Princess Pavillion in Disneyland Paris: dit is de populairste attractie!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Het is moeilijk voor te stellen maar de langste rij in Disneyland Paris staat niet bij een attractie. Crush’s Coaster en zelfs de gloednieuwe attractie Spider-Man W.E.B. Adventure komen qua wachttijd niet in de buurt van het Princess Pavillion. Maar waarom staat daar altijd zo’n lange rij en zijn er alternatieven? We zochten het uit!

Wat is het Princess Pavillion in Disneyland Paris?

Het Princess Pavillion in Disneyland Paris is een meet n greet locatie voor de Disney Prinsessen. Hier kun je de bekende Disney prinsessen ontmoeten, waaronder Tiana, Belle, Ariel, Assepoester, Aurora en Rapunzel. De dames van Frozen zijn hier helaas niet. Welke prinses er aanwezig is, is altijd een verrassing. Je kunt er maar een ontmoeten dus hopelijk is dat ook jouw favoriet!

Je vindt het Princess Pavillion in het Disneyland Park in het Fantasyland gedeelte. De ingang valt niet direct op en oog niet echt koninklijk. Maar zodra je binnenstapt waan je je meteen in een Disney kasteel. Dan is het tijd om de prinsessen te ontmoeten. Er worden foto’s genomen door een Disney fotograaf die je later kunt kopen of op jouw Photopass kunt laten zetten. Ook kun je gewoon foto’s maken met jouw eigen camera of telefoon.

De ontmoetingen gaan vrij rap, want er staat een lange rij. Toch hebben de prinsessen altijd tijd voor een kort praatje (in het Engels of Frans) en een foto.

In Disneyland Paris kun je prinsessenjurken kopen van elke Disney prinses. Deze jurken zijn voor kinderen en kunnen niet ontbreken bij een ontmoeting met hun favoriete prinses. Houdt dat alvast in je achterhoofd wanneer je naar Disneyland Paris gaat.

Prinsessenjurken horen bij een bezoek aan het Princess Pavillion in Disneyland Paris
Prinsessenjurken horen eigenlijk bij de ontmoetingen met de Prinsessen.

Waarom is het Princess Pavillion zo populair?

De reden voor de lange rijen is dat het de enige meet n greet locatie in Disneyland Paris is waar je op de foto kunt met de prinsessen. Veel kinderen zijn natuurlijk fan van Tiana, Rapunzel en Belle, en dan is een bezoek aan Disneyland Paris niet compleet zonder hen in het echt te hebben gezien.

De prinsessen ontvangen de bezoekers een voor een, maken een praatje en poseren voor meerdere foto’s. Het is een privéontmoeting dus er staan geen andere mensen bij je op de foto. Er zijn meestal meerdere prinsessen in het gebouw aanwezig waardoor er toch een redelijke doorstroming is. Binnen is er genoeg om naar te kijken met als hoogtepunt toch wel de spiegel uit Sneeuwwitje.

Maar het blijft dus een populaire ervaring en dat betekent aansluiten in de rij wanneer jouw kleintjes fan zijn van de prinsessen.

Wanneer staat er de kortste rij bij het Princess Pavillion?

De beste manier om zo kort mogelijk te wachten is om ruim van tevoren in de rij te staan. In de Disneyland Paris app kun je de openingstijden van het paviljoen vinden. Meestal is dit van 10 tot 17, maar het kan afwijken, zeker op drukke dagen.

Ga zodra het park geopend is direct richting het paviljoen, loop rechtdoor, door het kasteel en dan schuin rechts richting It’s a Small World. De ingang van het paviljoen bevindt zich links van deze attractie. Maar je kunt ook gewoon de massa volgen, want de meeste mensen zullen ’s ochtends direct die kant op gaan.

Houdt er rekening mee dat er waarschijnlijk al een lange rij staat en je toch zeker een uur staat te wachten.

Het Princess Pavillion opent vaak ook tijdens Extra Magic Time. Dit is exclusief voor gasten van de Disney Hotels. De pretparken openen dan een uur eerder en ook veel attracties zijn dan al geopend. Er is helaas vooraf geen lijst met geopende attracties, maar het is wel je beste kans om korter in de rij te staan bij de prinsessen. Dus maak hier dan ook gebruik van.

Zijn er andere manieren om de Disney Prinsessen te ontmoeten?

Disney prinsessen spotten bij de uitgang van het Princess Pavillion
Ariel neemt even pauze van het Princess Pavillion

Ja en nee. Er is nog een andere manier om de Disney prinsessen te ontmoeten en dat is een maaltijd in restaurant Auberge de Cendrillon. Dit is geen goedkoop restaurant en toch zijn de reserveringen schaars. Zorg dus dat je tijdig reserveert, dat kan al vanaf 12 maanden voor aankomst als je slaapt in een Disney Hotel.

In Auberge de Cendrillon krijg je een koninklijke ervaring met een ditto menu. Voor kinderen is dit vaak net iets te avontuurlijk, maar uiteindelijk kom je niet voor het eten maar voor de ervaring. Deze ervaring kost €95 voor volwassenen en €50 voor kinderen, inclusief meerdere gangen en bij kinderen zit ook een drankje al inbegrepen.

De prinsessen die je hier kunt ontmoeten zijn onder andere Assepoester, Sneeuwwitje, Rapunzel en Ariel. Soms nemen zij ook hun prinsen mee en beginnen zij spontaan te dansen. Dat is het moment om je camera te pakken, want de kleintjes vinden dit prachtig.

Er is nog een manier om de prinsessen te zien en dat is bij de uitgang van het Prinsessen Paviljoen. Hier gaan zij naar buiten wanneer het tijd is om te pauzeren. Ze komen dan voorbij en soms stoppen ze voor een praatje, maar meestal lopen zij vrij snel door naar een ruimte backstage.

Heb je hele kleine kinderen dan stoppen ze meestal wel, maar houdt ook rekening met een teleurstelling en een beteuterd kind. Wil je dat voorkomen dan zit er niks anders op dan in de rij aan te sluiten of een tafel te reserveren in Auberge de Cendrillon.