De leukste achtbanen in Disneyland Paris

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Bij Disneyland Paris denk je misschien niet meteen aan thrillrides. Veel mensen denken toch dat dit vooral een pretpark is voor jonge gezinnen. Maar toch is dat niet waar.

Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de achtbanen in Disneyland Paris. Dat zijn zeker niet de minste attracties. Er is er pas zelfs nog eentje bijgekomen. Dus zelfs als liefhebber van loopings en adrenaline, zit je hier helemaal goed!

Dit zijn de achtbanen in Disneyland Paris

Je vindt de achtbanen in Disneyland Paris zowel in het Disneyland Park als het Walt Disney Studios Park. Elk pretpark heeft eigen unieke attracties die je niet mag missen. Laten we beginnen met het Disneyland Park.

Achtbanen in het Disneyland Park

Big Thunder Mountain

Dit is een van de leukste achtbanen in Disneyland Paris. Hier begin je de rit namelijk onder de grond, je gaat letterlijk onder een meer door om op een eiland uit te komen.

In dit ontspoorde mijnkarretje ga je razendsnel door bochten en zoef je regelmatig op hoge snelheid naar beneden. Mijn favoriete stuk is het laatste deel waarbij je op hoge snelheid door het donker raast om vervolgens weer terug te gaan van het eiland naar het vaste land.

Je vindt Big Thunder Mountain in Frontierland en de minimale lengte om deze attractie te bezoeken is 1,02m. Het is mogelijk om voor deze attractie Disney Premier Access te gebruiken.

Indiana Jones and the Temple of Peril

Indiana Jones and the Temple of Peril is misschien wel een van de wildste achtbanen in Disneyland Paris. Je vindt deze attractie in Adventureland, een beetje verstopt in het jungle-achtige gebied. Maar ga gewoon op het gegil af en je weet dat je bij deze attractie bent.

De rit begint vrij rustig, maar al snel ga je steeds harder door scherpe bochten en zoef je recht naar beneden. Uiteindelijk is daar dan ook de verborgen looping en vervolgt de wilde rit zich nog even tot je weer terug bent bij het station.

Deze attractie is te bezoeken vanaf een minimum lengte van 1,40m en ook hier kun je Premier Access gebruiken.

HyperSpace Mountain

Heb je ooit in een kanon de ruimte in geschoten willen worden? Dan is dit je kans! HyperSpace Mountain is een attractie met diverse inversies, luide muziek en op hoge snelheid door bochten razen. En dat allemaal in het complete donker.

Deze achtbaan heeft een Star Wars-thema. Dat merk je eigenlijk op slechts een paar momenten, waardoor de attractie ook leuk is als je niks met deze franchise hebt.

HyperSpace Mountain is met recht de grootste thrillride van het Disneyland Park. Dus hou je van achtbanen? Dan mag je deze zeker niet missen.

Je vindt HyperSpace Mountain in Discoverland en de minimale lengte om deze attractie te mogen bezoeken is 1,20m. Ook voor deze attractie kun je Disney’s Premier Access gebruiken.

Casey Jr. – De kleine circustrein

Casey Jr. – de kleine circustrein zou je een achtbaan kunnen noemen. Het is sneller dan een gebruikelijk treintje, maar niet zo spannend als een echte achtbaan.

Je kunt deze attractie vergelijken met Max&Moritz in de Efteling. Niet heel spannend, maar voor kinderen een goede manier om te wennen aan achtbanen. Wie weet durven ze hierna wel in Big Thunder Mountain.

Deze attractie toegankelijk voor alle lengtes en heeft geen Disney’s Premier Access.

Achtbanen in het Walt Disney Studios Park

Ook in het Walt Disney Studios Park vind je achtbanen. Twee om precies te zijn. Waaronder de populairste attractie van Disneyland Paris en de nieuwste!

Crush’s Coaster

Crush’s Coaster is de populairste attractie in Disneyland Paris met verreweg de langste wachtrijen. Waarom is iedereen zo dol op deze attractie?

Natuurlijk vanwege het Finding Nemo thema, maar ook vanwege de rit zelf. Want van deze attractie krijg je echt kriebels in je buik!

Het begint rustig met een tochtje door de onderwaterwereld van Nemo. Maar al snel komen de haaien en vlucht je richting de EAC, de snelle stroming waar de schildpadden in de film zich op mee laten voeren.

Dan begint ook het leukste gedeelte! Want het karretje gaat letterlijk alle kanten op. Je draait om je as, gaat door scherpe bochten en valt soms vooruit, en soms achteruit, naar beneden. Heerlijk!

Je komt hier echt uit met de grootste glimlach op je gezicht en weet dan meteen waarom hier altijd lange rijen staan.

Voor deze attractie geldt een minimale lengte van 1,07m en je kunt hier gebruik maken van Disney Premier Access.Je vindt deze attractie aan de rechterkant van het attractiepark naast de vliegende tapijten van Aladdin.

Avengers Assemble: Flight Force

Avengers Assemble: Flight Force is een van de twee attracties in Avengers Campus, het nieuwste gedeelte in Disneyland Paris.

Deze achtbaan ken je misschien als Rock ’n Rollercoaster, de achtbaan die een aantal jaar geleden gesloten werd. Maar veel van deze achtbaan zul je niet meer terugzien. Want deze achtbaan heeft een Marvel-sausje gekregen,

Je gaat namelijk Iron Man en Captain Marvel helpen door raketten af te leiden zodat zij ze onschadelijk kunnen maken. Hier krijg je af en toe iets van mee, want je zult vooral bezig zijn met over de kop te gaan. Het is een snelle attractie in het donker en een echte launchcoaster waarbij je meteen de hoge looping in schiet.

De minimale lengte voor deze attractie is 1,20m.

Wat is de leukste achtbaan in Disneyland Paris?

De leukste achtbaan in Disneyland Paris is heel persoonlijk. Houdt je niet van loopings/inversies? Dan zal Big Thunder Mountain of Crush’s Coaster vast jouw favoriet zijn.

Wil je juist zo vaak mogelijk over de kop? Dan kies je voor Avengers Assemble: Flight Force of HyperSpace Mountain.

Heb je een kleintje die je kennis wilt laten maken met achtbanen? Dan kies je vast en zeker voor Casey Jr.

En Indiana Jones and the Temple of Peril? Die kies je als je zin hebt in een wilde rit met een verborgen looping!