Home Disneyland ParisDisneyland Paris ticket of verblijf boeken Disney Premier Access in Disneyland Paris

Disney Premier Access in Disneyland Paris

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Disney Premier Access is een betaalde dienst in Disneyland Paris waarmee je toegang krijgt tot een verkorte wachtrij. Je kunt deze toegang per attractie kopen of voor alle attracties in één. Het is een goede manier om toch je favoriete attracties te kunnen bezoeken zonder lang in de rij te hoeven staan. Vaak sta je namelijk maar een minuut of 10-15 te wachten in de Premier Access rij en dat is mooi meegenomen. Zeker als de normale rij langer dan een uur is.

Het heeft natuurlijk ook een nadeel en dat is dat je ervoor moet betalen.

Premier Access One – per attractie

Met Premier Access One koop je eenmalig bij een attractie toegang tot de verkorte wachtrij. De prijzen hiervoor variëren tussen de €5 en €20 per persoon per keer en zijn afhankelijk van de populariteit van de attractie. Ze moeten natuurlijk wel kunnen garanderen dat je snel kunt instappen dus ze proberen het aantal mensen in de Premier Access rij te beperken.

Het is natuurlijk ook niet iets wat je elke keer bij elke attractie koopt. Je moet het echt zien als een extraatje om nog meer plezier te kunnen hebben. Of om nog even snel een extra ritje te maken in jouw favoriete attractie voordat je naar huis gaat.

Je koopt Premier Access One via de Disneyland Paris app of bij de gastenservice balie in de Disney pretparken. Zodra je de attractie hebt gekozen zie je het eerst beschikbare tijdslot. Vaak is dat al binnen enkele minuten. Wanneer je hebt betaald ontvang je een QR-code die je moet scannen bij de ingang van de Premier Access rij. Dat kan gewoon op je telefoon en voor meerdere mensen tegelijk.

Wanneer dit gelukt is, ben je in de Premier Access wachtrij. Deze wordt vaak samengevoegd met de gewone rij vlak voor het punt dat je moet instappen. Dus je staat nooit lang te wachten. Mocht de attractie in de tussentijd kapot gaan dan kun je jouw Premier Access gebruiken voor een attractie naar keuze of op een later moment terugkomen. Sta je al in de rij? Laat dit dan weten bij het verlaten van de attractie, zo raak je jouw Premier Access niet kwijt.

Tenslotte is het goed om te weten dat je echt voor ieder persoon die de attractie wil bezoeken een Premier Access moet kopen. Als je geen QR-code hebt om te scannen dan mag je ook niet in de wachtrij. Zelfs als degene waar je mee bent wel Premier Access heeft.

Premier Access Ultimate – alle attracties

Premier Access Ultimate is een pakket waarbij je eenmalig toegang krijgt tot de versnelde wachtrijen. Je koopt ze dus niet per stuk maar tegelijk. Dit kost tussen de €90 en €140 per persoon per dag.

Ook de Ultimate koop je via de Disneyland Paris app of gastenservice en ook hier ontvang je een QR-code. Deze scan je bij elke Premier Access wachtrij om eenmalig toegang te krijgen.

Het grote voordeel van de Ultimate variant is dat je alles in een koopt en daardoor meestal iets goedkoper uit bent dan wanneer je ze los koopt. Daarbij is het wel de ultieme luxe om zo Disneyland Paris te bezoeken, want je staat vrijwel nergens lang in de rij.

Wij hebben dit geprobeerd in juli op een drukke zomerse dag en hadden binnen 4 uur alle attracties bezocht. Het werkt dus echt heel goed, maar is niet goedkoop.

Welke attracties hebben Disney Premier Access?

Disney Premier Access ingang bij Buzz Lightyear Laser Blast

Niet alle attracties in Disneyland Paris hebben Premier Access. Dat kan omdat de wachtrij daar niet geschikt voor is of omdat je er nooit echt lang hoeft te wachten. De attracties die het wel hebben zijn vaak populairder en hebben lange wachttijden, zeker op drukke dagen. Daardoor kun je een hoop tijd besparen.

Disneyland Park

 • Autopia
 • Buzz Lightyear Laser Blast
 • Star Tours
 • Peter Pan’s Flight
 • Big Thunder Mountain
 • HyperSpace Mountain
 • Phantom Manor
 • Indiana Jones and the Temple of Peril
 • Orbitron

Walt Disney Studios Park

 • The Twilight Zone: Tower of Terror
 • Ratatouille: The Adventure
 • Cars Road Trip
 • Crush’s Coaster
 • Spider-Man W.E.B. Adventure
 • Avengers Assemble: Flight Force

Ook de twee nieuwste attracties in Disneyland Paris hebben Premier Access: Spider-Man W.E.B. Adventure en Avengers Assemble: Flight Force. Je vindt deze attracties in Avengers Campus, het nieuwste gedeelte van het Walt Disney Studios Park.

Een andere attractie die zeker de moeite waard is om Premier Access voor te kopen is Crush’s Coaster. Hier staan altijd de langste rijen van heel Disneyland Paris en die zijn zelden korter dan 60 minuten.

Voor wie is Disney Premier Access?

De verkorte wachtrijen zijn natuurlijk voor iedereen fijn, maar je moet het er wel voor over hebben. Het is ook iets waar je voor kunt sparen en rekening mee kunt houden voordat je naar Disneyland Paris gaat zeker als je:

 • iets te vieren hebt of iemand wilt verrassen met een extra luxe ervaring
 • een tijdelijke beperking hebt waardoor je niet in aanmerking komt voor een Priority of Easy Access Card, maar niet lang in de rij kunt staan
 • gezinnen met jonge kinderen die
 • budget over hebt en het de moeite waard vindt om te betalen om niet in de rij te hoeven staan

Uiteindelijk kun je zelf het beste bepalen of dit voor jou de moeite waard is. Meestal kun je het op de dag zelf ook nog beslissen, maar het is wel handig om er alvast wat geld voor apart te leggen of het in ieder geval te budgetteren.

Bekijk prijzen of bestel hier jouw Disney Premier Access