Disneyland Paris attracties gesorteerd op minimale lengte

Disneyland Paris is een populaire bestemming voor kinderen van alle leeftijden. Eén van de voordelen van de Disney Parken is dat de meeste attracties geschikt zijn voor alle bezoekers. Dat betekent overigens niet dat ze kinderachtig of saai zijn. Een aantal attracties heeft een minimale lengte om te zorgen dat bezoekers er veilig in kunnen. Dit zijn vrijwel altijd de spannendere attracties zoals een achtbanen. Ga je met kinderen naar Disneyland Paris dan vind je hieronder een overzicht van alle attracties met een minimum lengte. Zo ga je goed voorbereid op reis en voorkom je teleurstellingen.

Attracties met een minimumlengte in Disneyland Paris

Een aantal attracties heeft een minimumlengte. Dat betekent dat als je kleiner bent dan die lengte je geen toegang hebt tot die specifieke attractie. Als je langer bent natuurlijk wel.

81 cm

De eerste minimumlengte bij een attractie in Disneyland Paris is 81cm. Er zijn twee attracties waarvoor deze minimumlengte geldt:

 • Autopia – zelf rijden met auto’s
 • Toy Story Parachute drop – vrije val attractie

Voor Autopia geldt dat kinderen met een lengte van minimaal 81cm zelf mogen rijden, mits zij begeleid worden door iemand die groter is dan 132cm. Kinderen die langer zijn dan 132cm mogen zonder begeleiding in deze attractie. 81cm is ook de minimale lengte voor iedereen die in deze attractie gaat, ook als deze zelf niet rijden.

102cm

Zijn de kinderen wat groter dan mogen ze in meer attracties. Natuurlijk in de voorgaande twee, maar ook in:

Dit zijn 3 van de populairste thrillrides in de Disney Parken. Geschikt voor kinderen met lef.

107cm

Als ze nog iets groter zijn komt er nog een thrillride bij:

 • Crush’s Coaster – indoorachtbaan

120cm

HyperSpace Mountain (grote gebouw met het kanon)

Vanaf 120cm komen er weer thrillrides bij:

 • HyperSpace Mountain – indoorachtbaan met loopings
 • Avengers Assemble: Flight Force – ook een indoorachtbaan met loopings
 • RC Racer – half-pipe achtbaan

132cm

Dit is de lengte waarop je zelf mag rijden in Autopia.

140cm

Dit is de laatste minimumlengte voor een attractie in Disneyland Paris. Als je minimaal 140cm bent mag je in:

Alle lengtes

Alle andere attracties in Disneyland Paris zijn geschikt voor elke lengte. Als je je bedenkt dat er in totaal 50 attracties zijn in dit resort dan zijn de meeste dus écht geschikt voor iedereen. Van jong tot oud.

Eng voor jonge kinderen

Er vallen ook een aantal attracties in de categorie eng voor jonge kinderen. Ze mogen er qua lengte dan wel in, maar er kunnen enge scenes in zitten. Bijvoorbeeld in Les Voyages de Pinocchio komt Monstro – de walvis – ineens uit de zee zetten met z’n bek open. Hij komt op dat moment recht op het karretje af. Kinderen vinden dit vaak doodeng.

Alle attracties die eng kunnen zijn voor jonge kinderen zijn:

 • Les Voyages de Pinocchio (indoor darkride)
 • Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen (indoor darkride)
 • Phantom Manor (spookhuis)
 • Ratatouille (indoor 4D darkride)
 • Pirates of the Caribbean (indoor waterattractie)
 • La Tanière du Dragon (de schuilplaats van de draak onder het kasteel)
Foto: Disneylandparis.com

Hoe meten ze de lengte? En kan je smokkelen?

Misschien heb je nu bovenstaande lijst gezien en baal je. Want net die attractie waar jij je zo op had verheugd, daar passen de kinderen niet in. Het gebeurt, heel vaak zelfs. Je zie bij de attractie dan soms ook de grappigste taferelen, kinderen die achter de ouders naar binnen worden gesmokkeld. Of die op hun tenen gaan staan om maar op de juiste minimumlengte uit te komen.

Zelfs als het je lukt om langs de eerste controle te komen met een te klein kind, dan heb je helaas bij het instappen van de attractie alsnog pech. Ook hier meten ze namelijk de lengte en als ze te klein zijn mogen ze er niet in. Dan zijn de kinderen vaak nog erger teleurgesteld dan als ze buiten al waren weggestuurd.

Rider Switch

Is je kind te klein maar willen de volwassenen de attractie toch graag bezoeken? Dan kan je gebruik maken van Rider Switch. Als je bij de ingang van een attractie staat waar de kinderen niet in mogen zeg je tegen de cast member dat jullie Rider Switch willen doen.

Eén van de ouders gaat dan in de rij staan, terwijl de andere achterblijft bij de kinderen. Is de ene ouder in de attractie geweest? Dan mag de ander zonder te wachten en wissel je dus elkaar af bij het oppassen op de kinderen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven