Menu
Toverland

Fenix – de beste achtbaan in Toverland! Of niet?

Eens in de zoveel tijd wordt er een achtbaan gebouwd waar je direct enthousiast van wordt. En vaak gebeurt dat in een pretpark waar je het niet van verwacht. Zo ook in Toverland. Het Limburgse indoorpretpark dat steeds verder naar “buiten” uitbreidt. Onder andere met deze Fēnix achtbaan. Een Wing Coaster – al zeggen die benamingen mij nooit zoveel. Dit is een type achtbaan waarbij de stoeltjes naast de baan hangen, niet erop of eronder. Een compleet andere ervaring die past bij deze achtbaan. Het geeft je namelijk het gevoel dat je zweeft.

Fenix – de specificaties

De meeste mensen beoordelen achtbanen op hun specificaties. Zelf doe ik dat aan de hand van het plaatje en de onride video. Nou ken ik ook genoeg mensen die het bekijken van zo’n video prinicipieel niet doen om niks te verpesten. Maar heel eerlijk, een achtbaan beleef je. Dat gevoel in je buik krijg je niet van het bekijken van een video.

Voor wie benieuwd is naar deze attractie hieronder de video van Toverland zelf.

Het begin vind ik een beetje gek en doet me denken aan de Baron 1898 in de Efteling. Eigenlijk verwacht je daarna dat je wordt “afgeschoten” maar dat gebeurt niet. Je wordt rustig naar een hoogte van 40 meter getakeld alvorens je naar beneden vliegt.

LEES OOK:  De 6 leukste attracties in Toverland

Uiteindelijk bereik je een snelheid van 95 km/u en ga je tijdens de 150 seconden durende rit 3 keer over de kop. Door de positionering van de karretjes heb je echt het gevoel dat je zweeft. Persoonlijk vind ik dit enger dan als het karretje op de rails zou staan. Vind jij dat ook?

Waar vindt je deze achtbaan?

De Fenix is een achtbaan in attractiepark Toverland dat in de plaats Sevenum (richting Venlo) ligt. Vanuit de randstad een behoorlijk stuk rijden maar volgens velen absoluut de moeite waard. Het indoorpretpark wat ook tijdens de winter geopend is, is meer geschikt voor jonge kinderen. Voor oudere kinderen zijn er nu dus de buitenattracties waar Fenix er één van is.

Andere attracties in het buitengedeelte zijn onder andere Troy, Merlin’s Quest en Djengu River.

Is Fenix de beste achtbaan in Toverland?

Tja, dat is een lastige keus, want ze hebben nog een goede achtbaan: Troy. Dit is de langste, snelste en hoogste houten achtbaan van de Benelux. En ik ben dol op houten achtbanen. Lekker door elkaar geschud worden terwijl je op hoge snelheid over een – voor je gevoel – wankele baan schiet.

Wat vindt jij? Fenix of Troy?

Foto: Toverland

HANDIGE TIPS & SITES

  • Disneyland Paris is weer open en heeft nu extra flexibele voorwaarden en extra veel voordeel. Bekijk hier alle voordelen en hoe je kunt boeken
  • De meeste andere pretparken zijn weer open, maar het aantal bezoekers blijft wat achter. Dat kan maar één ding betekenen: korting! Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
  • Liever last minute naar een leuk vakantiehuisje? (ook in eigen land!) Bij CenterParcs kan je nu heel makkelijk je boeking annuleren. Vind ik zelf een fijne gedachte!
LEES OOK:  De 6 leukste attracties in Toverland

Toerist in eigen land? Boek de leukste rondleidingen en uitjes!

Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Geen reacties

    Reageer

    X