Ring Indoor Cam vs Ring Stick Up Cam, welke is beter?

Mijn hele huis staat vol met Ring producten en ik schaam mij er niet voor. Ze zijn degelijk, makkelijk te installeren en werken vrijwel altijd. Het verplichte abonnement is even slikken, maar wanneer je deze eenmaal hebt afgesloten kan je onbeperkt producten toevoegen.

Zou dat de reden zijn waarom ik liever iets van Ring koop dan van een ander merk?

Al is het alleen maar om geen tientallen apps te hebben voor je “smart” producten.

Maar goed, Ring heeft dus ook prachtige camera’s. De Ring Indoor Cam, die met €59 een stuk betaalbaarder is dan de duurdere Ring Stick Up Cam van €99.

Vrijwel dezelfde camera, dezelfde beeldkwaliteit, maar toch een stevig prijsverschil. Is dat het waard?

De Ring Indoor Camera

Dit is de goedkoopste Ring camera die je kunt kopen. Geen poespas, stekker in het stopcontact, koppelen aan de app en je kunt elke ruimte in je huis in de gaten houden.

Wanneer je een basiscamera zoekt om bijvoorbeeld de huisdieren of een kamer in huis te beveiligen een prima keus. Goed betaalbaar en doet qua prijs niet veel onder aan de vaak even dure concurrenten.

Er is ook één – vind ik – groot nadeel, dat snoer. Op zich lang genoeg om de camera op een vensterbank of plank te zetten. Alleen moet daar dan wel net een stopcontact zitten. Dat vind ik echt het manco van deze camera, want op de plekken waar ik zou willen filmen zit dus net geen stopcontact.

Daarbij zijn stopcontacten vaak bij de vloer gemonteerd, terwijl je de camera het liefst zo hoog mogelijk hangt voor een goed zicht.

Daarom is de Ring Stick Up een betere keus. Behalve als je een stopcontact in de buurt hebt van de plek waar je de camera wilt plaatsen.

De Ring Stick Up cam

Dit is de duurdere variant van deze camera. Ziet er hetzelfde uit, alleen in plaats van een snoer krijg je er ditmaal een verwisselbare batterij bij. Deze kan je opladen met het bijgeleverde kabeltje.

Zelf heb ik altijd een reservebatterij in huis zodat ik alleen deze hoef te wisselen. Opladen duurt toch een paar uur en dan mis je camerabeelden. Of je moet de camera ook in dit geval bij een stopcontact kunnen plaatsen, maar dan had je net zo goed de goedkopere Indoor Cam kunnen kopen.

Inmiddels heb ik 3 van deze Stick Up camera’s in huis, waarvan 2 buiten hangen. Want dat is toch wel het grote voordeel van deze camera, die kan je ook buiten gebruiken.

Die van mij hangen vol in de buitenlucht. Geen afdakjes, beschutting of bescherming. En ze doen het nog prima.

Ook detecteren ze alle beweging en slaan ze die netjes op in de app.

De kwaliteit is goed, ook ’s avonds, maar het is verstandig om voor verlichting te zorgen zodat je ook de gezichten goed kunt zien. Plus, voor een bewakingscamera is €99 een koopje!

Mijn ervaring met deze Ring camera’s

Het design en de kwaliteit van deze twee Ring camera’s is vrijwel gelijk. Het grootste verschil is het gemak. De Stick Up Cam kan je overal neerzetten. Is de batterij leeg dan wissel je deze om en laad je de andere weer op.

Geen gedoe met lelijke kabels en het zoeken naar plekjes bij het stopcontact. Ook kinderen kunnen zo niet verstrikt raken in de snoeren, fijne gedachte toch?

Ook mijn camera’s buiten doen het dus goed, eigenlijk in de jaren dat ze hangen nog geen problemen mee gehad. Het enige noemenswaardige is de bewegingsdetectie, als er veel vliegjes of andere ongedierte rondzwermen dan moet je behoorlijk wat video’s terugkijken.

Hier heb je wel een stand voor om alleen mensen te detecteren, maar ik vond zelf dat de camera dan te veel echte beweging miste.

Voor één van de camera’s heb ik een zonnepaneel gekocht. Die laadt de camera goed bij en ik heb sindsdien de batterij niet meer hoeven wisselen. Niet goedkoop maar gemak is mij ook wat waard.

Kortom, een dikke duim omhoog voor de Stick Up camera en de Indoor camera eigenlijk ook, want als ik praktische stopcontacten had, had ik het wel geweten voor die €40 prijsverschil.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven