Home Blog 3D dieren in Google: van leeuwen tot tijgers, honden tot haaien

3D dieren in Google: van leeuwen tot tijgers, honden tot haaien

Google heeft iets leuks. Oke, het bestaat al een paar maanden maar voor wie het niet kent, het is zo leuk. Je kunt namelijk augmented reality dieren weergeven met je Google-app. Augmented reality dieren worden in 3D in je camera geprojecteerd. Zo kan je dus een gewone foto nemen met 3D-dieren erbij en dat is hartstikke leuk.

3D dieren maken op je telefoon of tablet

Om deze augmented reality dieren in huis te halen heb je een telefoon of tablet nodig met daarop de Google app. Heb je deze nog niet dan kan je de app downloaden in de App Store of Google Play Store.

Wanneer de app op je telefoon staat kan je zoeken naar je favoriete dier. In mijn geval de Franse Bulldog. Nog niet alle diersoorten zijn in 3D beschikbaar, je kunt de volgende op het moment van schrijven bekijken:

Landdieren

Tijger, reuzenpanda, luipaard, geit, jachtluipaard, pony, bruine beer, wolf, shetlandpony, python, arabier, wasbeer, egel en hert

Waterdieren

Wilde eend, alligator, witte haai, octopus, zeeduivel en zeeschildpad

Vogels

Ara, keizerpinguïn en arend

Huisdieren

Pomeriaan, golden retriever, labrador, rottweiler, Franse buldog, mopshond en kat

Hoe werkt het?

Van de dieren hierboven kies je er eentje uit en daar zoek je naar in Google (via de app, anders werkt de augmented reality in jouw ruimte niet)

In dit geval heb ik gezocht op Franse bulldog. Als je dan iets naar beneden scrollt zie je bovenstaande knop “weergeven in 3D”. Hier klik je op om het 3D dier in jouw ruimte te projecteren. Dat ziet er dan ongeveer zo uit:

En datzelfde kan je doen met alle dieren van de lijst hierboven, zoals de tijger en de pomeriaan.

Grappig he? Dan heb je toch een huisdier zonder alle lasten. En de dieren bewegen ook nog, het zijn dus geen statische plaatjes.

Je kunt ze verschuiven, vergroten en ze hebben een aantal bewegingen die ze kunnen doen. Leuk tijdverdrijf op een druilerige dag.

In de app maak je de foto’s die aan het fotoalbum op je telefoon worden toegevoegd. Zo kan je een foto maken van jezelf met een witte haai achter je. Of met een beetje creativiteit zittend op een tijger.

3D dieren en meer

Behalve de 3D dieren kan je in de Google app nog meer in augmented reality weergeven. Denk hierbij aan de menselijke anatomie die je op iemand kunt projecteren, heel leerzaam. Maar ook scheikundige termen als een chemische verbinding kan je in 3D terugzien via de app.

Zo heeft het ook een educatief karakter en dat maakt deze mogelijkheid misschien wel nog leuker.

Nou moet ik heel eerlijk bekennen dat ik al snel weer lollig begon te doen. Je kunt namelijk ook bekende gebouwen in 3D weergeven. Zo had ik ineens Chichen Itza, een tempel in Mexico, in mijn tuin staan. (ja, dat vind ik grappig :)) Om daarna de maanlanding te hebben in mijn woonkamer.

Leuk vertier voor tijdens de lockdown, ik ben fan.