Aqualagon in Villages Nature Paris

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Afgelopen zomer brachten wij een bezoek aan Villages Nature Paris. Dit is een vakantiepark van Center Parcs op zo’n 10 minuten rijden vanaf Disneyland Paris. Net als andere vakantieparken van Center Parcs heeft ook Villages Nature Paris een tropisch zwemparadijs, genaamd Aqualagon. En het is misschien wel het mooiste zwemparadijs dat je ooit op een vakantiepark hebt gezien! We konden daarom ook niet wachten om op een warme zomerdag een bezoek te brengen aan dit zwemparadijs!

Over Aqualagon

Aqualagon is onderdeel van het vakantiepark Villages Nature Paris. En daarmee dus ook een van de voordelen wanneer je hier verblijft. Als gast van het vakantiepark heb je gratis toegang tot het zwemparadijs. Maar je kunt ook een dagticket kopen. Met dit ticket kun je deelnemen aan alle activiteiten op het vakantiepark, net zoals de andere gasten. Weet wel dat de meeste activiteiten op het vakantiepark niet inbegrepen zitten in je dagticket. Maar toegang tot Aqualagon gelukkig wel.

Wat is er te doen?

Zodra je Aqualagon binnenkomt sta je in een enorme kleedruimte. Aan hokjes geen gebrek. Hierna leg je alle waardevolle spullen in een kluisje. Telefoons mogen helaas niet mee naar binnen. En dan is het tijd om naar binnen te gaan!

Binnen is er een grote ruimte met 7 glijbanen. Deze beginnen helemaal bovenin het gebouw, wat best een behoorlijke klim is. Verder is er een groot zwembad met golven en een ondiep zwembad voor kinderen. Tenslotte is er een klein zwembad met een doorgang naar buiten. Want daar is nog veel meer te beleven! Buiten is er nog een groot zwembad met een lazy river. Er is ook een loungegedeelte waar je in het water kunt genieten van een drankje. Ook is er buiten een glijbaan, al is deze niet zo spectaculair als de glijbanen binnen.

Wij hebben de meeste tijd doorgebracht in de rij bij de glijbanen. De gemiddelde wachttijd was zo’n 15 minuten per glijbaan. Binnen was er een restaurant, maar daar hebben we geen gebruik van gemaakt. We vonden dat zonde van de beperkte tijd die je hebt met een dagticket. In plaats daarvan hebben wij gegeten bij een van de restaurants buiten langs de boulevard.

Review

Aqualagon is een groot tropisch zwemparadijs wat ons deed denken aan het Tikibad in Duinrell. De glijbanen zijn echt attracties op zich. Mijn favoriet was de Body Experience waar je een reis maakt door het lichaam van mond tot kont. Leuk bedacht! Het enige nadeel van de glijbanen vonden wij de vele trappen en het lange wachten. Bij een van de glijbanen hebben we bijna een half uur gewacht en binnen 1,5 minuut waren we weer beneden. Dat is vooral vervelend wanneer je een dagticket hebt geboekt – wanneer je niet op het vakantiepark verblijft – en dus niet op een later moment terug kunt komen.

De zwembaden zijn niet echt om te zwemmen, maar meer om lekker te hangen en af te koelen. Wil je wat meer actie dan kun je terecht bij de klimwand die zich boven een van de zwembaden bevindt. Of je dobbert een rondje in de lazy river. Onze ervaring met Aqualagon was goed, maar ook het vakantiepark Villages Nature Paris heeft ons positief verrast. Deze review lees je hier!

Praktische informatie en tips

  • Aqualagon is onderdeel van Villages Nature Paris, een Center Parcs vakantiepark naast Disneyland Paris.
  • Toegang tot Aqualagon zit inbegrepen bij een verblijf op het vakantiepark. Maar je kunt ook een dagkaartje kopen als je niet op het vakantiepark logeert.
  • Voor de meeste glijbanen en zwembaden geldt een minimumlengte. Ook heb je voor een aantal glijbanen wat zwemervaring nodig. Voor kinderen die nog niet (goed) kunnen zwemmen is er een waterspeeltuin en een ondiep zwembad.
  • Binnen en buiten zijn er ligstoelen waar je gebruik van kunt maken. Toen wij er waren was een groot aantal bezet. Dus wil je een dagje bakken in de zon? Zorg dan dat je er ook hier op tijd bij bent.
  • Benieuwd wat een verblijf op het vakantiepark kost of wil je een los kaartje voor Aqualagon bestellen? Bekijk dan hier de prijzen.