De 6 engste achtbanen in Europa-Park

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Europa-Park is een tamelijk onbekend pretpark hier in Nederland. Dat is best raar, zeker als je je bedenkt dat het bij onze Oosterburen enorm populair is. En wanneer je de achtbanen in Europa-Park hebt gezien dan zal je er zonder twijfel een keer naartoe willen. Maar wat is nou de allerengste?

Voor wie dit pretpark nog niet kent, het ligt in het plaatsje Rust in het zuiden van Duitsland. Midden in de prachtige groene omgeving van het zwarte woud.

Vanuit Nederland rijd je er ongeveer 6 uur over. Dit is wel afhankelijk van waar je woont natuurlijk. Met het openbaar vervoer kan je het minder goed bereiken. Al zullen er vast ook busreizen naartoe gaan.

Het attractie-aanbod in Europa-Park is vrij divers. Van kinderattracties van thrillrides. En van die laatste zijn sommige echt niet voor watjes. Laten we tam beginnen met de nummer 6: de EuroSat CanCan Coaster.

EuroSat CanCan Coaster

Deze achtbaan bevindt zich in de grote, grijze bal die wel verdacht veel lijkt op die in Epcot. Je zou bijna denken dat ze zich hierdoor hebben laten inspireren….

De achtbaan heeft een Frans thema. Je gaat op reis in Parijs. Van de Moulin Rouge tot de Eiffeltoren en terug. Het is een doldwaze rit in een donker met onverwachte, scherpe bochten en (mini)drops.

Een grappige achtbaan die zeker een bezoekje waard is en daarom de nummer 6 op deze lijst.

Op naar de nummer 5. Op de website van Europa-Park hebben ze bij de foto van deze achtbaan een ouder echtpaar in het karretje gezet. Maar laat je daar niet door misleiden, dit is zeker geen achtbaan voor bejaarden: de Matterhorn Blitz.

Matterhorn Blitz

Deze achtbaan heeft een bijzonder begin. Je wordt namelijk in een lift naar boven getild. Niet getakeld zoals normaal gesproken bij een achtbaan maar recht omhoog alsof je in een echte lift staat.

Hierna begint een wilde muis rit door korte bochten en diepe dalen. Maar de eerste drop is ook gelijk de allerengste. Vrijwel recht naar beneden door een krap tunneltje. Hierna ga je alle kanten op, met 60km/h.

Niet de meest snelle achtbaan in Europa-Park maar vanwege de eerste drop wel één van de achtbanen die mij is bijgebleven.

De volgende achtbaan gaat een heel stuk sneller. En heeft dezelfde drops: de Wodan!

Wodan

Een heerlijke houten achtbaan waar je stevig voor in je schoenen moet staan. Je gaat namelijk met snelheden tot 100km/h. Over de baan van een houten achtbaan, die schudt, piept en kraak, terwijl je er overheen raast. Als je daar niet al doodsbang van wordt…

Dan is het ook nog leuk om erbij te vertellen dat het karretje constant door krappe ruimtes en gangen gaat. Hierdoor lijkt het alsof je er eigenlijk niet doorheen past en je hoofd gaat stoten. Dat maakt het nog enger.

Tenslotte is er ook nog de hoogte: 40m. Doordat het park zo vrij ligt heb je een weids uitzicht – hartstikke mooi – alleen het laat je ook nog extra beseffen hoe hoog je bent.

Daarom vind ik Wodan één van de engste achtbanen van Europa-Park.

Euro-Mir

De Euro-Mir is samen met de Silver Star die [spoiler alert] later nog komt mijn lievelingsachtbaan in dit pretpark. Het begin is vrij suf. Je draait rondjes rond een raket totdat je niet meer verder kunt.

Hier gaat het karretje naar buiten en dan begint de rit.

De karretjes zitten met 4 aan elkaar en ze draaien om hun as. De ene bocht ga je vooruit terwijl je de andere ineens achteruit gaat. En je weet nooit wanneer het karretje gaat draaien. Dit alles gebeurt met snelheden van 80km/h. Je slingert echt alle kanten op en moet bij het uitstappen even bijkomen.

Je kunt het vergelijken met Crush’s Coaster in Disneyland Paris. Alleen dan zonder de clownvissen en haaien.

Nog twee achtbanen te gaan. Op de tweede plek staat de achtbaan die je afschiet van 0 naar 100 in 2,5 sec: de Blue Fire!

Blue Fire

Houd je van achtbanen waarbij je wordt afgeschoten dan zit je bij de Blue Fire helemaal goed. Van 0 naar 100 in 2,5 seconden. Er zijn maar weinig voertuigen die dat halen.

Doordat het zo bizar snel is word je echt even goed in je stoel gedrukt.

Heb je dan even de rust gevonden dan schiet het karretje al snel door scherpe bochten – met 100km/h – om vervolgens ook nog een aantal keer over de kop te gaan.

Daarom met recht de op één na engste achtbaan van Europa-Park.

De nummer 1 is een achtbaan die niet alleen sneller is, ook eentje die je niet snel zult vergeten: de Silver Star!

Silver Star

Eigenlijk valt deze achtbaan nog het beste te beschrijven aan de hand van de stats:

  • Topsnelheid: 130km/h
  • Hoogte: 73m

En dat terwijl je door scherpe bochten gaat en regelmatig tientallen meters naar beneden valt. In dit artikel heb ik de Silver Star al uitvoerig beschreven. Lees deze nog eens na en beslis voor jezelf of jij de engste achtbaan van Europa-Park aandurft.

Weet je wat ik trouwens best bijzonder vind aan Europa-Park is dat de 6 achtbanen van hierboven slechts een klein deel zijn van alle achtbanen en thrillrides in het pretpark. Houd je van snel en eng? Dan zal je het hier absoluut naar je zin hebben!

Afbeeldingen zijn allen eigendom van Europa-Park