer afstand van Marbella ligt de stad Ronda. Ben je op zoek naar een mooie stad in de buurt van Marbella dan is Ronda echt een goeie tip. De stad heeft een kloof die twee delen van de stad van elkaar afscheidt. Dat komt door de rivier de Guadalevín. Dit geeft natuurlijk een prachtig gezicht.

Daarnaast zie je in de stad een hele hoop historie en architectuur. Daarnaast zijn er een hoop bezienswaardigheden zoals de trap naar de watermijn en het uitzicht bij Alameda Del Tajo.

Tot slot

Marbella is een plek in Spanje waar een hoop mensen heen gaan om te genieten van het warme weer en de mooie stranden. Toch is dat niet het enige waarvoor je de stad kunt bezoeken. Er is namelijk veel meer te doen dan alleen een bezoek aan het strand. Zo zijn er veel verschillende activiteiten die je kunt beleven. Het is een ideale plek voor volwassenen om heen te gaan, maar ook met kinderen is het een leuke vakantiebestemming.

Klaar voor een vakantie naar Marbella?