Home Disneyland ParisTe doen in Disneyland ParisDisneyland Paris attracties Finding Nemo attracties in Disney pretparken wereldwijd

Finding Nemo attracties in Disney pretparken wereldwijd

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Finding Nemo is een ontzettend populaire film. Iedereen kan zich inleven in de clownvis met het kleine vinnetje, de vergeetachtige Dory, coole Crush of één van de andere figuren. Niet zo gek dat Disney er wereldwijd een aantal attracties aan heeft gewijd in de pretparken. De eerste ken je vast!

Crush’s Coaster in Disneyland Paris

Hier ben je vast weleens in geweest. Deze Finding Nemo achtbaan is namelijk de populairste attractie van Disneyland Paris met wachttijden ver boven het uur.

Maar eigenlijk zit er niet zo heel veel Nemo in deze attractie.

Je stapt op de rug van een schildpad in de haven, waar natuurlijk ook de zeemeeuwen (Mine Mine Mine) zijn. Vanaf hier ga je naar buiten en duik je de oceaan in. Hier zie je kort een aantal figuren uit de film waaronder Nemo en Bruce. Daarna duik je de EAC in en schiet je alle kanten op tussen de bellen.

Voor de echte fans die graag meer figuren hadden willen zien een teleurstelling, maar voor achtbaanliefhebbers zeker een múst!

Nemo and Friends SeaRider – TokyoDisney Sea

Deze attractie kan je misschien nog wel het beste vergelijken met Star Tours, alleen dan geen ruimtereis maar een duik in de oceaan. Je bevindt je in een SeaRider die wordt gekrompen naar het formaat van een vis. Al snel kom je Nemo, Dory, Marlin en alle andere figuren uit de beide films tegen. Aan het eind van het avontuur vergroten ze je weer tot normaal formaat en kan je uitstappen. Er zijn verschillende versies van de films dus het is aan te raden deze attractie meerdere malen te bezoeken.

Finding Nemo Submarine Voyage – Disneyland Californië

Weer een andere Finding Nemo attractie vind je aan de andere kant van de oceaan: Finding Nemo Submarine Voyage. Hierbij ga je aan boord van een “echte” onderzeeër. Deze vaart een rondje in het aangelegde meer in het Disneyland Park. Als bezoeker zie je dan wat er onderwater gebeurt. Je ziet items die verloren zijn, planten en koralen, en natuurlijk duiken ook de vriendjes uit Finding Nemo op en neem je een kijkje in hun wereld.

The Seas with Nemo and Friends – Epcot, Walt Disney World

Dit is misschien wel de saaiste Finding Nemo attractie….Sorry! Het is een attractie waar vrijwel nooit een lange wachtrij staat, wat betekent dat het een goede plek is om te schuilen voor de zon in Florida. In deze attractie zit je in karretjes vergelijkbaar met die van Phantom Manor. Alleen zie je dan geen spoken maar stukjes uit de film Finding Nemo. Aan het eind kom je langs basins vol echte vissen, schildpadden en zelfs haaien. Op het glas hebben ze de Nemo karakters geprojecteerd, zo lijkt het net alsof deze ook rondzwemmen tussen de echte vissen. Dat vind ik zelf het hoogtepunt van de attractie.

Zo zie je maar weer dat het Disney elke keer lukt om rond dezelfde figuren toch weer een andere attractie te maken. Al moet ik bekennen dat ik die van ons (in Frankrijk) toch de leukste vind. Gevolgd door de SeaRider in TokyoDisney Sea. Wat is jouw favoriete Finding Nemo attractie?

Dank aan alle Youtubers die zulke mooie attractievideo’s online zetten. Zo kunnen we er nog steeds van genieten, zonder in de Parken te zijn!