Home Blog Designer Outlet Roermond review: winkels, restaurants en bekende merken

Designer Outlet Roermond review: winkels, restaurants en bekende merken

Designer Outlet Roermond is één van de outletwinkelcentra in Nederland. De andere vind je onder meer in Lelystad en Roosendaal.

Net als de andere outlets kan je hier merkartikelen kopen tegen een hoge korting. Bijvoorbeeld, omdat ze van eerdere seizoenen zijn (en soms echt niet meer kunnen), ze simpelweg niet verkochten in de winkel of dat de collectie speciaal voor de outlet is gemaakt.

Hoewel er dus een bekend merkje op staat en ze daadwerkelijk door dat merk gemaakt worden, merk je dat sommige kledingstukken toch van een mindere kwaliteit zijn als de niet-outlet varianten.

Zo heb ik een vestje van de North Face outlet en eentje uit de “gewone” winkel. Waar het vest uit de reguliere winkel er nog prima uitziet, zit het vest uit de outlet vol pluisjes en bolletjes. Die zou niet onderdoen voor een vest van de H&M. Terwijl ze beiden echt van North Face zijn.

Maar goed, tijd voor de Designer Outlet Roermond, is het een bezoekje waard?

Waar vind je de Designer Outlet Roermond en hoe kom je er?

De Designer Outlet Roermond ligt, nou, wel in Roermond. Althans net buiten het centrum waardoor het goed te bereiken is, maar niet te ver waardoor je er ook met het openbaar vervoer goed kunt komen.

Vanuit Eindhoven en Maastricht is het zo’n 45 minuten rijden. Als je net als ik uit de Randstad komt niet naast de deur, maar dat zijn de andere outlets eigenlijk ook niet. Je moet het meer zien als een dagje uit of het combineren met een bezoekje in de omgeving.

De outlet heeft een groot parkeerterrein met 6500 plaatsen. Er zijn ook oplaadpunten voor elektrische auto’s, behalve voor de Zoë en de KIA Soul. Geen idee waarom, maar als je deze auto hebt kan je hier dus niet laden.

De outlet

Designer Outlet Roermond bestaat uit – vind ik zelf – vrij smalle winkelstraten. In de straten vind je tientallen winkels van uiteenlopende merken. Van Only en Esprit, tot Karl Lagerfeld en Burberry.

De meeste winkels verkopen kleding, ondergoed of accessoires. Er zitten een aantal andere type winkels tussen bijvoorbeeld de Body Shop voor cosmetica en de WMF winkel voor bestek en keukengerei.

Maar je wilt hier voornamelijk naartoe voor kleding, nieuw ondergoed of nieuwe schoenen.

Oh en als je koopjes zoekt van bekende merken. Want laten we wel wezen, een Only outlet klinkt leuk, maar ik ga naar een Designer Outlet om een koopje van een luxemerk te scoren. Iets wat ik normaal gesproken niet kan of wil betalen voor een kledingstuk.

Wat ik mij wel goed kan voorstellen is, als je in de buurt woont, en niet veel te besteden hebt, dat dit dan een fijne plek is om te winkelen. Kan je toch vaak een hoop kleding scoren voor weinig.

Eten en drinken

Tussen het winkelen door wil je natuurlijk wel iets eten. Dat kan bij de bekende McDonalds of La Place. Of je haalt een frietje bij de Frites Boutique. Verder zit er een aantal koffietentjes, waaronder de Starbucks, en een restaurant met lokale specialiteiten.

De prijzen zijn vergelijkbaar met andere toeristische plekken, misschien zelfs iets goedkoper. Een pizza €18 (vond ik vrij prijzig), hamburgerschotel €15 en een bord spaghetti €16. Niet goedkoop maar ook niet overdreven duur.

Designer Outlet Roermond en corona

Alle regels die gelden voor je lokale winkelcentrum gelden ook voor de outlet. Dus, helaas, kom alleen. Houd afstand van anderen en binnenkort is er het verplichte mondkapje.

Winkels kunnen vanwege de beperkte binnenruimte een maximum aantal bezoekers hebben. Je zult dan even buiten moeten wachten voordat je naar binnen mag. Wil iemand in jouw groep graag naar binnen maar heb jij niks nodig in die winkel? Wacht dan buiten om iemand anders de kans te geven om naar binnen te gaan. Misschien wat ongezellig maar dat is nou eenmaal de tijd waarin we nu leven.