Dagjes uit: waarom is het zo lastig kiezen!

Dagje uit reuzenrad

Wanneer ik dit artikel schrijf zijn er vanwege de Corona-uitbraak maar weinig dagjes uit over. Veel mensen kiezen ervoor om de natuur in te gaan. Verstandig, want dan heb je veel ruimte en je bent er toch even lekker uit. Zonder dat je veel andere mensen tegenkomt. Maar zelfs zonder virusuitbraak is het ontzettend lastig om een dagje uit te kiezen. Waarom is dat denk je?

Wat het zo ingewikkeld maakt

De grootste uitdaging bij het vinden van een leuk dagje uit is toch wel keuzestress. Er is zoveel te doen. Van wandelen op het strand, tot pretparken en dierentuinen.

Je kunt dan kiezen voor een activiteit in de buurt, maar die heb je na een tijdje ook allemaal gezien. Daarnaast zijn er nog twee uitdagingen: andere mensen én het budget.

Waarom andere mensen, vraag je je nu af? Als je verplicht bent om tijdens de weekenden of schoolvakanties te gaan weet je waarschijnlijk precies wat ik bedoel. Lange rijen bij de attracties of kassa’s, geen parkeerplaats te krijgen of overvolle bussen naar het strand. Er zullen genoeg mensen zijn die vanwege de verwachte drukte een dagje uit overslaan.

Ook zijn er maar weinig gratis dagjes uit. Zelfs wanneer je naar het bos gaat ben je toch geld kwijt voor benzine, parkeren of het openbaar vervoer. En dan loop je langs dat pannenkoekenrestaurant…. Voor je het weet ben je zo weer een hoop euro’s lichter.

Dan zijn er natuurlijk ook nog de betaalde dagjes uit.

Dagjes uit die niet goedkoop zijn

Bij dagjes uit die niet goedkoop zijn denk je natuurlijk meteen aan ….. pretparken! Entreekaartjes onder de €30 vind je maar weinig. Dan ben je met z’n 4-en al snel €120 of meer kwijt zonder dat je ook maar een attractie hebt bezocht. Daar bovenop komt natuurlijk nog het parkeren en eten/drinken als je dat niet van huis hebt meegenomen. Zo’n dagje uit naar een pretpark kost je dan al snel €150.

Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor dierenparken en andere dagattracties waar je een ticket voor moet kopen. Hoe meer er te doen is, hoe duurder de entree.

Tips om te besparen

Wanneer zo’n duur dagje uit een hap uit je budget neemt ga je vanzelfsprekend op zoek naar manieren om te besparen.

De snelste manier om dat te doen is vooraf je tickets online te kopen. Dat scheelt je zo al enkele euro’s. Daarnaast loont het om ook te kijken bij de ANWB, de AD dagjes uit webshop, Vakantieveilingen en Groupon. Je weet nooit welke aanbieding je daar tegenkomt. Ook met spaaracties zoals bijvoorbeeld de Jumbo kan je hoge kortingen krijgen op je entreetickets. En het kost je niks extra’s.

Je weet waarschijnlijk dat alles in een pretpark of dierenpark duurder is. Van flesjes water tot speelgoed. Zorg dat je daarom zoveel mogelijk meeneemt van thuis en vermijd de souvenirwinkels om geen discussies met de kinderen te krijgen.

Goedkope activiteiten

Nu alle pretparken, dierenparken en andere dagattracties gesloten zijn, gaan veel mensen op zoek naar alternatieve dagjes uit.

Je kunt naar het strand bijvoorbeeld, even lekker uitwaaien, maar houdt er rekening mee dat de horeca momenteel natuurlijk gesloten is.

Daarbij kan je ook een wandeling maken in de duinen. Zelf vind ik die bij Noordwijk of Wassenaar erg mooi, maar misschien ken jij wel betere plekken waar dat kan.

Ook ouderwets een stukje fietsen en ergens picknicken kan een leuke activiteit zijn, als je maar genoeg afstand houdt van andere mensen bijvoorbeeld bij het stoplicht.

Tenslotte hebben we in Nederland ook nog een hoop ongerepte natuur. De Posbank is daar een voorbeeld van. Kijk wel vooraf even naar het aantal auto’s op het parkeerterrein. Staan deze vol ga dan op zoek naar een rustiger plekje om te voorkomen dat je met te veel mensen in aanraking komt.

Scroll naar boven