Home Blog Ouddorp review: strand, leuke activiteiten en geiten?!

Ouddorp review: strand, leuke activiteiten en geiten?!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Ouddorp is een plaatsje in Zuid Holland. Het ligt op de kop van Goeree-Overflakkee. Door de ligging op het eiland, heb je hier niet alleen een perfect klimaat, je krijgt ook meteen dat vakantiegevoel.

Wanneer je Zeeland inrijdt zie je het landschap veranderen. De huizen staan verder uit elkaar en op sommige punten kom je helemaal geen gebouwen tegen. Wanneer je hier vakantie viert kan je echt even goed tot rust komen. Zeker als je buiten de weekenden en schoolvakanties gaat, want zoals ik al schreef, het is een populaire bestemming onder andere voor onze Oosterburen.

Maar laat dat je zeker niet weerhouden om een bezoekje te brengen aan Ouddorp.

Waar ligt Ouddorp en hoe kom je er?

Ouddorp ligt zoals ik hierboven al schreef in Zeeland. Op het – heel oneerbiedig maar dat geeft je een idee – op het bovenste eiland. Vanaf Rotterdam doe je er met de auto zo’n 50 minuten om er te komen. Afhankelijk van verkeer natuurlijk.

Op zomerse dagen kan het hier behoorlijk druk worden dus houd dan rekening met extra reistijd. Dat geldt overigens ook als je met het openbaar vervoer komt.

Vanuit Rotterdam doe je er zo’n 1 uur en 45 minuten over, als alles meezit. Een stuk langer dan met de auto. Wanneer je sportief bent zou je het ook kunnen fietsen, dan ben je vanaf Rotterdam zo’n 2 uur en 45 minuten onderweg.

Dan moet je wel een geoefende fietser zijn of met de elektrische fiets gaan, anders is het echt een pittig eind. Maar het kan.

Parkeren is in heel Ouddorp gratis. Langs de 16 strandopgangen is er vrijwel altijd plek. Als er op het oog niks beschikbaar lijkt loont het altijd om even een klein stukje verder te rijden. Dan is de kans groot dat er alsnog ergens ruimte is.

Te zien en doen

Voor de meeste mensen is Ouddorp vooral een vakantiebestemming en een plek om naar het strand te gaan. Dat is dan ook het eerste wat je kunt zien en doen in Ouddorp.

Stranden

Langs vrijwel de gehele Noordzeekust vind je hier strand. Van hip en trendy, met strandpaviljoens en watersportmogelijkheden. Tot ultieme rust en zelfs met een wandeling door de duinen vooraf.

Er is hier voor elk wat wil.

De meeste bezoekers zullen naar het strand aan de Vrijheidsweg gaan. Dit is het drukke strand met de vele parkeerplaatsen. Ga je hier in zuidwestelijke richting voorbij dan kom je bij nog veel meer strandopgangen.

De laatste, het Brouwersdamstrand, is het watersportstrand waar met name surfers zich goed kunnen uitleven.

Bezienswaardigheden (en geiten!)

Ja, daar zijn ze dan, de geiten. Je dacht waarschijnlijk dat is vast een typefoutje, maar nee hoor. In Ouddorp zit een heuse geitenboerderij met de geweldige naam Mèkkerstee (geef toe, dit sprak je op zn geits uit, of niet :)?).

Op de geitenboerderij leven wel 300 geiten. Kinderen kunnen er spelen en je kunt er huisgemaakte producten kopen waaronder ijs, appeltaart en natuurlijk geitenkaas. Toegang is gratis, dus een prima uitje als afwisseling van je stranddag of als je in de buurt logeert.

Behalve geiten zijn er natuurlijk nog veel meer bezienswaardigheden. Zo zijn er twee molens in het dorp en is er een vuurtoren van zo’n 56 meter hoog. Je kunt de bunkerroute doen waarin je langs de 15 door vrijwilligers uitgegraven bunkers. Of de toren uit 1508 bekijken die zich aan de westkant van de dorpskerk bevindt.

Waarom ik er zo snel doorheen ga? Omdat dit vooral een plek is waar je lekker zelf op ontdekkingstocht moet gaan. Maak een wandeling door de natuur, neem een duik in het zwembad van Port Zelande, en trek gewoon het dorp in. Bekijk de authentieke huizen en loop ook zeker bij de lokale middenstand binnen.

Behalve dat moet je het echt zien als vakantiebestemming. Het is een plek om er even tussenuit te zijn. Om tot rust te komen en om gewoon te gaan struinen.

Het is geen plek voor een stedentrip, al is het natuurlijk wel een schattig dorp.

Je kunt je hier zeker een paar dagen tot een week prima vermaken. Zolang het weer goed is, lekker naar buiten en genieten.

Laat je weten hoe het was?