Home Blog The Grand Tour: a Massive Hunt review. Blijft het drietal leuk?

The Grand Tour: a Massive Hunt review. Blijft het drietal leuk?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Top Gear is altijd één van mijn favoriete programma’s geweest. Als enorme autofanaat vind ik het nog steeds een heerlijk programma om te kijken. Maar dan wel met Jeremy, Richard en James. Hun charisma samen en humor is tot nu toe nog niet geëvenaard door andere presentatoren van dit programma.

Toen het drietal overstapte naar Amazon werd het Grand Tour. Hetzelfde format, alleen met een enorm budget en veel gelikter. Door het Amerikaanse vond ik die shows wat minder charmant.

Maar wat ik wel altijd leuk ben blijven vinden zijn de specials. Die deden ze voorheen altijd rond de feestdagen. Tijdens zo’n special gaan de 3 heren naar het buitenland voor een bepaalde missie.

The Grand Tour: a Massive Hunt is de nieuwste versie die deze week uitkwam. Tijd om te kijken of ze het nog steeds kunnen!

The Grand Tour: a Massive Hunt, waar gaat het over?

In dit nieuwste avontuur gaan de 3 heren op zoek naar een piratenschat. Ze beginnen hiervoor op het Franse eiland Réunion. Een prachtig bounty eiland waar hun auto’s zeker tot hun recht komen.

Nou zal ik niet te veel verklappen maar ze kiezen alle 3 weer auto’s die perfect bij hen passen.

Al snel komen ze erachter dat de schat niet begraven ligt op Réunion maar op Madagascar. Een plek waar ze de slechtste wegen ter wereld hebben, aldus een jeugdvriendin van James May.

Hierop passen ze hun bolides aan en gaan ze het avontuur aan, op zoek naar de schat.

Hoe leuk is deze aflevering?

Het is weer een typisch Grand Tour avontuur. Een enorm budget en dat merk je aan alles. De auto’s, de plekken waar ze komen, het vervoer.

Natuurlijk gaat er onderweg weer van alles mis. Auto’s gaan kapot en de wegen zijn erger dan ze vooraf hadden voorzien.

Er wordt regelmatig gescholden en natuurlijk laten ze elkaar weer achter als er iets misgaat.

Zover weer een typisch avontuur zoals we van hen gewend zijn.

Toch vind ik deze de minst leuke, als ik heel eerlijk ben. Sommige situaties lagen er te dik bovenop. Je weet dat ze een script volgen maar het blijft toch een groepje Engelse droogkloten die zich aan een Amerikaans script houden. En dat vind ik best jammer af en toe.

Dat betekent niet dat ik niet gelachen heb. Sommige situaties waren weer ouderwets hilarisch. Zoals het gezicht van Jeremy als hij iets wint en als de auto’s er weer eens mee ophouden.

Kijken of overslaan?

Kijken! Absoluut.

Maar je schrijft net dat je het niet leuk vond?

Nou, ik vond deze aflevering leuk en heb er ook weer met plezier naar gekeken. Het is alleen niet de leukste special die ze hebben gemaakt.

Wanneer je dat weet kan je er zeker nog met veel plezier naar kijken. Je zult zeker lachen en je verbazen over met name de staat van de wegen. En het feit dat de auto’s zich daar toch een weg over banen.

Prima special weer, erg gelachen en ben benieuwd waar ze hierna nog mee zullen komen. Al besef ik mij ook dat de heren hard richting hun pensioen gaan en dat er een tijd zal komen waarin we alleen nog kunnen genieten van de herhalingen.

Om deze special te kijken moet je een abonnement hebben op Amazon Prime of Prime video. Heb je deze nog niet? Dan kan je het hier 30 dagen gratis proberen. Je zit nergens aan vast.