Home Disneyland ParisTe doen in Disneyland ParisDisneyland Paris attracties Disney films met een attractie in Disneyland Paris

Disney films met een attractie in Disneyland Paris

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Ga je naar een Disney pretpark dan verwacht je op z’n minst prinsessen en andere sprookjesfiguren. Je wilt minimaal het gevoel hebben dat je ook echt de magische wereld bent ingestapt. In Disneyland Paris zijn er een aantal manieren waarop ze de bekende figuren uit de Disney films onderdeel uit laten maken van het park. Onder andere in de shows, parades, hotels en attracties. Dit zijn de attracties in Disneyland Paris die gebaseerd zijn op een Disney film.

Overzicht van attracties die gebaseerd zijn op Disney films

Disneyland Paris bestaat uit twee pretparken: het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park. Beiden parken hebben attracties die gebaseerd zijn op Disney films. Laten we beginnen met het Disneyland Park. Dit is het pretpark met het roze kasteel.

Disneyland Park

Boomhut van de familie Robinson

Hoewel de film of de naam van de familie Robinson je niet zoveel zegt, is dit wel degelijk een Disney film. Je kunt deze bekijken op Disney Plus. Het is wel een echte klassieker, uit de jaren ’60. In deze film zie je hoe de familie Robinson aanspoelt op een onbewoond eiland en wat ze doen om te kunnen overleven.

In Disneyland Paris kan je de boomhut van deze familie bezoeken. Het is wel een hele klim, als je slecht ter been bent, weinig conditie hebt of als het buiten heel warm is zou ik deze attractie overslaan.

Pirates of the Caribbean

Bij Pirates of the Caribbean is de attractie niet gebaseerd op de film, maar juist andersom. Deze attractie draait namelijk al sinds de jaren ’60 in het Disneyland Park in Californië. Tientallen jaren later is hier pas een film op gebaseerd met het door velen geliefde personage Jack Sparrow. Door de populariteit van de film hebben ze besloten om Jack een vast onderdeel te maken van de attractie.

Peter Pan’s Flight

In Peter Pan’s Flight vlieg je mee over Londen, door de sterren naar Nooitgedachtland. Gelukkig hoef je niet zelf te vliegen. Je zit namelijk aan boord van betoverde boten die zo het raam uit vliegen.

Sneeuwwitje en de zeven Dwergen

Deze attractie neemt je mee op reis door het verhaal van Sneeuwwitje. Van het huisje met de Dwergen, tot de boze koningin die voor de deur staat met de giftige appel en de prins die Sneeuwwitje redt en zorgt dat het verhaal tot een goed einde komt. De film kan op sommige momenten best eng zijn. Dat geldt ook voor de attractie. Met eng bedoel ik dat je door donkere gedeeltes gaat waarbij bomen en skeletten op je af komen.

Pinokkio’s Daring Journeys

Ook deze attractie is niet voor iedereen geschikt. Je rijdt met je karretje namelijk door de scenes uit de film Pinokkio. Het begint in het huis van Gepetto. Daar is alles nog vrolijk en gezellig. Hierna gaat het al snel de verkeerde kant op als de jongens in ezels worden veranderd. Maar het engste moment is als Monstro met open bek op je af komt. Geen attractie voor jonge kinderen.

Dumbo de Vliegende Olifant

Dit is echt een schattige attractie. Je vliegt mee op de rug van Dumbo en kunt zelf bepalen hoe hoog je gaat. Hoe hoger hoe comfortabeler de rit en hoe mooier het uitzicht. Dit is echt een attractie voor jonge kinderen.

Alice’s Curious Labyrint

De naam zegt het al. Dit is het doolhof van Alice in Wonderland. Je gaat op zoek naar het kasteel van de Hartenkoningin en komt onderweg bekende figuren uit de film tegen, zoals de Cheshire Cat.

Mad Hatter Tea Party

Dit is de tweede attractie in Disneyland Paris die gebaseerd is op één van de populairste Disney films: Alice in Wonderland. In deze attractie zit je in een theekopje die je zelf zo hard mogelijk kunt laten draaien.

Casey Jr. de kleine circustrein

Willen jouw kinderen weleens een achtbaan proberen? Dan is dit dé attractie. Het is een heel rustig achtbaanritje. Geen scherpe bochten, loopings of hoge snelheid, maar een snelle rit met een circustrein. Je kunt zelf een plekje kiezen in de Leeuwenkooi, Olifantenstal of een andere wagon van deze trein uit Dumbo de Vliegende Olifant.

Buzz Lightyear’s Laser Blast

Buzz Lightyear kennen we natuurlijk allemaal uit …..? Tijdens deze attractie ga je mee op missie naar Planet Z, waar je de slechte keizer Zurg moet verslaan. Dit doe je door met je laserpistool zoveel mogelijk doelen te raken. Elke keer als je een bepaald item raakt krijg je punten. Het doel van de attractie is om zoveel mogelijk punten te verzamelen.

Mickey’s Philharmagic

Mickey’s Philharmagic is een 4D film met scenes uit bekende Disney films als: Aladdin, de Leeuwenkoning en Belle en het Beest. Tijdens de film komen de figuren soms zo dichtbij dat je ze bijna kunt aanraken. En er zitten natuurlijk ook nog wat foute 4D trucjes in.

Kasteel van Doornroosje

Doornroosje woont niet slecht!

Je hebt je natuurlijk altijd afgevraagd wie er nou woont in het Kasteel van Disneyland Paris. Hierboven heb ik het eigenlijk al verraden, want niemand minder dan Doornroosje woont in het roze kasteel. In deze wandelattractie kan je diverse scenes uit de bekende film bekijken en je even een échte prins of prinses voelen al wuivend op het balkon.

Le Pays de Conte de Fées

Ook deze attractie is niet zozeer gebaseerd op 1 Disney Film, maar er komen er wel een hoop voorbij tijdens deze boottocht. Je ziet allerlei maquettes van een stukje uit een film, zoals het kasteel uit De Kleine Zeemeermin of de grot uit Aladdin.

Les Mystères du Nautilus

Deze hoort ook bij Disney films die niet iedereen kent. In 20.000 Leagues under the sea ga je aan boord van de onderzeeër van kapitein Nemo. Je brengt een bezoek aan de kamers in het schip en maakt live mee hoe een enorme octopus het schip aanvalt.

Disney films in het Walt Disney Studios Park

Veel attracties hè die gebaseerd zijn op Disney films? En dan hebben we nog een tweede park te gaan.

Crush’s Coaster

Crush is de schildpad uit de film Finding Nemo. In Disneyland Paris heeft hij zijn eigen achtbaan. Een wilde rit waarbij het karretje van boven naar beneden beweegt terwijl je om je as draait. Dit is één van de populairste attracties van Disneyland Paris met wachttijden van minimaal 60 minuten, ook op rustige dagen.

Ratatouille: The Adventure

De naam zegt het al, deze attractie vertelt het verhaal van Chef Rémy. Tijdens de rit wordt je gekrompen tot het formaat van één van de ratten en zie je de wereld door de ogen van Rémy en Emile. Dit is misschien wel één van de leukste attracties voor het hele gezin en zeker een aanrader.

Toy Soldiers Parachute Drop

Dit is best een geinige attractie maar de wachtrij gaat zo ontzettend traag. Er is maar een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar dus je moet veel rondjes wachten totdat je een keer aan de beurt bent. Tijdens de rit wordt je naar boven getakeld en zweef je aan een parachute langzaam terug naar beneden.

Slinky Dog ZigZag Spin

Misschien zegt de naam Slinky je niet zoveel maar dit is het hondje uit Toy Story waarvan het lichaam bestaat uit een springveer. Deze attractie is eigenlijk een rupsbaan zoals je die kent van de kermis, maar dan met een Toy Story thema.

Cars Quatre Roues Rallye

Heb je altijd al in een auto uit de film Cars willen zitten? In deze attractie draaien de auto’s met oogjes rondjes over een grote plaat waardoor het een uitdagende rit wordt. Als volwassene is het soms best proppen in de karretjes, omdat het een attractie voor kleine kinderen is.

RC Racer

RC Racer is de speelgoedauto van Andy uit de film Toy Story waarmee je een wilde rit maakt over een u-vormige baan. Het karretje gaat een aantal keer heen en weer over dezelfde baan waardoor je soms recht naar beneden kijkt en dan op hogesnelheid achteruit rijdt.

Les Tapis Volants – Flying Carpets Over Agrabah

De laatste attractie zijn de vliegende tapijten uit Aladdin. Deze attractie is vergelijkbaar met die van Dumbo, maar je vliegt niet op de rug van een olifant maar op een écht vliegend tapijt. Heb je dit altijd al eens willen doen? Dan is dit je kans.

Dit waren ze, de attracties in Disneyland Paris die gebaseerd zijn op een Disney film. Als je goed kijkt ben ik er eentje vergeten. Weet jij welke het is? Deel het dan hieronder in de comments!