Cars attracties in Disneyland Paris

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Disneyland Paris is een perfect plek als je kinderen hebt die gek zijn op de film Cars en de vervolgen daarop. Er zijn namelijk twee Cars attracties in het park waarbij je figuren uit de films zult tegenkomen. Ook heeft Disneyland Paris een Cars hotel, waar je als Cars-fan natuurlijk geslapen moet hebben, maar laten we beginnen met de attracties.

Welke Cars attracties zijn er in Disneyland Paris?

De eerste Cars attractie heet Cars Quatre Roues Rallye, een hele mond vol. De naam hoef je niet precies te onthouden, er zijn namelijk maar twee attracties die gebaseerd zijn op de films.

Bij de ingang van Cars Quatre Roues Rallye word je begroet door Guido en Luigi, mijn favoriete personages uit de film. Dit zijn de gele Fiat 500 (Luigi) en de blauwe heftruck (Guido). Dit is gelijk een leuk fotomomentje.

Deze attractie bestaat uit auto’s die ronddraaien op een plateau, een soort theekopjes. De auto’s gaan alle kanten op en het belooft een wilde rit te worden. Maar verwacht geen thrillride, het is echt een attractie voor kinderen. Hier schrijf ik ook specifiek kinderen bij, omdat de auto’s wat aan de kleine kant zijn. Je kunt erin als volwassene, maar het is hilarisch en eigenlijk geen gezicht.

Gelukkig pas je als volwassene wel in de andere Cars-attractie die momenteel zelfs nog gebouwd wordt. In Cars Route 66 Road Trip maak je als bezoeker een rit over de befaamde Route 66. Onderweg Lightning McQueen en Tow Mater tegen en beleef je een wild avontuur in een ravijn. Hoe de attractie er precies uit komt te zien weten we niet. Bovenaan deze pagina vind je een foto van hoe een deel van de attractie eruit komt te zien.

Cars Hotel

Disneyland Paris heeft ook een heus Cars hotel. Je slaapt er niet in een enorme Pilon, maar in gebouwen van maximaal 5 verdiepingen in een Mexicaanse stijl. Het is het hotel Santa Fe dat een aantal jaar geleden omgebouwd is tot een Cars Hotel.

Dit zie je terug in de kamers en in sommige delen tussen de gebouwen. De thematisering is heel subtiel, daardoor is het geen kinderachtig hotel en ook geschikt voor volwassenen.

Bijkomend voordeel is dat dit ook het goedkoopste hotel van Disneyland Paris is. Dat is mooi meegenomen toch?

(hoofdfoto: copyright Disneyland Paris)