Home Overzicht pretparken Deze 6 pretparken hebben een eigen Aquapark!

Deze 6 pretparken hebben een eigen Aquapark!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Ken je dat, je loopt in de zomer in de hitte door een pretpark. Je ziet een fontein en denkt “daar zou ik nu best eens in willen springen…” In de meeste pretparken zijn er maar weinig plekken waar je verkoeling kunt vinden. Er zijn meestal wel wat waterattracties maar die hebben altijd van dat vieze bruine water. Vind ik zelf niet zo fris als ik daarvan de volle laag in mijn gezicht krijg. In Florida – waar het altijd warm is – hebben ze daar al langer iets op gevonden: een aquapark naast het pretpark. En ook naast de pretparken om ons heen ontstaan er tropische zwemparadijsjes. Lekker voor in de zomer!

Dit zijn 6 pretparken waar je na een dag in de pretparken een verfrissende duik kunt nemen, je mee kunt laten voeren door de wildwaterbaan of op volle vaart van de glijbaan af kunt glijden!

Walt Disney World – Blizzard Beach & Typhoon Lagoon

Walt Disney World is de grotere variant van Disneyland Paris. Het is een resort ter grootte van de provincie Utrecht, met 4 pretparken, 2 waterparken en een groot winkelgedeelte. Je kunt je eigenlijk niet voorstellen hoe groot het er is totdat je er geweest bent.

In Florida lopen de temperaturen op tot ruim 40 graden in de zomer, met een zeer hoge luchtvochtigheid. Daarom raad ik eigenlijk iedereen aan om een Disney World ticket te kopen met onbeperkt toegang tot de waterparken. Al is het alleen maar om een verfrissend rondje in de lazy river te maken.

Dit is trouwens ook het enige pretpark wat niet één maar twee waterparken heeft. Blizzard Beach heeft een winterthema. Officieel is dit aquapark een “gesmolten” ski-resort. Typhoon Lagoon heeft een tropisch thema. Het is een eiland waar een enorme tyfoon overheen is getrokken waardoor nu alles van z’n plaats is.

De waterparken hebben elk eigen glijbanen, een groot splashgedeelte voor kinderen en ligbedjes voor een middagdutje. Zeker een bezoek waard in combinatie met de Disney World parken.

Universal Orlando – Volcano Bay

Universal Orlando is een pretpark dat net als Walt Disney World naast de stad Orlando ligt in Florida. Het zijn directe concurrenten van elkaar en daarom houden ze elkaar nauwlettend in de gaten. Daarom heeft Universal Orlando ervoor gekozen om ook een aquapark toe te voegen aan het resort: Volcano Bay.

In alles is dit een echt aquapark. Er is een golfslagbad, lazy river en er zijn diverse glijbanen. Maar het middelpunt van dit pretpark is toch wel de grote vulkaan, waar je in kunt en waar je zelfs mee kunt praten. (echt waar!)

Het meest bijzonder aan dit pretpark zijn de wachtrijen. Die hebben ze namelijk niet. Althans, niet fysiek.

Bij de ingang krijg je een Tapu Tapu. Dat is geen tropisch drankje of hapje, maar een soort horloge. Deze moet je de gehele dag bij je houden. Ze werken in Volcano Bay namelijk met virtuele wachtrijen. Wanneer je bij de glijbaan of attractie naar keuze komt scan je de Tapu Tapu. Op het bord staat hoe lang de virtuele rij op dat moment is (in minuten). Ongeveer 10 minuten voordat je aan de beurt bent begint je Tapu Tapu te trillen en krijg je toegang tot de attractie.

Je hoeft met dit systeem dus niet langer in de warme zon te wachten totdat je aan de beurt bent.

Duinrell – Tikibad

Het oude, vertrouwde Tikibad. Toch wel het aquapark van Nederland. Waarschijnlijk zijn de meesten van jullie er weleens geweest. Het Tikibad is een zwemparadijs dat midden in het pretpark ligt. Tussen de attracties in!

Als je een kaartje koopt voor Duinrell krijg je daar meestal ook twee uur toegang tot het Tikibad bij. Hier zou ik zeker gebruik van maken. Het is misschien wel de leukste attractie van dit pretpark.

Sinds dit jaar hebben ze ook een groot buitenzwembad. Vroeger was dit een klein badje met een ligweide, inmiddels zijn er glijbanen en een splashzone bijgekomen. En ook het bestaande zwembad is groter geworden.

Binnen gaat het er een stuk wilder aan toe. Ze hebben een hoop glijbanen waar je op hoge snelheid naar beneden zoeft. Zeker als je maar 2 uur hebt moet je flink je best doen om alles te kunnen zien en doen.

Ben je vroeg, ga dan als eerste naar het Tikibad. In de loop van de dag nemen de rijen toe en aan het eind van de middag komen ook veel lokale mensen en jongeren een bezoek brengen aan het aquapark. Dat vind ik zelf niet de leukste tijd om er te zijn.

Disneyland Paris – Aqualagon

Aquapark bij Disneyland Paris
Aqualagon op 10 minuten van Disneyland Paris – Foto:CenterParcs

Er zullen niet veel mensen zijn die weten dat Disneyland Paris een eigen tropisch zwemparadijs heeft. Officieel is het niet echt een aquapark, maar je kunt er wel lekker afkoelen.

Je vindt dit waterpark op het terrein van Villages Nature Paris. Dit is het CenterParcs vakantiepark op 10 minuten rijden van Disneyland Paris. Het is geen goedkoop waterpark, een kaartje kost €35 per persoon. Maar dan mag je ook gebruik maken van de andere faciliteiten van het vakantiepark.

Aqualagon is echt een enorm zwemparadijs met 7 glijbanen en diverse binnen- en buitenzwembaden. Dit aquapark is niet alleen gericht op de jongere bezoekers, het is ook een plek voor volwassenen om even tot rust te komen en te ontspannen.

Wil de drukte in Disneyland Paris ontlopen? Dan is Aqualagon echt een aanrader.

Europa-Park – Rulantica

Dit is het nieuwste waterpark op de lijst. Sinds eind november heeft Europa-Park er een tweede park bij: Rulantica. Misschien wel één van de best gethematiseerde indoorwaterparken van Europa. Binnen heeft alles een Scandinavisch thema. Het straalt rust uit en is daardoor een plek voor het hele gezin om te ontspannen.

Wil je wat meer actie? Dan zijn er 25 attracties waarvan 17 glijbanen. Daarnaast kan je ronddobberen door de lange lazy river of je mee laten slepen door de wildwaterbaan.

Entreekaartjes voor dit waterpark zijn zelfs nog duurder dan Aqualagon. Een ticket kost €35,50 voor kinderen en €38,50 voor volwassenen. Let op dat je hiermee alleen toegang hebt tot het aquapark en dus niet tot het naastgelegen pretpark.

Plopsaland – Plopsaqua

Naast Plopsaland de Panne ligt Plopsaqua. Dit is een klein indooraquapark met 6 glijbanen, zwembaden en een wildwaterbaan. Er is zowel een binnen- als buitengedeelte, dus ook zomers kan je er lekker in het zonnetje een frisse duik nemen.

Alles binnen heeft een Wickie de Viking thema. Daarmee geeft het eigenlijk ook een beetje aan dat het vooral een aquapark voor jongere bezoekers is. Je kunt je er met grotere kinderen ook wel vermaken maar ik ben bang dat zij zich snel zullen vervelen.

Het is wel een stuk goedkoper dan de waterparken hierboven. Kinderen betalen €11,50 voor een kaartje, volwassenen €21,50. Daarnaast heb je de mogelijkheid om het te combineren met Plopsaland de Panne. Dan ben je €48,50 kwijt voor twee parken. Dat vind ik zelf een vrij schappelijke prijs. Het enige dat schrikken is is de prijs voor parkeren: €12. Best een fors bedrag voor een dagje waterpark.

Attractiepark Slagharen – Aqua Mexicana

Het laatste pretpark met een aquapark is Attractiepark Slagharen. Zij hebben zwemparadijs Aqua Mexicana. Dit is één van de goedkoopste parken van dit lijstje. Een entreekaartje kost slechts €8,25 per persoon, maar dan moet je wel een ticket voor het pretpark hebben gekocht. Of verblijven op hun vakantiepark.

Qua attracties is er genoeg te doen. Er zijn 10 glijbanen elk met een foute, “Mexicaanse” naam. Wat dacht je bijvoorbeeld van de naam Mexicone voor de trechterglijbaan… Hi-la-risch…

Maar goed, terug naar het Aqua Mexicana park. Behalve de glijbanen zijn er binnen- én buitenbaden en er is een splashgedeelte voor jonge kinderen die nog niet kunnen zwemmen. Er staan een groot aantal stoeltjes in en om het zwembad dus je kunt ook even bijkomen en simpelweg genieten van de zon.

Dit waren ze, de 6 pretparken met een aquapark. Als jij één van deze aquaparken zou mogen bezoeken, welke zou jij kiezen?