Avengers Campus attracties

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

In Avengers Campus vind je twee attracties. De eerste is Avengers Assemble Flight Force. Dit is een achtbaan waar je in nog geen 3 seconden van 0 naar 90 wordt gelanceerd. In de wachtrij vind je een levensgrote Iron Man animatronic, die is zeker het bekijken waard. Je kunt deze bekijken zonder zelf in de achtbaan te gaan. De andere attractie in Avengers Campus heet Spider-Man W.E.B. Adventure. Dit is een attractie voor het hele gezin waarin je samen zoveel mogelijk ontsnapte spinnen gaat vangen. Dat doe je net als Spider-Man door webben naar ze te schieten. Heel grappig om te doen, al krijg je er best wat spierpijn van!

Kies een attractie om er meer over te lezen of scroll verder!

Avengers Assemble: Flight Force

Avengers Assemble: Flight Force is een achtbaan in het donker waarbij je op hoge snelheid door scherpe bochten schiet en een aantal keer over de kop gaat.

Het verhaal achter de attractie is dat je in een snel ruimteschip raketten weg moet lokken van de aarde. Hierna zullen Iron Man en Captain Marvel de raketten onschadelijk maken.

De briefing wordt gegeven door Iron Man, dit is het hoogtepunt van de attractie. Deze animatronic is levensecht. Let bijvoorbeeld maar eens op hoe soepel zijn vingers bewegen.

Hierna is het tijd om in te stappen in het ruimtevoertuig, een achtbaankarretje. Je wordt gelanceerd en gaat vervolgens op hoge snelheid over de kop.

Gedurende de attractie is het vooral donker. Om je heen zie je af en toe Captain Marvel, Iron Man en de raketten opduiken. Al is het vaak slechts een flits wat je daarvan meekrijgt.

Na het uitstappen kun je bij een van de kiosken je ritfoto kopen. Deze kun je direct betalen of koppelen aan je Photopass.

De buitenkant van de attractie

Wie al eerder in Disneyland Paris is geweest zal deze attractie herkennen als de oude Rock ’n Rollercoaster. De baan en de karretjes zijn nog hetzelfde, verder is het een compleet andere attractie.

Deze attractie is geschikt voor iedereen die van thrillrides houdt. Er geldt een minimum lengte dus niet iedereen mag erin. Het is best een pittige achtbaan, op hoge snelheid, meerdere inversies en in het donker. Daar zal niet iedereen blij van worden.

Vind je deze attractie net te spannend, maar wil je wel de Iron Man animatronic zien? Dat kan. Je kunt namelijk na de animatronic de attractie verlaten zonder in de achtbaan te hoeven.

Spider-Man W.E.B. Adventure

Spider-Man W.E.B. Adventure is de andere attractie in Avengers Campus. Deze is voor het hele gezin, voor jong en oud.

In deze attractie maak je kennis met de laatste uitvinding van Peter Parker. Natuurlijk gaat alles niet zoals verwacht en wordt al snel je hulp gevraagd in het oplossen van het probleem.

De Spider-Bots, de uitvinding van Peter Parker, kunnen zichzelf namelijk vermenigvuldigen. Dat doen ze op zo’n rap tempo dat het hele gebouw – en Avengers Campus – binnen de kortste keren vol spinrobotten zit. Aan jouw als bezoeker de taak om zoveel mogelijk van die spinnen uit te schakelen.

Het uitschakelen van de spinnen doe je door het schieten van spinnenrag, uit je pols, net als Spider-Man dat zou doen. Hiervoor moet je plaatsnemen in een speciaal voertuig.

Hierna begint de workout, want hoe meer spinnen je wilt raken, des te sneller zul je je armen moeten bewegen. Het karretje stopt voor diverse schermen waarop er allemaal spinnen verschijnen. Wanneer je je arm uitstrekt kun je de spinnen raken met spinnenrag. Dat gaat vrij natuurlijk.

Na een aantal levels heb je hopelijk de spinnen verslagen en is het tijd om de attractie te verlaten. Je kunt dan ook zien wie de hoogste score heeft behaald. Leuk om tegen elkaar te strijden!

Deze attractie is te vergelijken met een videospelletje. Heel interactief en je bent continu bezig. De spinnen zijn niet eng waardoor deze attractie voor iedereen geschikt is. Ook rolt het karretje heel rustig van level naar level, echt spannend wordt het niet.

Deze attractie is voornamelijk leuk, je zult met een grote glimlach en een beetje spierpijn uitstappen. En waarschijnlijk kun je niet wachten om je hoogste score te verbeteren.

Wil je nog meer punten verzamelen? Dan kun je in de winkel hulpstukken kopen die je superkrachten geven.